Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Stroganoff podle dědy šéfkuchaře

Stroganoff jsou nudličky z minutkového hovězího masa v rajčatovo-smetanovém sosu, který může být doplněný dalšími surovinami. Podle tohoto receptu se nám hovězí na cibuli a žampionech určitě podaří a bude všem chutnat.

Hodnocení receptu je 4,9 (117×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Eliza Eliza

Náročný

Doba přípravy 50 min Doba přípravy: 10 min Doba tepelné úpravy: 40 min

50 min (10 min příprava + 40 min tepelná úprava)

Suroviny pro 4 porce

4porce

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie5 803 kJ /
1 387 kcal
Bílkoviny122,51 g
Tuky82,35 g
Vláknina19,90 g
Cholesterol 425 mg
Sodík 402 mg
Sůl0,70 g
Sacharidy31,35 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Maso nakrájíme na plátky, zlehka naklepeme a nakrájíme na nudličky. Krok 2: Obalíme ho v hladké mouce, pepři a zprudka opečeme na rozehřátém másle. Krok 3: Opékáme asi 8 minut ze všech stran, poté osolíme a vložíme do trouby nahřáté na cca 100 °C, aby se maso dopeklo a udrželo teplé. Krok 4: V pánvi rozehřejeme olej a orestujeme na něm cibuli pokrájenou na proužky a plátky žampionů. Krok 5: Poté vše chvilku podusíme, přidáme rajský protlak, smetanu a provaříme. Krok 6: Nudličky masa vyjmeme z trouby, vmícháme k surovinám v pánvi, přidáme nasekaný kopr, dosolíme a dochutíme.

Rozdělení a použití hovězího zadního masa

Zveřejněno 22. 1. 2010

Poznámka autorky Eliza

Vím, že tu pár receptů na "Stroganoff" je, ale nepoužívají stejné suroviny ani postup přípravy. Název vychází z naší rodinné tradice - tímto způsobem připravoval proslulý pokrm můj dědeček nejen doma, ale i v restauracích a hotelích, kde působil a vařil.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Stroganoff podle dědy šéfkuchaře

Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/BNWn

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Stroganoff podle dědy šéfkuchaře

Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/BNWn

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (72)

:-8:-8:-8 MEGA

Uvařeno. Nikdy mi nereaguje tlačítko na přidání fotky, tak jen dodám, že to bylo výborné. Dala jsem kopec kopru, jako příloha byla rýže. A bylo to dokonalé. :3 Moc děkuji za sdílení receptu. :-K

alikul: jsme na tom také tak. Používáme pažitku.

Dělala jsem poprvé, ale nedala jsem kopr, protože ho nemusíme. Bylo to výborné.:yes:

Ahoj kuchtíci , dnes jsem dělal s malou obměnou a moc dobré , žádná restaurace to tak neudělá :-Q:yes:

casino: Na uvedeném odkazu se píše, že je to Govjadina, tedy hovadina. A já souhlasím.

Vidím tady samou hádku a osočování. A přitom ten Stroganoff je výborný. Jen hlavní surovina je trochu drahá a tak jsem začal hledat náhradu. Místo roštěné jsem začal používat pěkné gulášové maso (z Globusu) ale každé pěkné je dobré. Skrájím blanky, které se vyškvaří před cibulí a použijí. Čisté maso nakrájím na odpovídající kousky, podle receptu obalím a orestuji. Maso přendám do hrnce vytřeného olejem a přiklopené dám do trouby při 130°C na 3-4 hodiny. Potom je připraveno k dalšímu použití.

Musí být vynikající.

Hledala jsem recept na Stroganoff, protoze jsem ho nikdy nedelala. Jsem amater a rada zkousim nove veci a tenhle recept me zaujal, byt v nem nejsou ty slavne okurky. Co ale vubec nechapu, je ta hromada odborniku, kteri maji potrebu hledat recepty na internetu?!? Takze ted nevim, jestli jsou to fakt odbornici nebo jen zamindrakovany ubozaci, co se sem chodi vyventilovat...Kazdopadne dnes zkousim a diky za inspiraci ;-)

Vše je oukej ale klasický stroganoff to není poněvadž tam chybí okurky což pro stroganoff je jedna s charakterístyckých ingrediencí ale samozřejmě je tam stačí jen dodat. Je jasné že je spousta receptů který si tento pokrm upravuje ale podle mě ty okurky by tam chybět neměli. Klasický a praví stroganoff se také má zalít vodkou a flambovat což už se skoro dnes taky nedělá.

Josef:
A kde že na to přišel?
Mnohde:-)
Třeba tady: http://www.jaktak.cz/jak-udelat-vyborny-hovezi-str...

Zobrazit 2 starší odpovědi

Venda Hladík 21. 4. 2017 17:33
Kterej d.....,že stroganof není z roštěné a ze smetanou ať drží pysk a hlavně qvalqka neučte vařít profíky , amatére ,je mi blivno z lidí kteří neumějí dát prostor co mají rádi

8-(

když jsem se vdala to už je dávno tak moje první kuchařka byl Muž v zástěře a byl tam recept na Buf Stroganov,od té doby ho dělám a moje děti a teď už i vnoučata to milují není to ani náhodou to co zde hodnotí ty úžasné kuchařky,které jsou neomylné recept si různě upravíme podle toho co je v lednici už ho vaří i moje děti .Já jsem vždycky propagovala vaření s fantazíí a jazýčkem chlupatým.Nikdy nekritizuji nic co jiní nabízejí.

tohle může být jedlé, ale proboha stroganof to není, ani z rychlíku ho to nevidělo. Tak nevím, kde děda vařil, ale jako stroganof to nikde v restauraci podávat nemohli. Anebo si to rodina potom popletla a děda se obrací v hrobě, jakou udělalí s tím názvem ostudu

qvladka:
No, pokud byste hodila očko na další recepty podobného jména na TOP, tak byste patrně uznala, že tento je z nich asi nejlepší:-)
Pokud nejste vyloženě Stroganoffový purista (jídlo bez hub, cibule, rajčat) tak sem, prosím, napište vaši verzi:-p

Nemám s tím problém, i když Stroganoff je opravdu něco trochu jiného. Kombinace je dobrá a kopr mi nevadí, je typicky severský a ruský.

no teda přikláním se k tomu, abyste dala pokrmu jiný název...............................:-? ikdyž netvrdím, že to není poživatelné;-)

Tématické fráze:
hovězí stroganov podle pohlreicha, stroganoff, hovězí stroganoff podle pohlreicha, stroganoff recept, svíčková stroganov pohlreich, hovězí roštěná od pohlreicha, svíčková stroganoff, stroganof, hovězí stroganov, stroganov, stroganoff pohlreich, stroganov recept, svickova stroganov, hovězí nudličky stroganov, hovězí stroganoff, hovězí stroganov recept, recept stroganoff, hovězí stroganov pohlreich, hovězí stroganof, nudličky stroganov

Suroviny:
roštěná hovězí, žampióny, cibule, protlak rajčatový, smetana ke šlehání, máslo, olej, mouka hladká, kopr, pepř černý, sůl

Přidat fotografie receptu