Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Zelné knedlíky s paprikovou omáčkou a klobáskami

Hodnocení receptu je 4,8 (11×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

zizala zizala

Středně náročný

Doba přípravy 90 min Doba přípravy: 90 min

90 min (90 min příprava)

Suroviny pro 4

4

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie8 630 kJ /
2 063 kcal
Bílkoviny73,74 g
Tuky16,61 g
Vláknina24,54 g
Cholesterol 271 mg
Sodík 238 mg
Sůl0,41 g
Sacharidy392,29 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Do běžného kynutého těsta na knedlíky zapracujeme vymačkané a drobně pokrájené zelí. Necháme kynout, těsto trochu zřídne, budeme muset přidat ještě mouku. Já jsem si těsto nechala udělat v pekárně. Krok 2: Na oleji osmahneme drobně pokrájenou cibuli do světle růžova, zasypeme moukou, osmahneme, přidáme mletou papriku a hned zalijeme vývarem. Uvedeme do varu, přidáme protlak, na drobné kousky nakrájenou papriku a dochutíme solí, chilli a cukrem. Provaříme asi 20 minut. Krok 3: Dvojhubky nakrojíme jako na opékání a opečeme dokřupava na pánvi. Krok 4: Vymačkané zelí opražíme na tuku dočervena. Krok 5: Vykynuté těsto zformujeme do knedlíků a uvaříme podle zvyklostí, já vařím v páře. Krok 6: Knedlíky podáváme nakrájené na kolečka s omáčkou a klobáskami a ozdobíme smaženými nudličkami zelí.

Zveřejněno 17. 1. 2010

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Zelné knedlíky s paprikovou omáčkou a klobáskami

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/OMxg

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Zelné knedlíky s paprikovou omáčkou a klobáskami

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/OMxg

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (9)

Krása :-* - cathleen, proto topky zapínám zásadně až po jídle :-D:-D, a i asi dobré - rodinka to uvítá :yes::yes:

Cathleen, dík, vyřídím to dceři, fotí zásadně ona, mně se klepou ruce:-8:-8

Jani, musela, proto jsem do receptu už psala méně mléka, dala jsem jako obvykle a té mouky jsem musela přidat docela hodně:-8 Knedlíky určitě můžeš uvařit klasicky ve vodě, vaříš podle velikosti 15-17 minut. V páře taky tak, tam je výhoda, že se nesrazí. Provařenost zkouším špejlí.

Vypadá to moc jedle, i fotečka se povedla:-) (Sedím tu, ještě bez snídaně, a moje představivost pracuje naplno:yes::yes:)

Tak to se mi moc zamlouvá, zvlášť ty zelové knedlíky mne lákají :-):yes::yes::yes:+4.

Teda, dnes tu hviezdiš, krása!+

Jaruš, i do té pekárny jsi musela přidat mouku? Jinak nádherný recept, fak, taková jídla se jí sama!:-p Jo a ještě se chci zeptat..já a knedlíky:-)), dal by se pak i uvařit ve vodě? A asi jak dlouho? I v té páře, asi jak dlouho?

Moc hezké, dvojhubky z Kaufu znám ... vyzkouším a bodík je tvůj :yes: +2

No to vypadá krásně:-), moc se mi líbí " dvojhubky ":-D:-)), máš +:yes::-)

Tématické fráze:
zelove knedliky, zelove knedliky, šunkové dvojhubky, zelové knedlíky recept, šunkový knedlík, zelne knediky, rajský protlak kufland, papriková omáčka s knedlíkem, recepty s klobáskami, dvojhubky, klobásy recept, co s paprikovou klobásou, jidla s paprikovou klobasou, těsto na knedlíky z klobaskou, recept s klobáskami, recepty-zelne knedliky, pokrmy s paprikovou omáčkou, šunkové knedlíky do vyvaru, zelna spaprikou, vepřové maso na zelí s paprikovou omackou

Suroviny:
mouka hrubá, mléko, droždí, sůl, vejce, zelí, olej, cibule, paprika sušená sladká, protlak rajčatový, paprika čerstvá červená, mouka hladká, vývar, chilli, sůl, cukr, klobása šunková, zelí

Přidat fotografie receptu