Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Krůtí srdíčka na jeřabinách/šípkách

Hodnocení receptu je 4,5 (5×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Midla

Snadný

Suroviny

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie5 628 kJ /
1 345 kcal
Bílkoviny151,50 g
Tuky66,00 g
Vláknina6,50 g
Cholesterol 400 mg
Sodík 872 mg
Sůl2,20 g
Sacharidy33,00 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Maso očistíme, zeleninu nakrájíme/nastrouháme, přidáme na maso spolu s jeřabinami, víno s kořením zahřejeme (nevařit) a necháme vychladnout. Víno nasákne z koření vůně a chuti. Pokud použijeme zavařeninu lze ji přimíchat do zchladlého vína. Po zchladnutí nalijeme přes maso a dáme odležet, nejlépe přes noc. Občas maso obrátíme, nebo promícháme. Krok 2: Před tepelnou úpravou osolíme, podlijeme vývarem a dusíme na plotně nebo v troubě do měkka. Pak maso vyndáme, šťávu se zeleninou a jeřabinami rozmixujeme (já mixuji i s kořením) a omáčku dosladíme. Lze dosladit karamelem. Pozor na doslazování při použití zavařeniny. Krok 3: Podáváme s brusinkovým kompotem a knedlíkem (bramborový, houskový).

Zveřejněno 13. 1. 2010

Poznámka autora Midla

Na fotografii je vidět krůtí maso, tentokrát jsem měla tak půl na půl srdíčka a stehna z krůty.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Krůtí srdíčka na jeřabinách/šípkách

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/81vo

Další recepty

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Krůtí srdíčka na jeřabinách/šípkách

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/81vo

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (7)

no len ten Kaufland u nás nie je.... ale šípková nie je problém....

Džem z jeřabin i šípků je v Kaufu běžně. Aronie by šla použít, ne každý má ale rád její poměrně jinou ostřejší chuť. Jinak takovéto recepty :-p:-p:yes::yes:

S černou jeřabinou bych byla opatrná, má hodně tříslovin a jinou chuť, šípky jsou chuťově rozhodně bližší. Ale připomněl se mi tak můj recept, díky. Jenže půjdu na šípky, červené jeřabiny letos nebyly a mražené došly.

A môže byť aj čierna jarabina (arónia)? To máme na záhradke...
Šípková marmeláda sa kúpiť dá... pekný recept

dnes som videla jerabiny v obchode,len som nevedela co to je a teraz pozeram,ze toto je ono, tak si recept ulozim, ak by ma napadlo kupit ich nabuduce :yes:

Abych pravdu řekla džem jsem v obchodecha neviděla, recept je možná spíš pro ty, kteří mají jeřabin na rozdávání jako my. Nebo na podzim najít venku jedlé jeřabiny a zamrazit nebo nasušit. Džem z nich je taky výborný. Zkusím sem dát někdy recept.

No, ty jeřabiny, nevím, musím se mrknout, jestli neuvidím aspoň ten džem;-) Jinak, Midla, to je velmi zajímavý recept, opravdu se mi moc líbí a věřím, že chuť je vynikající, jeřabiny v jídle dělají divy. Vítám tě mezi námi a ode mne plus!;-):yes:

Tématické fráze:
recept na kruti srdička, maso na jeřabinách, krůtí srdíčka, šípky recepty, kruti srdicka recept, recept srdíčka krůtí, krůtí srdíčka recepty, červena jeřabina jedlá, jedlá divočina, maso na šípkách, krůtí srdíčka na jalovci, mražené šípky, krůtí srdíčka-recepty, jeřabina červená recepty, vepřové maso na jeřabinách, recept na krůta na šípkové omáčce, kotlet na šípkách, cerna jerabina mrazena, maso pečené na ječabinách, recepty se šípky

Suroviny:
srdce krůtí, jeřabiny, bobkový list, koření nové koření, pepř celý, jalovec, víno červené suché, zelenina kořenová, cibule, kompot brusinkový

Přidat fotografie receptu