Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Vepřové na hříbkách s dijonskou hořčicí

Hodnocení receptu je 4,8 (20×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

BILKOVAI BILKOVAI

Snadný

Doba přípravy 60 min Doba přípravy: 60 min

60 min (60 min příprava)

Suroviny pro 8

8

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie7 805 kJ /
1 865 kcal
Bílkoviny172,38 g
Tuky130,60 g
Vláknina0,00 g
Cholesterol 408 mg
Sodík 2,42 g
Sůl5,80 g
Sacharidy0,13 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Vepřovou kýtu si nakrájíme na plátky, naklepeme, osolíme, opepříme mletým pepřem a pomažeme dijonskou hořčicí. Na oleji v kastrolu si osmažíme cibulku nakrájenou nadrobno do zlatova, přidáme anglickou slaninu nakrájenou na kostičky a na to dáme plátky masa, které jsme osolili, opepřili a potřeli dijonskou hořčicí. Krátce osmahneme (aby se srazila bílkovina). Krok 2: Potom zalijeme cca 1 litrem vody nebo vývarem (použila jsem kuřecí vývar). Přidáme koření a bujón, houby (já jsem měla namočené suché). Dusíme do měkka. Krok 3: Potom masíčko vyjmeme na talíř a šťávičku zahustíme zákletkou (mouka+voda). Přidala jsem ještě velkou lžíci dijonské hořčice. Necháme provařit. Krok 4: Šťávička musí být cítit po té fantastické chuti dijonské hořčice. Podáváme s dušenou rýží nebo s knedlíkem, ale byly by k tomu dobré i těstoviny nebo noky. A sakra i brambory, jak se tak nad tím zamýšlím:))

Zveřejněno 20. 1. 2010

Poznámka autorky BILKOVAI

Nechte si chutnat!!!

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Vepřové na hříbkách s dijonskou hořčicí

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/MwGB

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Vepřové na hříbkách s dijonskou hořčicí

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/MwGB

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (27)

Tenhle recept jsem vařila z vepřových kotlet v pomalém hrnci, a k tomu rýži, bylo to dobré.

Dnes jsem chtěl uvařit něco, co jsem ještě nevařil a po kratším hledání, kdy jsem, musel brát v potaz suroviny, které mám doma jsem vyzkoušel tenhle recept. Musím říct, že chuť je opravdu výrazná a proto musím dát :yes::-K

U toho druhého focení má omáčka hezčí, tmavší barvu. . . :-p Krása! :yes:

Marcelko, jsem ráda, že se jídlo zdařilo;-):-)

Dávám obrovskou pochvalu, moc dobré. MŇAM:-p:yes::yes::yes:
Dijonskou jsem nešetřila, raději jsem míň solila.:-K

skvělé :yes::-D- dělám a dávám i bobkový list, ale dijónskou jsem ještě nepřidala, tak příště dám:-p

Rebí, no jo, no:-S To víš, někdy se zadaří;-)To je těma hříbkama. Dnes jsem použila hlavně křemenáče, které jsou černé, takže šťávička je taky tmavší. Možná ji vyměním za tu dnešní;-) Ještě se rozmyslím...;-):-):-D

BILKOVAI: héj:-!:-! krásné papáníčko;-):-p:-p:yes::yes:
a mimochodem..v sekci "co dnes uvařit" máš to foto eště hezčí:-8:-):yes::yes:

Jani, díky za foto a jsem ráda, že jste si pochutnali;-)

Přidávám foto, bylo to mňamózní:-p

Vypadá to opravdu skvěle... :yes:

:-p:-p:-p:yes:+10

Miro, díky, že chutnalo. Taky brzy zopakuji:-p:-p:-p

miro.kostal@seznam.cz 22. 2. 2010 14:27
Ivy to bylo vynikajici.Delikates.A ta stava ta byla super.Doporucuji!!

Maso na houbách je vždy výborné:-pa ta hořčice tomu dá šmrnc:-p8.bodík:yes:;-)

Tématické fráze:
vepřové maso na hříbkách, kotleta na hribkach, vepřové plátky na hříbkách, veprova kyta na hribkach, vepřové kotlety na hříbkách, hovězí na hříbkách, kotlety na hříbkách, vepřová kotleta na hříbkách, vepřova panenka na hřibkach, na hříbkách, vepřový plátek na hříbkách, maso na hříbkách, vepřová kýta na houbách, dušené na hříbkách, dusene veprove na hribkach, veprova krkovice na hribkach, veprove platky s horcici, dušené maso na hříbkách, vepřové na hříbkách s rýží, vepřový plátek s hořčicí

Suroviny:
kýta vepřová, sůl, hořčice dijonská, olej, cibule, bujón hovězí, pepř mletý, koření nové koření, pepř celý, mouka hladká, vývar, hříbky sušené, slanina anglická, cibule, olej

Přidat fotografie receptu