Suroviny pro 4
4
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 1 205 kJ / 288 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 13,89 g |
Tuky | 17,69 g |
Vláknina | 6,54 g |
Cholesterol | 40 mg |
Sodík | 666 mg |
Sůl | 1,60 g |
Sacharidy | 16,25 g |
Postup přípravy
Krok 1: Plátky masa naklepeme, osolíme, vydatně opepříme, na každý rozprostřeme lžíci červeného kysaného zelí, půl nožičky párku a zavineme. Sepneme párátky nebo upevníme pomocí nitě.
Krok 2: V kastolu rozehřejeme tuk, vhodíme nadrobno nakrájenou cibuli a restujeme dohněda. Potom vložíme hovězí závitky a opékáme je dohněda ze všech stran. Zasypeme vrchovatou lžící hladké mouky, prosmahneme a zalijeme studenou vodou. Přivedeme k varu, přidáme kostku masoxu, koření, brusinky, snížíme teplotu a za občasného podlití dusíme pod pokličkou doměkka.
Krok 3: Když je maso měkké, přidáme teplotu a omáčku vydusíme na požadovanou hustotu.
Omáčku dochutíme a podáváme s rýží nebo noky.
Omáčku dochutíme a podáváme s rýží nebo noky.
Zveřejněno 21. 1. 2010
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Hovězí závitky s červeným kysaným zelím a divokou omáčkou
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/ZY1E
Moje poznámka
Hovězí závitky s červeným kysaným zelím a divokou omáčkou
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/ZY1E
Nejnovější recepty
Domácí kváskový chléb
Přidáno před 5 hodinami
Zapečené jitrnice na zelí
Přidáno před 9 hodinami
Prejtem plněné bramborové knedlíky se špenátem
Přidáno před 9 hodinami
Jitrnice s vaječnými kroupami
Přidáno před 9 hodinami
Jelítko s nastavovanou kaší
Přidáno před 9 hodinami
Opečené jitrnice s růžičkovou kapustou
Přidáno před 9 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Luxusní a rychlý makovník: Na vláčný a kyprý moučník je potřeba kvalitní mák, jemnost dodá smetana a bohatší chuť máslo
Pět nejoblíbenějších pomazánek na každý den: Připravte si k rychlé svačině či večeři tuňákovou, avokádovou nebo česnekovou
Švábské kobližky Fasnetsküchle: Tradiční masopustní pečivo musí být dozlatova osmažené a voní skořicí
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Holandské řízky
Neregistrovaný před 6 minutami
Listové šátečky s náplní z tvarohu, pudingu a meruněk
Neregistrovaný před 17 minutami
Palačinky
Neregistrovaný před 23 minutami
Kuřecí kousky na paprikách
Jan54 před 1 hodinou
Extra rychlé lívance
Neregistrovaný před 1 hodinou
Vařila myšička kašičku
zuzi777a před 1 hodinou
Tukožroutská polévka
Neregistrovaný před 1 hodinou
Bramborová polévka od babičky
Neregistrovaný před 1 hodinou
Vánoční cukroví
Neregistrovaný před 1 hodinou
Brambory "na loupačku"
zuzi777a před 1 hodinou
Tématické fráze:
hovezí závitky,
kysané zelí červené,
červené kysané zelí,
balene zeli,
kysané červené zelí recept,
kysane cervene zeli,
hovězí závitek se zelím,
hovězí závitek,
hovězí zelí,
kyselé červené zelí,
hovězí maso s kysaným zelím,
hovezi cervene zeli,
červené zelí s brusinkami,
omcka ze zelim,
zavitek s kysanym zelim a parkem,
červená řepa s červeným zelím,
guláš s červeným zelím,
kačena s omáčkou,
pepřové maso s divokou omáčkou,
divočina se zelím
Suroviny:
maso hovězí,
párky,
zelí kysané červené,
cibule,
masox,
kompot brusinkový,
jalovec,
koření nové koření,
bobkový list,
koření divočina,
pepř černý,
mouka hladká,
olej,
sůl
Komentáře (19)