Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Hovězí na zázvoru a česneku

Hodnocení receptu je 5,0 (55×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

mirca75 mirca75

Snadný

Doba přípravy Dle tuhosti masa

Dle tuhosti masa

Suroviny

Porce: 6 porcí

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie7 867 kJ /
1 880 kcal
Bílkoviny195,06 g
Tuky63,45 g
Vláknina58,93 g
Cholesterol 376 mg
Sodík 1,54 g
Sůl3,70 g
Sacharidy124,37 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Cibuli oloupeme, nakrájíme na kostky (část cibule - asi 2 lžíce - si dáme stranou) a vložíme do hrnce na horký olej. Cibuli restujeme dorůžova. Krok 2: Mezitím si nakrájíme maso na větší kostky a oloupaný česnek a zázvor na plátky.
Na růžovou cibuli přidáme maso a restujeme. Pak přidáme zázvor, česnek, rajčatový protlak a zbylou cibuli. Vše ještě osmahneme a zalijeme horkou vodou (do výšky masa). Osolíme, opepříme, přidáme sojovou omáčku, přiklopíme pokličkou a necháme dusit do poloměkka. Dle potřeby podléváme trochou vody. Krok 3: Poloměkké maso vyjmeme, šťávu zahustíme jíškou (nebo moukou rozmíchanou ve vodě) a necháme asi 10 min provařit. Pak přidáme maso, jeden stroužek česneku na plátky a kousek zázvoru na jemno a necháme ještě asi 15 - 20 min povařit (dle tuhosti masa). Občas zamícháme a dle potřeby dosolíme.

Jako příloha se hodí brambory, knedlíky, těstoviny, rýže,...

Zveřejněno 15. 1. 2010

Poznámka autorky mirca75

Tohle jídlo mě napadlo, když jsem z mrazáku vyndala kus předního a nechtěla jsem dělat nic složitého.

Jídlo je krásně voňavé a poměrně syté, tudíž jako příloha opravdu postačí chléb, nebo jiné pečivo a je z toho poměrně jednoduchá večeře či oběd.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Hovězí na zázvoru a česneku

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/YWP0

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Hovězí na zázvoru a česneku

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/YWP0

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (60)

Vynikající recept <3 Jako přílohu jsme měli bramb. noky :-)

Posloužilo jako inspirace, zázvor jsem měla jen sušený, přidala jsem trochu chilli a kmínu, místo obyč protlaku jsem přidala omáčku na pizzu a podávala s rýží :) Moc dobré, manžel se oblizoval :-):-8

Vyzkoušeno a doporučuji.. Vše jsem hodila do pekáčku a dala do trouby péct. Luxusní. Ukládám a přidávám bodík. :yes:

V neděli zkusím, tak jsem zvědav ;-)

:yes:

Dnes jsem toto jídlo uvařila k obědu a musím ho za celou rodinu moc pochválit.;-) Byla to u nás premiéra. Velice mile mi překvapila chuť zázvoru. Posílám bodíka a určitě budu opakovat, proto dávám mezi oblíbené;-):-K

Lenka23: Tobě milá, Lenko, čeština asi moc nejde, ale dobré papání?
Jó, s plným žaludkem člověk zapomene i na pravopis.
Tak teda dobrou chuť! ;-):yes:

Právě jsme dojedli a bylo to opravdu moc dobré! Úspěch jsem sklidila i u manžela, který zázvor nemusí, takže to už je co říct ;-) Moc díky za skvělý recept, určitě jsem ho nedělala naposled! :yes:

Zázvor a u mne ještě rozmarýn je JEDNIČKA a všude kde se užijí já mlaskám. +bodík 33

Mirco,dovol abych tu tvoji mňamku pochválila a přidala foto.Jen jsem ke konci,asi 10 minut přidala červenou kapii.Máš jasný bodík a ještě podotknu,že manžel vylizoval talíř,což tak často nedělá.

moc dobré jídlo-nedávala sem sojovku,cibuli pěkně na tenka pulkolečka a česnek se zázvorem sem nastrouhala na jemném struhadle...dusila sem v troubě při 200st.asi 2hodinky a maso bylo naprosto luxusní;-)doporučuji to s tou troubou zkusit-dělám tak i svíčkovou...
www.toprecepty.cz

