Suroviny pro 4
4
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 20 002 kJ / 4 781 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 94,98 g |
Tuky | 175,67 g |
Vláknina | 63,20 g |
Cholesterol | 140 mg |
Sodík | 5,31 g |
Sůl | 13,00 g |
Sacharidy | 674,50 g |
Postup přípravy
Krok 1: Kuře naporcujeme, osolíme, vložíme do pekáče a na povrchu pokmínnujeme. Nakonec proložíme špekem a podlejeme vodou. Dáme nezakryté do předehřáté trouby asi na 230°C. Po 15. minutách zakrejeme pekáček alobalem. Necháme asi půl hodiny péci a potom opět odkrejeme. Pečeme do ztmavnutí.
Krok 2: Zelí dáme do hrnce s trochou vody a jemně pokmínujeme. Dusíme cca 1 hodinu do změknutí. Nakrájíme cibuli a jemně podusíme na oleji do voňava. Pridáme ji do zelí. Hladkou mouku smícháme s trochou vody a uděláme záklechtku. Poté vlejeme do zelí a pořádně promícháme. Vaříme 10. minut. Nakonec dochutíme solí a cukrem.
Krok 3: Brambory nastrouháme na jemném struhadle, osolíme, vymačkáme z nich vodu, přidáme polohrubou mouku a opět dobře promícháme. Uděláme si tužší těsto na knedlíky. Vytvarujeme si polévkovou lžící kulaté knedlíky. Nakonec vložíme do osolené vroucí vody. Vaříme asi půl hodiny.
Zveřejněno 18. 1. 2010
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Kuře s červeným zelím a br. knedlíkem
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/0YZ7
Moje poznámka
Kuře s červeným zelím a br. knedlíkem
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/0YZ7
Nejnovější recepty
Linecká srdíčka II
Přidáno před 10 hodinami
Rohlíčky s vůní skořice
Přidáno před 10 hodinami
Vepřová pečeně na minutku
Přidáno před 13 hodinami
Kolečka se slaným karamelem
Přidáno před 14 hodinami
Plněná vepřová svíčková v listovém těstě
Přidáno před 17 hodinami
Nugátové cukroví
Přidáno před 20 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Melania Trumpová se v jídle hlídá. Celý den má na talíři jen zeleninu a ovoce, nesnáší sushi, ale neodolá smaženému kuřeti
Vánoční trhy v Praze na Míráku lákají na pečená jablka v čokoládě, cukroví i andělské langoše za 140 Kč
Jak na ty nejlepší topinky? Základem je tvrdý chleba a správný tuk. Známe fígl, jak chleba správně nakrájet a čím ho ochutit
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Máslové raženky (bulky)
Wanilor před 1 hodinou
Tvarohovo-jablečný kynutý koláč
Iwana666 před 8 hodinami
Kakaové řezy s krémem a čokoládou
Chmelova před 12 hodinami
Dvoubarevný piškot s polevou
Chmelova před 12 hodinami
Ošatkový chléb
monyss před 13 hodinami
Tmavé lněné rohlíky s kyškou
lecho před 14 hodinami
Slaný koláč z brokolice
lecho před 14 hodinami
Nadýchaná bublanina s meruňkami
KaterinaBilek před 15 hodinami
Nadýchaný hrnečkový perník
tinakajfoszova před 17 hodinami
Vrstvená jablková buchta
vozlenka před 18 hodinami
Tématické fráze:
kuře s červeným zelím,
kuře k červenému zelí,
kuře na červeném zelí,
kuře s knedlíkem,
pečené kuře s knedlíkem a se zelím,
kure ala kachna s cervenym zelim,
pečené kuře s červenym zelím,
pečené kuře se zelím a knedlíkem,
kuře červené zelí,
kuře s červeným zelí recept,
kuře s červeným zelí,
kinuté knedliky,
pecene kure s bramborovym knedlikem,
br knedlík,
pecene kure s knedlikem a zelim,
cervene zeli s kuretem,
kuře na divoko se zelim,
kure s knelikem a zelim,
pečené kuře se zelím,
br.knedlík
Suroviny:
kuře,
zelí sterilované červené,
brambory,
mouka polohrubá,
mouka hladká,
sůl,
kmín celý,
cukr,
cibule,
olej,
slanina
Komentáře (11)