Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Játrové knedlíčky do polévky

Kdo z nás nemiluje poctivé vývary podávané s tradičními játrovými knedlíčky, které se dají připravit různými způsoby. Vyzkoušejte klasický recept našich babiček, ve kterém se knedlíčky vytvarují a zavaří přímo v polévce.

Hodnocení receptu je 4,9 (40×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

PajaG PajaG

Snadný

Doba přípravy 20 min Doba přípravy: 20 min

20 min (20 min příprava)

Suroviny pro 1

1

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie442 kJ /
106 kcal
Bílkoviny8,68 g
Tuky7,56 g
Vláknina0,00 g
Cholesterol 259 mg
Sodík 99 mg
Sůl0,21 g
Sacharidy0,70 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Játra zbavíme žilek a rozmixujeme v mixéru. Krok 2: Přidáme vejce, rozetřený česnek a koření. Krok 3: Vylijeme hmotu do misky a podle potřeby zahustíme strouhankou. Krok 4: Mokrou rukou vytvarujeme knedlíčky a zaváříme je v horké polévce.

TIP: Jak tvarovat knedlíčky do polévky

Zveřejněno 22. 1. 2010

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Játrové knedlíčky do polévky

Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/vl3g

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Játrové knedlíčky do polévky

Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/vl3g

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Komentáře (52)

casino: Ja kombinuju jatra, obycejne bazanti a kureci. Tedy, kdyz mam ! Je to znat, ze jsou knedlicky lepsi. Davam i kousek cibule, ale maly.

Ivana Ch: Eja57: :-K
oříšek vs. květ (na Slovácku zvaný "voňavé")
Používám obojí: do polévek si každý strouhne (nebo nestrouhne) oříšek do talíře, do omáček dávám qět:-)
No, že bych v chuti poznal nějaký propastný rozdíl..., tak to neééé :-)

Ivana Ch: já spíš špetku květu...aaaale ten zázvor by mohla být taky ta tajemná přísada....

Eja57: Já dávám do knedlíčků muškátový oříšek, trochu zázvoru, majoránku, zelenou petrželku, kousek másla, pochopitelně česnek, sůl a pepř. Dělám je podle maminky a sama jsem vdaná 55let

MamlajdaD, Casino....já kousek másla určitě, ale píše o CHUTI a VŮNI...ale obávám se, že sice dělá chytrého ale už se v diskuzi nezapojí....:-D

MamlajdaD:
Máslo?
U nás sádlo:-)
Mohl myslet i toto, anebo se třeba pleteme a jde o ještě něco jiného. :-D

Eja57: Můžeš mít pravdu, :-8 ale já bych si i tipla na kousek másla, ;-) přidávám ho vždy do játrových knedlíčků nebo nočků, zavařené jsou potom trochu nakypřenější, dělám to tak už spoustu let. Mohl myslet i toto, anebo třeba se obě pleteme a jde o ještě něco jiného. :-D:-D Tajného! Zdravím! :-K:-K:-K

Ivana Ch: asi je to tajný:-D
tipla bych muškátový květ nebo oříšek....

chose: Když nemůžeš říct co tam přidáváš tak proč se o tom zmiňuješ, hned bych Ti lípla lepáka

Dala jsem vše do mixéru, ale nestačila mi strouhanka (ze 4 housek), doplnila jsem rozmixovanými vločkami, kolik je tedy třeba strouhanky? Moc děkuju!<3

tento recept je unikatni..presne tento recept mi predala maminka..je vynikajici..jsem vyuceny kuchar ..v soucasnosti
pracuji v zahranici po hotelech a restauracich..pridavam do jater jeste jednu vec ktera zvirazni chut i vuni soucasne..
mam tak zaruceny uspech:-)<3;-)

Aby byly knedlíčky měkké a křehké, místo strouhanky nastrouhej na hrubém struhadle střídku z měkké veky.

Petrik: Ale nezapomněla,podle mě je koření pepř a majoránka ne?:-))

A jaké koření jsi zapoměl udat nebo napsat ty dovedo! Petrik

Ahojky všichni,také raději vykrajuji lžičkou,do silného vývaru z kuřecí směsi na polévu,cca 1kg.Do polévky maso již nepřidávám,z toho si vyrobím výbornou kuřecí huspeninu,takže máme dvě různá jídla,jedno lepší než druhé.

