Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Kabanosová omáčka

Hodnocení receptu je 4,9 (25×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

JanaDorazinova JanaDorazinova

Snadný

Suroviny

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie5 187 kJ /
1 240 kcal
Bílkoviny58,16 g
Tuky83,20 g
Vláknina5,45 g
Cholesterol 708 mg
Sodík 1,95 g
Sůl4,67 g
Sacharidy61,85 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Kabanos si oloupeme, nakrájíme na půl kolečka a osmahneme na oleji dorůžova. Přidáme 2 lžíce hladké mouky a mírně orestujeme, zalijeme vodou. Přidáme na kostičky nakrájené brambory, na kostičky okurky, koření, kdo chce, může dát kostku masoxu a trochu pepře. Krok 2: Vaříme do změknutí brambor. Nakonec nalijeme smetanu, přidáme na kostičky vajíčka uvařená natvrdo. Krok 3: Pokud je omáčka řídká, můžeme do smetany přidat ještě trochu mouky a provaříme. Kdo má rád, může si omáčku zakápnout několika kapkami octu. Podáváme s knedlíkem.

Zveřejněno 12. 1. 2010

Poznámka autorky JanaDorazinova

Zdroj-recept jsem dostala emailem pod názvem "Slovácké recepty"

Podobné recepty tady jsou, ale pokud vidím dobře, všechny jsou z klobásy.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Kabanosová omáčka

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/P7kn

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Kabanosová omáčka

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/P7kn

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (49)

1974andrea: Uff, díky Bohu, to byl fakt humus:-((

Jana Remkova:Paní Babicová už má zablokovaný profil;-)

Jirina.Babicova: Vaše komentáře jsou strašně nechutné.

PatkovaKaterina: Moc se omlouvám!:-D:-D No, můžu ti poradit podívat se na některé mé poslední recepty, popřípadě recepty, ke kterým jsem přidávala foto;-). Slibuji, že jsou dietněší;-)

Uvařila jsem a bylo to superžravé.:-p:-p :yes: PS:s tvými recepty se Jani k dietě fakt nedostanu:-(;-)

jeann: díky moc, ráda vařím tuhle omáčku;-)

Nám s dcerkou moooc chutnalo. Řadím do našeho jídelníčku a posílám bodík.

Anna Kocikova: díky, Aničko;-)

Jani,dnes jsem vařila podle Tvého receptu,jen nebyl kabanos,ale párky.Přidala jsem trošku červené kapie na kostičky a podávalo se s rýží.Za príma mňaminu Ti patří díky:-Kdalší:-p+:yes:bodík a přikládám fotku:-)Chutnalo nám to jako"rozstřelený ptáček"bez hovězího;-):-*

andrejika:-)):-D:-)):-D děkuji!!!:-D

Shledala jsem jednu velikou nevýhodu tohoto receptu: vůbec nemá smysl dělat v menším než 5litrovém hrnci:-D:-D tak moc nám chutná! děkuji za super recept:-K

Laďulinka (neregistrovaný/á) tak to je fakt, nají se i superjedlíci, je toho dost;-) Jsem ráda, že chutnalo!!:-)

Laďulinka 7. 4. 2010 10:51
Vyzkoušela jsem a fakt musím pochválit!!! Vynikající a poměrně levná mňamka. A pokud má někdo doma jedlíka, který se potřebuje nacpat 15 knedlíky, tak mohu vřele doporučit.+:-D:yes::-p

Suzsssie špekáčky určitě nevadí;-), poslední dobou jsou lepší, než párkový. Jsem ráda, že chutnalo;-)

Ta je opravdu výborná! ;-) Akorát jsem místo kabanosu dala špekáčky a 2 šlehačky :-) Mooc jsme si poškmákli :yes:

Jaruš, u nás jsou uzeniny taky málokdy, pouze já sem tam kuřecí šunku, nebo nějakou klobásu do polévky atd. Pro jednou se nic nestane, když je to pro dobré jídlo;-)

Jj, mě taky nemine. Můj muž mi občas nakukuje přes rameno a tahle omáčka ho zaujala...už jsem si ji musela vytisknout:-S Jinak se snažím uzeninám víc vyhýbat poslední dobou, ale tady to nešlo:-D:-D

Jani, máš pravdu, já pamatuju, můj extchán ze Slovácka vyžadoval knedlík téměř ke všemu, včetně špenátu, nebo bramborového guláše- asi to tam mají v genech. Jinak ta omáčka naprostá bomba (a skoro žádný nádobí:-))

kokronilla, jasně, tu přílohu si může dát každý, podle své chuti. Já takové věci nejím, ale ten můj si knedlík dá i k vařenému masu z polévky bez omáčky a tomu dýňový kompot:-)):-D, to je úlet, co? No, je to Lechotický zvyk;-). Tohle je recept ze Slovácka a ten knedlík k tomu byl napsán, jako příloha, takže jsem dala knedlík k velké spokojenosti mých dvou jihomoravských strávníků;-)

Právě jsme dojedli, moc dobré. Na závěr jsem pridala trochu hořčice, jen ten knedlík mi k tomu moc nešel, tak jsem jako přílohu udělala brambory s cibulkou. :yes:

BILKOVAI tak to jsem ráda.;-)

Uvařeno. Byla dobrá a určitě zopakuji:-K

Janičky, já jsem tu pochvalu na sebe nebrala, já jsem vás chválila za omáčky obě :-);-):-K

Jani, když nejde o život;-)nejde o nic:-K

cardanka jejkote, promiň:-O a díky!!

