Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Vepřové na hříbkách s dijonskou hořčicí

Hodnocení receptu je 4,8 (20×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

BILKOVAI BILKOVAI

Snadný

Doba přípravy 60 min Doba přípravy: 60 min

60 min (60 min příprava)

Suroviny pro 8

8

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie7 805 kJ /
1 865 kcal
Bílkoviny172,38 g
Tuky130,60 g
Vláknina0,00 g
Cholesterol 408 mg
Sodík 2,42 g
Sůl5,80 g
Sacharidy0,13 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Vepřovou kýtu si nakrájíme na plátky, naklepeme, osolíme, opepříme mletým pepřem a pomažeme dijonskou hořčicí. Na oleji v kastrolu si osmažíme cibulku nakrájenou nadrobno do zlatova, přidáme anglickou slaninu nakrájenou na kostičky a na to dáme plátky masa, které jsme osolili, opepřili a potřeli dijonskou hořčicí. Krátce osmahneme (aby se srazila bílkovina). Krok 2: Potom zalijeme cca 1 litrem vody nebo vývarem (použila jsem kuřecí vývar). Přidáme koření a bujón, houby (já jsem měla namočené suché). Dusíme do měkka. Krok 3: Potom masíčko vyjmeme na talíř a šťávičku zahustíme zákletkou (mouka+voda). Přidala jsem ještě velkou lžíci dijonské hořčice. Necháme provařit. Krok 4: Šťávička musí být cítit po té fantastické chuti dijonské hořčice. Podáváme s dušenou rýží nebo s knedlíkem, ale byly by k tomu dobré i těstoviny nebo noky. A sakra i brambory, jak se tak nad tím zamýšlím:))

Zveřejněno 20. 1. 2010

Poznámka autorky BILKOVAI

Nechte si chutnat!!!

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Vepřové na hříbkách s dijonskou hořčicí

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/MwGB

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Vepřové na hříbkách s dijonskou hořčicí

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/MwGB

Marie

Komentáře (27)

Tenhle recept jsem vařila z vepřových kotlet v pomalém hrnci, a k tomu rýži, bylo to dobré.

Dnes jsem chtěl uvařit něco, co jsem ještě nevařil a po kratším hledání, kdy jsem, musel brát v potaz suroviny, které mám doma jsem vyzkoušel tenhle recept. Musím říct, že chuť je opravdu výrazná a proto musím dát :yes::-K

U toho druhého focení má omáčka hezčí, tmavší barvu. . . :-p Krása! :yes:

Marcelko, jsem ráda, že se jídlo zdařilo;-):-)

Dávám obrovskou pochvalu, moc dobré. MŇAM:-p:yes::yes::yes:
Dijonskou jsem nešetřila, raději jsem míň solila.:-K

skvělé :yes::-D- dělám a dávám i bobkový list, ale dijónskou jsem ještě nepřidala, tak příště dám:-p

Rebí, no jo, no:-S To víš, někdy se zadaří;-)To je těma hříbkama. Dnes jsem použila hlavně křemenáče, které jsou černé, takže šťávička je taky tmavší. Možná ji vyměním za tu dnešní;-) Ještě se rozmyslím...;-):-):-D

BILKOVAI: héj:-!:-! krásné papáníčko;-):-p:-p:yes::yes:
a mimochodem..v sekci "co dnes uvařit" máš to foto eště hezčí:-8:-):yes::yes:

Jani, díky za foto a jsem ráda, že jste si pochutnali;-)

Přidávám foto, bylo to mňamózní:-p

Vypadá to opravdu skvěle... :yes:

:-p:-p:-p:yes:+10

Miro, díky, že chutnalo. Taky brzy zopakuji:-p:-p:-p

miro.kostal@seznam.cz 22. 2. 2010 14:27
Ivy to bylo vynikajici.Delikates.A ta stava ta byla super.Doporucuji!!

Maso na houbách je vždy výborné:-pa ta hořčice tomu dá šmrnc:-p8.bodík:yes:;-)

:yes: +7 :yes:

Děvčata, děkuji za bodíky:-K:-K:-K

Ivetka,tak to by som si hneď dala,dijonskú horčicu som dostala od mamy,kúpila ju priamo vo Francúzsku,tak tento recept určite vyskúšam,vyzerá to:-p:-p:yes:

Já taky miluji cokoliv, kdese snoubí šťávička a rýžička...a ty houby a slaninka.Iveto:yes:

Bílkovai:-)to vypadá krásně:-p ato ani nemluvím o tom jak to asi chutná:-p.Masíčko s rýží já můžu kdykoliv a když tak koukám na tvůj bezva recept,tak si snad koupím i tu Dijonskou hořčici a vyzkouším;-).

Jani, já jsem se živila zdravou stravou a moc mě chutnala:-p /před vánocema jsem měla 57 kg/, ale o vánocích jsem se tak rozežrala, že mám metabolimus úplně v pr.:-((:-((:-((:-((:-(( Tak jsem se přejídala /kačeny, bůčky, zákusky, knedlíky, piva /a hooodně/ prostě všechno zakázané/, že to moje tělo nechápe, co se děje, Dá mě to hooodně práce, než se dostanu tam, kde jsem byla před vánocema. Nějak to nechce jít dolů:-(( Ale nasadím Tvoje super dietní recepty a to by byl v tom čert, abych to neshodila, sakra:-S

Iveto, bodejť ne:-(, já měla vařené hovězí a dušené zelí z kedluben a jinak jsem dělala tak krásnou sekanou;-(;-(, ale najedla jsem se;-).Chci říct, že to nebylo zas tak hrozné;-)

Jani, já jsem taky jenom olízla vařečku;-( Dnes jsem měla na obědovečeři vařené kuřecí skelety. Ale ty já maám moc ráda, takže jsem se ani tak moc netrápila. Miluji veškeré vařené maso. Ale, když jsem dávala na talíř tuhle dobrotu, tak jsem rodině fakt záviděla.:-(

Iveto, super, já bych si tak dala!:-p:yes:

Né Bibinko, bohužel jsou jenom sušené:-( Ale na chuti neztratily. Recept vyzkoušej. Je to fakt dobrý. Nejvýraznější na tom receptu musí být ta dijonská hořčice. To ostatní /houby, cibulka, anglická/ jenom tak lehce to jídlo podbarvuje:-p:-))

BÍLKOVÁI, ty jsi byla jako Maruška v lese na houbách? Vypadají jako čerstvé;-)já je mám zamražený a když je použiji, jsou taky jako čerstvé. Tohle vyzkouším a dávám ti boda:yes:

To vypadá vážně svěle.Dala bych si hned:yes::-K

Tématické fráze:
vepřové maso na hříbkách, kotleta na hribkach, vepřové plátky na hříbkách, veprova kyta na hribkach, vepřové kotlety na hříbkách, hovězí na hříbkách, kotlety na hříbkách, vepřová kotleta na hříbkách, vepřova panenka na hřibkach, na hříbkách, vepřový plátek na hříbkách, maso na hříbkách, vepřová kýta na houbách, dušené na hříbkách, dusene veprove na hribkach, veprova krkovice na hribkach, veprove platky s horcici, dušené maso na hříbkách, vepřové na hříbkách s rýží, vepřový plátek s hořčicí

Suroviny:
kýta vepřová, sůl, hořčice dijonská, olej, cibule, bujón hovězí, pepř mletý, koření nové koření, pepř celý, mouka hladká, vývar, hříbky sušené, slanina anglická, cibule, olej

Přidat fotografie receptu