:-S

Já nechám na sádle zeskelnatět cibulku a přidám ji vychlazenou do naškrábaných jater, jinak stejné, tzn. sůl, pepř, vejce, majoránka,přidám ještě nasekanou čerstvou pažitku a petrželovou nať, rozdrcený česnek, strouhanka - méně strouhanky, aby zůstala chuť játýrek, namočím vždy malou lžičku do horké vřící polévky, naberu lžičku játrové směsi a dám do polévky a takto to opakuji až do prázdné misky od játrové směsi. Knedlíčky nejsou kuličky, ale takové jakoby hrudky, ale jsou o to chutnější než hustější kuličky s více strouhankou!;-)

Játrové knedlíčky jsou fajn, já je dělám sice trošku jinak - mixuji vše dohromady - játru, vejce, česnek, cibuli, pak přidám pepř, sůl, majoránku, zahustím strouhankou a lžičkou hladké mouky. Mouku proto, že knedlíčky jsou tvrdší a hezky drží tvar, na chuti se nic nezmění. Můžete vyzkoušet. Taky jsem přestala dělat kuličky, ale házím je lžící do vroucí vody nebo protlačím přes sítko určené na halušky. Doporučuji:).

casino: to játro? jako to město? no prosím, ale "játru" je myslím překlep z "a" na "u":-)

Zobrazit 3 starší odpovědi

pohis:A co se kouknout na suroviny. Postup je popsaný srozumitelně

Už to vidím.....omlouvám se :-)

Myslím,že i dítě by popsalo lépe postup než vy....kolik vajec atd....no že vám není hanba.

jednoduché a dobré dělám je stejně už léta :yes:

mumukatch 25. 6. 2013 03:40
jujukotch: ty jsi tady chybel :-D do cisteho polevkoveho ceho:-? Hrnce? :-D:-D

jujukotch 25. 6. 2013 03:13
naskrabat jatra,pridat vejce,sul,cesnek,strouhanku a hlavne cerstvou nadrobno nakrajenou petrzel.Knedlicky asi 5:yes::yes::yes:cm v prumeru vlozte do cisteho polevkoveho ktery je ve varu asi na 6minut.Pridejte uz uvarene nudle nebo zeleninu.

Dělám přesně tak, jenom je mixuji v čopru :-8 a musím říct, že jsou opravdu vynikající:yes::-p posílám bodík

Dnes jsem je dělala a jsou dobré. :-))

ahojky, přišla jsem si ověřit jestli mi v knedlíčkách nic nechybí a jsem spokojená, jen malý tip včera mi zůstalo trochu kuskusu, který byl nasypán do štávičky z udušených kuřecích jater, takže šup s tím do knedlíčků, o to méně strouhanky.
Dobrou chuť, zavařila jsem je do zeleninového vývaru s kousky zeleniny "pod svíčkovou" a olizování rodiny nebralo konce.:-p

Knedlíčky super, děkuji, ale chce to opravdu hodně soli, dala jsem málo, příště napravím.

Rychlé,jednoduché a výborné:-)

Karel:Když játra naškrábete (ne mixovat), pak není potřeba tolik strouhanky a mohou být i krásné kulaté játrové knedlíčky,dělám jen tento postup a jsou výborné.;-)

Knedlicky vyborne...bod;-)

:yes: knedlicky se mi podarily, ale ja pridala koreni na " bramborak " misto majoranky ode mne taky bodik :-K a zasnezene pozdravy z Bavorska

Knedlíčky jsou krásné,ale nazvat by se daly strouhankové,protože té tam bude požehnaně a játrová chuť potlačena.Vidím ty ruce od toho všeho a nádobí.Vůbec nic se nestane když kašovitou směs vybírám do vařící polévky z nádoby robotku lžicí a směsi se rukou nedotknu.Pravda ,nejsou to knedlíčky ale játrová zavářka.Žádná mražená kuřecí játra , ale pěkně čerstvá vepřová.Polévka by měla být hutná,proto tam oberu i maso z křídel které jsem vařil,Taky do hotové polévky přidávám nůdle aby to bala opravdu přesnídávková polévka.Na litr vody stačí tři křídla,játrová zavářka taky dochutí polévku.
Vývar tedy nadělám z kuřecího skeletu (ořezu) protože je zbytečně mastná a tučná pokud bych ještě navíc maso obral a přidal do polévky.

