Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Vepřová plec na kmíně

Vepřová plec je v české kuchyni velmi oblíbený typ masa, a to i proto, že je velmi snadné ji připravit. Stačí ji udělat na kmíně a máte skvělé jídlo, ke kterému se hodí brambory i rýže. Vyberte si podle toho, co máte rádi.

Hodnocení receptu je 5,0 (73×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Saimi

Snadný

Doba přípravy 65 min Doba přípravy: 20 min Doba tepelné úpravy: 45 min

65 min (20 min příprava + 45 min tepelná úprava)

Suroviny pro 5 porcí

5porcí

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie2 947 kJ /
704 kcal
Bílkoviny119,40 g
Tuky25,20 g
Vláknina0,00 g
Cholesterol 390 mg
Sodík 300 mg
Sůl0,60 g
Sacharidy0,00 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Vepřovou plec nebo krkovici nakrájíme na kostky o velikosti asi 2x2 cm. Krok 2: Cibuli očistíme, nakrájíme a osmažíme na oleji. Krok 3: Přidáme k ní maso, zprudka opečeme aby se zatáhlo a nevytekla šťáva. Krok 4: Potom přidáme sůl a kmín a necháme dusit do změknutí, postupně přidáváme dle potřeby vodu. Krok 5: Mezi tím připravíme záklechtku z vody a hladké mouky. Krok 6: Když maso trochu změkne, vyjmeme ho a šťávu záknechtkou zahustíme. Krok 7: Necháme vařit asi 10 minut a poté přidáme maso a dusíme, dokud není úplně měkké. Krok 8: Jako přílohu můžete použít brambory nebo rýži.

TIP: Rozdělení a použití vepřového masa

Zveřejněno 17. 1. 2010

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Vepřová plec na kmíně

Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/p851

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Vepřová plec na kmíně

Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/p851

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (47)

Dnes jdu vařit, akorát si tam přidám ještě pepř.;-)

Výborný a rychlý a jednoduchý recept 😉

:yes:

Dnes uvařeno. Skvělé a rychlé jídlo:-)

Metempsicosi: Kmínu asi tolik, jako na pečené vepřové maso a je jedno, jestli je to drcený nebo celý kmín, to záleží jaký jste zvyklý používat. Na videu je vidět, kolik kmínu bylo použito na půl kila masa, řekla bych, že by ho mohlo být i trošku méně.

Mohu se prosím zeptat kolik dáváte lžic kmínu na kilo masa? A dáváte celý nebo drcený? Děkuji :-)

Jednoduché, nenáročné a přesto moc dobré jídlo. Dělávám, když už mi dochází nápady . Udělám k tomu velkou mísu jakéhokoli zeleninového salátu a celá rodinka je spokojená ;-);-);-)

tak dodelano vypada to pekne ted aby to tak chutnalo hihi:-p

Právě se chystám uvařit :-p

Tento recept dělám velmi často a vždy velmi chutná :yes:. Je to mňamka :yes::yes::yes:

Jednoduché a pŕitom luxusní mnamka,děkujeme za recept.

Dnes to byla rychlovka na prázdninový oběd.Pochutnali jsme si.....:-p

Tohle jídlo miluji, je rychlé a levné. Akorát si ho dělám na způsob omáčky s těstovinami a strouhaným sýrem :-* Parádní jídlo :)

zizala:

Děkuji za recept, moc dobrá večeře.

Tématické fráze:
vepřová plec, vepřová plec recepty, vepřové na kmíně, recepty z vepřové plece, vepřové plecko na kmíně, vepřová plec recept, vepřové plecko recepty, vepřové kostky na kmíně, plecko na kmíně, recepty vepřová plec, vepřové plecko s rýži, vepřová plec s rýži, vepřové plecko, vepřové maso na kmíně, recept vepřová plec, jednoduché recepty z vepřové plece, vepřové na kmíně recept, recepty z vepřového plecka, plec, recept na veprovou plec

Suroviny:
plec vepřová, sůl, kmín celý, mouka hladká, cibule, olej

Přidat fotografie receptu