Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Králík či kuře proti skleróze

Králičí maso je velmi jemné a dietní, často k němu přidáváme slaninu, která dodá chuť a zabrání vysušení. Šťavnaté masíčko, voňavá omáčka plná česneku, to je jídlo jako stvořené na rodinnou víkendovou hostinu.

Hodnocení receptu je 5,0 (69×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

yanull yanull

Snadný

Doba přípravy 120 min Doba přípravy: 30 min Doba tepelné úpravy: 90 min bez doby odležení

120 min (30 min příprava + 90 min tepelná úprava, bez doby odležení)

Suroviny pro 6 porcí

6porcí

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie1 617 kJ /
387 kcal
Bílkoviny12,61 g
Tuky2,31 g
Vláknina31,22 g
Cholesterol 0 mg
Sodík 57 mg
Sůl0,00 g
Sacharidy71,25 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Králíka naporcujeme a prošpikujeme uzenou slaninou. Krok 2: Mírně osolíme, opepříme, posypeme kmínem a potřeme ho kašičkou z oleje, hořčice a utřeného nebo prolisovaného česneku. Česnekem nešetříme. Necháme do druhého dne v chladu. Krok 3: Pak králičí maso proložíme pokrájenou cibulí, ostatní pokrájenou zeleninou a přidáme čerstvé nebo mražené houby. Kdo nemá, může nahradit čerstvými žampiony. Krok 4: Vše upečeme v troubě dozlatova. Ke konci na něj dáme pro zjemnění šťávy několik plátků čerstvého másla. Krok 5: Jako příloha může být bramborová kaše, rýže nebo vařené brambory, případně také noky nebo špecle.

TIP: Jak nejlépe zpracovat králíka

Zveřejněno 12. 1. 2010

Poznámka autorky yanull

Místo králíka lze použít i kuře, ale odstraníme kůži. Díky zelenině, česneku a cibuli povzbudíte svoje cévy. Zkoušela jsem toto i v pomalém hrnci a také moc dobré, nemusí to být jen pečené. Jen bych se přimlouvala za to, abyste tam nedávali nedozrálá a kyselá rajčata, ta by ten sosík mohla pokazit. To tam raději dejte trochu protlaku a nebo jinou zeleninu.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Králík či kuře proti skleróze

Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/OMjN

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Králík či kuře proti skleróze

Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/OMjN

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Komentáře (48)

Vynikající.Jen jsem nedávala rajčata, houby a protlat.:-)

Receptík jsem vyzkoušela, poprvé jsem použila králíka a pro velký úspěch jsem jako druhý pokus vyzkoušela kuře bez kůže. je to úžasný a velmi dobrý recept..........mám to moc ráda s bramborovým knedlíkem.........dávám bodík a k tomu hvězdičku:yes:

k Aknedz,já to dělám na vepř.krkovičku v kuse,prošpikovaná tou slaninou,mhm všichni,děti, vnoučata, to milují. Kvůli vnoučátkům nedávám tolik česneku

:-K

Pavel Filipčík 31. 3. 2016 21:40
Jana Hubíková:jani zname se z karvine

Dobry vecer vsem, chci se zeptat, jak to chutna s tema houbama, nejak me tam nesedi :-)

kiraa: vynech houby a místo nich dej jakoukoli kořenovou zeleninu,pak je to taky super,houby tam dle mého nepatří.:-)

Vidtmanová Marta: Kuře a la Bažant, protýkáme slaninou, prsa, stehna i hřbet!!!

Vidtmanová Marta:kuře nakládám, teda máme jej tak rádi,posolím trochu,opepřím,dovnitř a všude, kde je možno dám česnek a hlavně prošpikuji anglickou a dovnitř máslo,posypu kořením na kuře-třeba adžikou,podliju troškou vývaru a dám péci.

Vidtmanová Marta 9. 12. 2015 20:04
Dobrý večer,masíčko vypadá výborně,akorád mi nesedí kuřecí maso se slaninou,nikdy jsme na kuřecí nedávali slaninu,ke králíkovi ano.Co řeknete k tomu,že to zkusím s vepřovým.A těším se na to.
:-*

Helena Koláčková: česnek

Helena Koláčková: Odpověď na tuto je v poznámce, je třeba číst celý recept ;-).

Míla: Je to Váš názor, ale moje vlastní zkušenosti, i těch, kteří recept vyzkoušeli, mluví o něčem jiném. Ovšem nikdo Vás nenutí, abyste podle tohoto receptu vařila. ;-):-K

Zobrazit starší odpověď

Helena Koláčková 22. 5. 2015 13:29
to že má králík vysoký obsah gamaglobulínu,je všeobecně známo,ale v čem je tam ta protisklerózová ingredience?

CHybí mi tam bylinky. Řekl bych ideální šalvěj.

Jana Hubíková 20. 5. 2015 11:04
Vypadá to hezky,bezva inspirace,vyzkouším!

Vše vypadá moc dobře,zkusím to otestovat na kuřeti,králíka nejíme,úplně to cítím na jazyku.
Díky za nápad:-)

Tématické fráze:
pečené kuře po americku, špetzle, králík domácí, jidlo z kralika, kure ala kralik, králík na rožni, prodej domácích kuřat, recepty z králíka domácího, kuře po americku, kralik domaci recepty, králík recepty, jídla z králíka, prodej domácích králíků, špetzle recept, recepty králík domácí, domácí kuře, prodej kuřat, králík, domácí kuřata prodej, recept na králíka

Suroviny:
králík, slanina, máslo, hořčice, olej, česnek, cibule, rajče, paprika čerstvá červená, houby, kmín celý, sůl, pepř mletý

Přidat fotografie receptu