:yes:

dnes jsem se rozhodl tyto knedlíčky udělat jsou vynikající :) :yes::yes: a taky se dobře pracovalo se směsí takže konečně bude mít mamča ve vývaru pěkné malé knedlíčky né ty mé mega koule co dělávám :-D:-D

Piskutek:Dobrý den,knedlíčky vkládám před dovařením polévky, myslím si, že tak 10 minutek by mělo stačit, knedlíčky jsou malé.Děkuji Pavla

dobrý den, knedlíčky vypadají poctivě a chutně, zítra je hned zkusím. Jen mám ,,blonďatou" otázku. Jak dlouho se asi tak vaří? :-8

hankamishka 3. 2. 2012 18:01
natalunka:píšou jinde,že mohou,většinou mrazí syrovou směs,nebo syrové knedlíčky.Dělám dnes taky,zrovna se vaří....dělám cca po 3 v životě:yes:

Tak se chystám je poprvé zkusit, mám jen jednu otázku a to jestli mohu hotové knedlíčky zmrazit..:-?

:yes::yes::yes::yes::-K

Jany :
Děkuji za pochvalu, v receptu v zadání mám napsáno 1 vejce:-8
Tak pro upřesnění 1 celé syrové vejce.Jinak vše si každý dá podle své chuti, jak majoránku tak i česnek, já dávám tak 2 stroužky česneku, ale klidně si někdo může dát celou palici.:-8

top receptyDiky recept je jednoduchy a dokonce i ja to zvladl:-) ,,jen snad ,,by pomohlo trochu upresnit mnozstvi ,,a mozna pro lidi jako mne
kdyz se rekne vejce ,,,je to jedno a nebo kosik ,,vajec ???ja tam tedy dal jen dve ale jiste by to pomohlo a jinac diky je to skoro jak si to pamatuji,,

super receptík:yes:,zrovna dneska jsem udělala domácí nudle:-p tak až budou suché zkusím udělat játrové knedlíčky,bude bomba!!:yes::yes::yes:

Knedlíčky dělám stejně, také přidávám máslo, trošku muškátového oříšku (najemno strouhaného - dá se už i koupit)a budeme se možná divit, ale i tak půlku namočeného a vyždímaného rohlíků. Jsou daleko vláčnější a přitom játrové.

Knedlíčky super a stejně jako yanull dávám máslo a ještě špetku muškátového květu.:-pNejlepší knedlíčky dělá moje babička:-pposílám3.bodík;-):yes:

Úplná klasika, bez knedlíčků nelze být. Potěší vždycky. Bod už letí.:-*

Mňam mám moc ráda, ale nedávám majorán, ale špetku muškát.oříšku/ nastrouhám/:yes:máš bodík:yes::-p

Polévkové knedlíčky vypadají moc pěkně, já do nich přidávám ještě lžíci změklého másla a strouhanku dávám napůl s dětskou krupicí, zdají se mi nadýchanější, než je zavařím do polévky, nechaám je v misce chvíli "nabobtnat" a za tyto posílám bodík. :yes::-p:-p:-K

Tématické fráze:
játrové knedlíčky, játrové knedlíčky do polévky, játrové knedlíčky recept od babičky, játrové knedlíčky recept, recept na játrové knedlíčky, domací játrové knedlíčky, knedlíčky do polévky, knedlíčková polévka játrová recept, játrové knedlíčky z kuřecích jater, játrová zavářka do polévky, játrový knedlíčky, kuřecí jatrove knedlicky, játrové knedlíčky do polévky recept, recept játrové knedlíčky, recept na játrové knedlíčky do polévky, recepty játrové knedlíčky, játrové, knedlíčky z játrové zavářky, játrové knedlíčky ze zavářky, játrové kulicky

Suroviny:
játra kuřecí, vejce, pepř mletý, sůl, majoránka, česnek, strouhanka

Přidat fotografie receptu