Kash:-), jsem ráda že chutnalo. I když je to vlastně už trošku jiný recept....;-).

super, je to výborné...jen jsem tam vůbec nedával tu sojovku a jelikož jsem doma nenašel ani protlak ani kečup, zkusil jsem dvě lžíce hořčice. A místo jíšky jsem na strouhal jednu střední bramboru, nastrouhanou na jemno rozvařil na špeku a vodě na kaši...k tomu rýže a okurkový salát a teď odfukuju...a bylo to bá-ječ-né! Děkuji za inspiraci
:-*

Tento super recept jsem dnes vařila po několikáté. Takže je už ověřený a moc dobrý:-p. Původně měl být s těstovinou, ale dostala jsem hroznou chuť na špenát (mám v mražáku vlastní jen nahrubo nakrájený), tak k tomu se hodily pečené brambůrky.
Měla jsem jen zadní, tak chvíli dusila v tlakáči, takže to byla potom rychlovka.
Bodík už proběhl někdy před rokem, kdy jsem vařila poprvé, tak dnes jen díky za recept a foto;-):-K:yes:

Dnes jsem uvařila na oběd a moc jsme si pochutnali.

Právě jsem dovařila a je výborná :-p takže velice ráda dávám bodík za rychlí a skvělí obídek :yes:

Mimoso:-), moc mě těší, že jsi si vybrala tohle jídlo a že Ti chutnalo. A děkuju za fotku:-).

Je to fakt moc dobrý,dělala jsem bez sojovky,přidala svoje oblíbené koření/ač maso bylo hovězí-vepřová pečeně kotányi/Přidávám fotočku

Marundo:-), děkuju moc za fotku a jsem ráda, že vám chutnalo:-8. I ostatním děkuju za vyzkoušení a těší mě, že recept dál žije:-).

Mirčo, tak dnes bylo k obědu. Myslela jsem si, že to bude chutnat jako guláš, ale je to moc dobré. Dělá to jiné ten zázvor. Moc dobré. Ukládám a přepisuju do svého bloku a určitě budu vařit častěji. Dala jsem i foto. :yes:

chutnalo celé rodině:-p kombinace s kuskusem by mě nenapadla, ale bylo to výborné

Skvělý nápad já sem vždycky dávala zázvor do číny s ananasem , k hovězímu masu by mě nenapadl.Právě ten recept vařím a krásně voní.Jen jsem si ten zázvor nastrouhala ,nemám ráda jeho velké kousky ,jsou někdy hořké :-))

Evelin:-) děkuju za upozornění na vypadlou surovinu:-K. Je mi líto,že vám čerstvý zázvor k jazýčku nepronikl,ale jak se říká - Sto lidí,sto chutí. Tak snad někdy příště,u jiné suroviny;-).

;-(Tak ten čerstvej zázvor není nic pro nás.

Tak dnes to dělám k obědu. Není mi jasné co s těma 2 lžícemi cibule co dám stranou, tak ji tam nechám všechnu.Se zázvorem jsem nikdy nevařila tak jsem zvědvá.

Magdalenka:-),Jana73:-),Olina16:-),Lenka Lejsková:-),díky za to,že jste vyzkoušely a za pěkné fotečky:-8.Koukám,že Jana s Olinou měli dokonce toto jídlo k obědu ve stejný den:-O;-).

čerstvý zázvor používám pouze na čaj,byla jsem zvědavá,jak to dopadne:-/,právě jsem dovařila a chuť zajímavá a dobroučká:-p,takže díky za inspiraci,posílám bodík:yes: a přeji hezký večer:-K,posílám s dovolením fotečku:-)

Vařila jsem už v sobotu na nedělní oběd, měla jsem trochu strach, protože jsem ještě s čerstvým zázvorem nic nedělala. Krásně se to rozleželo a všem moc chutnalo. Určitě to někdy zopakuju. Bodík :yes:

Mirco, děkuji ti za výborný recept, díky němuž byl náš nedělní oběd:-*. Použila jsem poprvé čerstvý zázvor a musím říct, že se opravdu nedá porovnat se sušeným. Bod jsem už udělila dříve, takže jsem si dovolila jenom přidat fotky:-K

Mirka, dnes som varila podľa teba. Hovädzie bolo z krku, síce sa varilo cca 3 hodiny, ale bolo výborné. Nezahusťovala som múkou, sosík sa vyrobil sám rozvarením cibule...Príjemná chuť aj vôňa hotového jedla bola výsledkom môjho dnešného snaženia. Ďakujem ti za pekný receptík, bod už som dala.

