Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Celozrnné domácí housky

Hodnocení receptu je 4,9 (19×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Betina

Středně náročný

Suroviny

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie10 548 kJ /
2 521 kcal
Bílkoviny85,28 g
Tuky74,87 g
Vláknina22,40 g
Cholesterol 686 mg
Sodík 311 mg
Sůl0,67 g
Sacharidy365,33 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Mouku smícháme s nadrobeným droždím, přidáme sůl, rozehřáté a zchladlé máslo, vejce a vlažné mléko. Zaděláme těsto a důkladně je vyhněteme. Krok 2: Tužší těsto necháme vykynout. Krok 3: Na vále vyválený bochánek rozdělte asi na 12 kousků, každý rozdělte na tři, vyválejte z nich stejné silné pramínky, ze kterých upletete housky. Krok 4: Na plechu s pečícím papírem nechte pletýnky ještě vykynout, jejich povrch potřete rozšlehaným vejcem, posypeme mákem. Krok 5: Housky pečeme při 190°C přibližně 20-25 minut.

Zveřejněno 19. 1. 2010

Poznámka autorky Betina

Dobrou chuť.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Celozrnné domácí housky

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/p8Ar

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Celozrnné domácí housky

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/p8Ar

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (16)

Budu za rebela :-( dělala jsem přesně podle receptu, ale houstičky chuťově nic moc :-// spíš to byl propadák. A to v kuchyni určitě nejsem začátečnice :-)

moc děkuji za informaci, už jsem si to zapsala:yes::-K

Anitech, 10 g čerstvého droždí = 1 lžička sušeného. Půl kostky čerstvého (42g) jsou zhruba 2 lžičky sušeného.

tedy ty hostičky jsou jak z reklamního plakátu, naprosto úžasné. Mám takový zdvořilý dotaz. Znáte prosím některá poměr sušeného droždí oproti čerstvému? Mám totiž od kamarádky půl kila sušeného droždí a nemám tušení kolik sušeného droždí představuje třeba půlka kostky čerstvého. Děkuji za Vaše rady

Holky, moc se vám oběma povedly :yes:

:-p:yes:

Pipre - Jani máš je jednu jako druhou, nádhera :yes:

:-p:-p:yes::yes:, moc lákavé

Už jsem je upekla a přidala fotku:-8 Než jsem stačila nachystat foťák, manžel nejdřív jeden ještě teplý snědl a vzápětí druhý...a to byl po obědě!! :-) Těsto jsem zadělávala na stole asi 15 minut rukama stejně, jak zadělávám těsto na nudle. Vařečkou je to pro mne dost tuhé.

Přidávám si do oblíbených a Betince bod:yes: :-K Někdy je určitě vyzkouším, jen tam dám Heru - máslo nemusím.

Betinko, houstičky se ti fakt povedly a to je něco i pro mne :-) Jdu si zadělat na těsto (zatím jen z poloviční dávky) a přidám fotky :yes::yes:7.

Tak to je dle mého gusta;-):-((

Betko, hned bych si jednu dala.:yes:5:yes:

Beti housky jsou jak jedna báseň:-pjsi šikulka:yes:5.bodík

Bwtinko, moc hezké fotky a houstičky taky:yes::yes: +

Tématické fráze:
domácí housky, pečení z celozrnné mouky recepty, celozrné housky, celozrnné housky, pečeme z celozrnné mouky, celozrnné housky recept, celozrnné housky z domácí pekárny, recept na celozrnné housky, celozrné housky recept, housky z celozrnné mouky, celozrné housky domácí pekárna, domácí pečivo, recept na domácí housky, recept celozrnné housky, domácí housky ze sušeného droždí, domácí celozrnné pečivo, celozrnné pečivo recept, grahamove pečivo, peceme housky, domácí housky recept

Suroviny:
mouka celozrnna pšeničná, droždí, vejce, máslo, sůl, mléko, vejce, kmín celý, mák, sůl hrubá

Přidat fotografie receptu