Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Smetanová kuřecí játra dušená na žampionech

Hodnocení receptu je 4,7 (8×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

ivulinka ivulinka

Snadný

Suroviny

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie2 994 kJ /
716 kcal
Bílkoviny87,28 g
Tuky25,57 g
Vláknina4,80 g
Cholesterol 2,49 g
Sodík 361 mg
Sůl0,90 g
Sacharidy32,90 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Cibuli nakrájíme na kostičky a zpěníme na oleji. Játra opereme a nakrájíme na menší kousky, vložíme na cibuli a počkáme, až se játra zatáhnou a pustí šťávu. Krok 2: Přidáme na malé kousky nakrájené žampiony a dusíme doměkka. Okořeníme Omage kořením a osolíme. Podlijeme vodou podle potřeby. Krok 3: Záklechtku si připravíme tak, že smícháme hladkou mouku s 1 d cl studené vody dohladka. Do hrnce nalijeme smetanu a zahustíme záklechtkou. Necháme projít varem a můžeme podávat, jako příloha se hodí dušená rýže.

Zveřejněno 13. 1. 2010

Poznámka autorky ivulinka

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Smetanová kuřecí játra dušená na žampionech

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/71rA

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Smetanová kuřecí játra dušená na žampionech

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/71rA

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (10)

Janka: krásná pochvala od vás, děkuji:-K

Zdravím Vás, dnes jsem k obědu dělala jatýrka dle Vašeho receptu. Nepopsatelně úžasná chuť. Jako od mojí maminky! :-K :-8 Určitě jsem nevařila naposledy a přítel se bude oblizovat až za ušima. :yes: :-))

Aničko, děkuji:-K

Ivulinko,dnes jsme měli tuto dobrůtku od tebe k obědu:-*Posílám ti"díky";-)+9:yes:bodík a fotky:-)já měla s rýží,táta s knedlíkem:-p:yes:
Neměla jsem žampiony,byly hříbky z mražáku:-*

tento recept mám rád,ale ta mouka s vodou,říká se tomu Amerika,to je hřích.Používejte máslovou jížku,bude to o 100% chutnější.Jinak posílám bodíka.:-/

No, já vím, že třeba tyrolská játra je taky suprová a tohle by mohlo být malinko podobné, takže bych do toho šla!:-p Tyrolská je ale z hovězích jater;-)

Ivulinko, taktéž znám a dělám, jako Mirka, tak rovnou letí bod:yes:

Ivulinko:-)to znám;-(.Dělám to taky tak,protože párkrát jsem si myslela,že mě z toho povezou:-S;-):-D.

Aho Miri:-), ty seš rychlovka;-), já vždycky /po špatných zkušenostech/ vkládám recept nejdřív a pak teprve fotku, protože když net nefrčí jak by měl, tak se mi už párkrát stalo, že se mi vše smazalo, protože vypadlo spojení se serverem Topreceptů:-)A já to musela psát znovu.
Děkuji.

Ivulinko:-)to musí být dobrota,kombinace kuř.játra,houby je mi blízká a tak posílám první boďku;-).A to jsem ještě neviděla fotečku:-D.
Dopisuji-už ji vidím a stojí za to:yes:;-).

Tématické fráze:
kureci jatra, kuřeci jatra na cibulce, dušená játra na cibulce, kuřecí játra se žampióny, kureci na zampionech, kuřecí játra top recepty, recepty z kuřecích jater, kuřecí játra recepty, kuřecí játra recept, recepty na kuřecí játra, recept na kuřecí játra na cibulce, dušená játra, dušená játra s ryzí, kuřecí jatra s zampiony, játra žampiony, recept kuřecí játra, kuřecí játra žampiony, játra na cibulce se zampiony, recept na kuřecí játra, kruti jatra

Suroviny:
játra kuřecí, cibule, žampióny, smetana na vaření, mouka hladká, koření omage reny, sůl, olej

Přidat fotografie receptu