Jani:-)fotku jsem vložila a vařila já:-8,
ale je to jedno, hlavně, že nám chutnalo;-)

yanull jééé, díky, super a dík za fotku!!:-):yes:

No holky, ty vaše omáčky nemají chybu, hned bych se do nich pustila, všechno doma mám, jen ne ten salám :-/, tedy ne ten, co tam patří. Nejsem patriot, ale u nás visí "vysočina" ;-):-D Ale udělám při nejbližší příležitosti:yes:.

Jani, super:-K, právě jsem dovařila (bez brambor a podávala s rýží), je to jednoduché, rychlé a velmi chutné:-p, skutečně doporučuji všem;-)bodík jsem dala dříve, a tak si dovolím přidat fotečku:-K:yes:;-)

Jani, když mu nedám, vezme si sám, že prý ho nebudu týrat hlady :-D:-D, stačí, že jen čeká, kdy přestanu s dietou, aby mě nachytal:-O:-D

spagetka to ti řeknu, Wildu bych živit nechtěla!:-O :-)):-))

jj, kabanos ten můj může ve všech podobách a k tomuhle zbaští půlku chleba (myslím celé šišky):-O:-D:-p:yes:
Přidávám malinko pálivé papriky a pepře, snítku libečku a celerový lístek

Ono by to šlo i jenom s rohlíkem či s chlebem, jako k obědu bych určitě udělala těstoviny. Jani posílám bodíka:yes:

Gabi, jasně, každý, co má rád;-)

Já bych k tomu viděla rýži nebo těstoviny :yes:

Do pokecu jsem dala recepturu na párky, kdo chcete, mrkněte na to.

Eli a má recht;-)

Je to len mýtus, že drahé a suché údeniny sú lepšie. Mám známu v mäsopriemysle a tá ma poučila, že naopak mäkké salámy a údseniny všeobecne sú kvalitnejšie, pretože tým, že sa nevysušujú, sa do nich musia dať kvalitné suroviny, inak by rýchlo podľahli skaze.
A ani šunka nie je to, čo bývalo. Je v nej veľa vody.
Ono ale záleží aj na výrobcovi. Keď idem v Prešove po chodníku, zďaleka cítim, že sa blížim k mäsiarni. V Košiciach mi to nehrozí. A tak si šunku na Veľkú noc nosím z Prešova:-D

A za receptík letí bodík:yes:;-)

Kdyby si moje dcera mohla vybrat mezi točeňákem a šunkou, sáhne po točeňáku...;-). Nejraději má Junior...Od malička... Tak co s ní :-)):-)). Ale četla jsem, že např. Gothaj je velmi kvalitní uzenina.

yanull máš úplně pravdu!!!Je fakt, že už to není, co bývalo, i nás dokonce zjišťuji po létech, co jsem je nekupovala docela dobrou chuť u špekáčků!!:-O Je lepší, než párkový, ten je nějak bez chuti. Taky Gothaj záleží, kde koupíš. V Albertu nestojí za nic a v malém obchůdku, co tady máme je vynikající. Na druhé straně drahé klobásy jsou pořád na stejné brdo, ať je to co chce, zdá se mi, že chuť je stejná u všeh klobás, to znamená, jak mýdlo:-)). Není nad domácí, ale na to zas každý nemá. takže rozhodně nebudeme pohrdat obyčejnými salámy, že jo?;-)

Dávám na vyzkoušení. Jednoduché, rychlé a určitě dobré:-D Bod udělen:yes:

Holky, ještě jednu poznámku chci k tomuto receptu dát. Vím, že se toho o laciných a nekvalitních uzeninách napsalo už hodně, ale můj názor je ten, že do některých receptů tyto točené, gothaje a ještě i další nezdravé uzeniny zkrátka patří, bez nich by to jídlo zkrátka nebylo ono ;-)A když nejsou příliš často, tak co, ne? :-)

cardanka pokud vyzkoušíš, dej vědět, jak ti chutnalo;-) yanull, tys mne teda fakt rozesmála, ale je na tom hodně pravdy, ne? Koneckonců, přílohu si každý může, nebo nemusí dát, že jo? Eliza, to je fuk, před, nebo po výplatě, ale je to jeden z těch jídel, které s rozpočtem tolik nezahýbou, že jo?;-)

Jani jednuduchý, rychlý a výborný :-preceptík, myslím, že dnes vyzkouším k večeři;-)4.bodík:yes:

yanull souhlasím:yes:, nejhorší bývá hladový muž:-D

U nás se k této omáčce přikusuje chleba. Bodík si tato dobrota zaslouží.

Tématické fráze:
kabanosový guláš, gulas z kabanosu, guláš z točenáku, kabanosový guláš recept, klobásový guláš, klobásová omáčka, kabanosová pomazánka, recepty ze slovácka, párkový guláš, hodolanská omáčka, recept na rychlou omáčku z párku, omacka co dum dal, omacka z gothaje, kabanos s ryzi, omáčky co dum dal, rychly gulas z kabanosu, omáčka na makaróny, omáčka recept, recept omáčky, brambory vajicko omacka

Suroviny:
kabanos, vejce, smetana, okurka čerstvá, brambory, mouka hladká, sůl, koření nové koření, bobkový list

Přidat fotografie receptu