Bramborák na plech
Milujete bramboráky, ale smažení a prskající olej není váš šálek kávy? Potom je tento recept přesně pro vás. Připravte těsto na bramboráky, jak jste zvyklí, jen ho zkrátka vylijte na plech a upečte v troubě.
Suroviny pro 1 plech
1plech
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 6 300 kJ / 1 506 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 45,19 g |
Tuky | 64,71 g |
Vláknina | 23,17 g |
Cholesterol | 568 mg |
Sodík | 5,12 g |
Sůl | 12,57 g |
Sacharidy | 174,60 g |
Postup přípravy
Krok 1: Brambory oloupeme a nastrouháme najemno. Česnek prolisujeme.
Plech vymažeme sádlem.
Troubu rozehřejeme na 180 °C. Krok 2: Strouhané brambory osolíme, přidáme vejce, majoránku, česnek, vlažné mléko, rozpuštěné sádlo. Pak přisypáváme mouku aby vzniklo hustší těsto. Krok 3: Na připravený plech nalijeme těsto a dáme péct do rozpálené trouby. Krok 4: Pečeme asi 40 minut dozlatova.
Plech vymažeme sádlem.
Troubu rozehřejeme na 180 °C. Krok 2: Strouhané brambory osolíme, přidáme vejce, majoránku, česnek, vlažné mléko, rozpuštěné sádlo. Pak přisypáváme mouku aby vzniklo hustší těsto. Krok 3: Na připravený plech nalijeme těsto a dáme péct do rozpálené trouby. Krok 4: Pečeme asi 40 minut dozlatova.
Zveřejněno 21. 1. 2010
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Bramborák na plech
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/5QPZ
Moje poznámka
Bramborák na plech
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/5QPZ
Nejnovější recepty
Domácí kváskový chléb
Přidáno před 10 hodinami
Zapečené jitrnice na zelí
Přidáno před 14 hodinami
Prejtem plněné bramborové knedlíky se špenátem
Přidáno před 14 hodinami
Jitrnice s vaječnými kroupami
Přidáno před 14 hodinami
Jelítko s nastavovanou kaší
Přidáno před 14 hodinami
Opečené jitrnice s růžičkovou kapustou
Přidáno před 14 hodinami
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Luxusní a rychlý makovník: Na vláčný a kyprý moučník je potřeba kvalitní mák, jemnost dodá smetana a bohatší chuť máslo
Pět nejoblíbenějších pomazánek na každý den: Připravte si k rychlé svačině či večeři tuňákovou, avokádovou nebo česnekovou
Švábské kobližky Fasnetsküchle: Tradiční masopustní pečivo musí být dozlatova osmažené a voní skořicí
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Šťouchané brambory
Neregistrovaný před 56 minutami
Luxusní a rychlý makovník
daniela1262 před 1 hodinou
Štafetky - rychlé a jednoduché
Neregistrovaný před 2 hodinami
Cheesecake
Neregistrovaný před 2 hodinami
Nadýchaný piškotový korpus
Neregistrovaný před 2 hodinami
Fofr buchta
Neregistrovaný před 3 hodinami
Hovězí nudličky na víně s bramborovo - celerovou kaší
Neregistrovaný před 3 hodinami
Holandské řízky
Neregistrovaný před 5 hodinami
Listové šátečky s náplní z tvarohu, pudingu a meruněk
Neregistrovaný před 5 hodinami
Palačinky
Neregistrovaný před 5 hodinami
Tématické fráze:
bramborák pečený v troubě na plechu,
bramboráky v troubě na plechu,
bramborak na plech do trouby,
cuketový bramborák na plech,
pečený bramborák,
bramborák pečený v troubě,
bramboraky v troube,
bramborak v troube,
pečené bramboráky,
bramboráky pečené v troubě,
bramborák se zelím na plech do trouby,
cmunda na plech,
pečené bramboráky v troubě,
bramborák,
cuketový bramborák pečený v troubě,
bramborak do trouby,
bramborák recept,
cuketové bramboráky na plech,
bramborové placky se zelím na plechu,
peceny bramborak v troube
Suroviny:
brambory,
vejce,
sůl,
mouka hladká,
majoránka,
česnek,
sádlo,
mléko
Komentáře (56)