Loffda:-),je mi potěšením,že zrovna můj recept tě získal pro Topky:-8.A to,že voněl a chutnal:-p,mě těší dvojnásob;-).

:yes: Tak kvůli tomuhle receptu jsem se dokonce zaregistrovala abych mohla udělit kladnej bod! Právě se mi dovařuje na plotně a celej byt mi tu krásně voní...o chuti ani nemluvím!

Díky za super inspiraci na oběd!:-K

Tak koukám, že opakuji po poměrně krátké době:-D:-Dna výslovné přání mého muže s přílohovými haluškami podle Magdalenky.

Lusindo79:-) i tady děkuju za milá slova a jsem ráda,že si rodinka pochutnala:-8.

Náš sobotní oběd, použila jsem hovězí plec, jídlo je šťavnaté a provoní celý dům.Výborný oběd a bod samozřejmě následuje.:yes:

Jahodo:-)to jsem moc ráda,že jste si pochutnali;-) a taky,že má zázvor dalšího obdivovatele;-).Taky tě tu moc vítám a přeji ti na Topkách nejen hodně inspirace,ale i pěkných chvil:-K.

Moc nám chutnalo, poprvé jsem vařila se zázvorem (vůbec mi totiž nechutná zázvorový čaj, tak jsem k tomu měla určitý odpor) a kombinace česněk+zázvor+protlak+cibule byla fakt chutná. :yes:16

Děkuji všem a budu ráda,když vykoušíte a dáte vědět:-p;-).

Výtečné a jistě nesmírně chutné:-p, 15.bodík letí:yes:;-)

To vypadá moooc lákavě,bodík letí.:yes:

tak kuskus? Aha, vypadá jak rýže. Ale to na pochvale nic nemění. Moc díky za odpověď.

Mirčo, tvůj recept nemá chybu a fotečky také ne. :yes::yes::yes:+14.

Jak tak ctu ty komentare, tak taky budu muset zakoupit zazvor. Nikdy jsem s nim nedelala (vlastne ani nevim proc). Za tvuj recept ti posilam bodika:yes:13:yes:

Miruš, musím se přidat k většině, je radost se dívat na tvé fotky:yes::yes: a tuhle mňamku v nejbližší době také určitě vyzkouším:yes::yes::yes: +

Tédy,tady bude jednou foteček;-).Koukám,že by tu chutnalo skoro celým Topkám:-D.Jsem moc ráda,že se receptík líbí,i když je to jen taková jednoduchá klasika;-).Děkuju vám:-8.
Marundo-Petro:-)u mletého zázvoru bych to viděla tak,že pokud je čerstvě otevřený,tak stačí 1/4 lžičky.Pokud je otevřený déle,tak dej 1/2 lžičky,ale úplně nejlepší by bylo,kdyby jsi si koupila kousek čerstvého;-).Jídlo z něj má úplně jinou chuť než z mletého.V dnešní době se prodává i v tom nejobyčejnějším zelinářství,nebo u vietnamců;-).No a trošku tě zklamu-na fotce není rýže,ale kuskus;-).

Tématické fráze:
hovězí na zázvoru, hovezi na cesneku, zázvor recepty, hovězí na zázvoru a česneku, recepty na hovězí maso na zázvoru, hovězí pečeně na zázvoru, hovězí maso na zázvoru, maso na zázvoru, hovězí kostky na zázvoru, hovězí na česneku a zázvoru, hovězí plátky na zázvoru, hovězí maso na česneku, hovězí na čerstvém zázvoru, zázvor, recept hovezi na cesneku, hovězí kližka na zázvoru, kližka na zázvoru, hovězí kostky na česneku, recept hovezi na zazvoru, hovezi na cesneku recept

Suroviny:
přední hovězí, olej, cibule, česnek, zázvor, protlak rajčatový, omáčka sojová, sůl, pepř mletý, voda, mouka hladká, olej

Přidat fotografie receptu