Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Vtipná majonéza-tatarka "fofrem"

Domácí majonézu a tatarku oceníte zejména na letních grilovačkách. Stačí pár surovin, ponorný mixér, vysoká nádoba a za pár sekund máte hotovo. Dochutit můžete dle svých chutí. Jinou už nebudete chtít.

Hodnocení receptu je 5,0 (126×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

lecinka lecinka

Snadný

Doba přípravy 5 min Doba přípravy: 5 min

5 min (5 min příprava)

Suroviny pro 1 dávka

1dávka

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie10 217 kJ /
2 442 kcal
Bílkoviny9,58 g
Tuky262,36 g
Vláknina0,60 g
Cholesterol 259 mg
Sodík 280 mg
Sůl0,66 g
Sacharidy10,30 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Všechny suroviny dáme do vysoké a úzké nádoby.
Ponorný mixér dáme na dno nádoby se surovinami, zapneme a velmi pomalu táhneme směrem vzhůru, zatímco se suroviny spolu mixují (pohyb působí jako píst). Krok 2: Na přípravu tatarky nejprve připravíme majonézu. Poté omyjeme okurku a nakrájíme ji na drobné kostičky. Cibuli oloupeme a nakrájíme nadrobno. Krok 3: Cibuli a okurku vmícháme do připravené majonézy.

TIP: Tatarská omáčka - nejlepší recepty

Zveřejněno 23. 1. 2010

Poznámka autorky lecinka

Zdroj receptu: stránky Labužník, autor Blueska

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Vtipná majonéza-tatarka "fofrem"

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/K1pz

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Vtipná majonéza-tatarka "fofrem"

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/K1pz

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Komentáře (136)

Jednoduché a rychlé, díky

Úžasné,během pár vteřin dokonalá majonéza :yes:
Ať si tu jejich nestydatě drahou nechají :-//. Dovoluji si přidat fotky :-K

výborné a jednoduché

"Vtipná majonéza- tatarka " fofrem "
Si už nevzpomenu jak Pejsek a kočička slavili 28.října. ;-) ale u nás jsme málem pro absenci majonézy neměli oblíbené obložené chlebíčky;-(
Nouze naučila prý Dalibora housti a mně byl trn z paty vytržen díky tomuto receptu :yes:
***
www.jaktak.cz/jak-pripravit-oblozene-chlebicky-recepty.html

Majonéza je vejce a olej -Na tatarku ještě přidávám (ať je ostrá )čl čili + zakys.smetanu

Děkuji za úžasný recept:yes:super:-K

Zkusila jsem dnes. Obyčejný řepkový olej z kauflandu, dala jsem do pivního půllitru..nemůžu si pomoci ta majonéza je prostě skvělá. Je to hned hotové a drží jak blázen. Moc díky, ušetřeno dost penízků ..

:-K dělám takto řadu let

Mám tu čest přidat stý bodík:yes:. Majonézu jsem zkoušela dělat podle jiných receptů, ale nikdy se mi nepovedla. Už jsem to vzdala a smířila se s tím, že holt budeme jíst kupovanou. Až vysoký počet kladných ohlasů u tvého receptu mě nahlodal, že se mám znovu pokusit. A ono se to podařilo:-D:yes:. Musím ale zmínit skutečnost, že mám nový tyčový mixér. I to by mohla být příčina neúspěchu - starý pomalý přístroj. V každém případě majonéza byla výborná a budu se k receptu nadále vracet.

Ozkoušeno - funguje to a chutná skvěle. Paráda :yes:

Přidal jsem jeden stroužek černého česneku. Vynechal jsem hořčici a cukr, místo octa citronová šťáva.

Miquel: Recept na majonézu bez vajec : 100 ml oleje řepkový , 50 ml mléka, 1 Kl hořčice plnotučná. Vše dát do úzké nádoby a zamíchat tyčovým mixerem. Na tatarskou omáčku přidám do majonézy cibulku a kyselou okurku zamíchám ručně. Jinou majonézu již nedělám.:-)

Opravdu výborná,jednoduchá a dobrá:yes::yes:

Krasny den... Ja odpovídala, jen jsem si nevšimla, že nejsem přihlášena a tak je tu moje odpověď pod Dita ...
Ale myslím,ze tu již bylo vše řečeno ... Proste takto jedine s tycovym!! jak je popsáno v receptu .. :-K

Řekla bych, že z toho děláte příliš velkou vědu. Takhle se vyráběla dobrá domácí majonéza v 60. letech, když se v domácnostech objevily klasické mixéry ETA. Všechny ingredience (vajíčko, cukr, hořčice, sůl a ocet) se za pár vteřin rozmixovaly a pak se pomalu přiléval olej, až se dosáhlo požadované hustoty. Většinou nebylo žádné ale. :-p
Je to opravdu super recept, pokud jste si jistí, že Vám nehrozí salmonela ze syrových vajíček.

cathleen
Dekuji za info, ten zbytek ( horcice aspol ) se tam zasleha pak rucne nebo taky v tom mixeru?
zizala
Nic se nedeje :-) Uplatneni pro to mam.
casino
Ja mam mixer jako nastavec ke kuchynskemu robotu Profesor a tam prece jenom ten vykon neni buhvijak dobry, ale na omacku to staci :-)

Tématické fráze:
majonéza za 5 vteřin, domaci tatarka z majonezy, majonéza recept, domácí tatarka bez majonézy, domácí tatarka, tatarka recept, recept na majonézu, jak udělat majonézu, blesková majonéza, jak udelat tatarku, recept na rychlou tatarku z celých vajec, jak se dela tatarka, jak dlouho vydrzi domaci majoneza, tatarka, jak vyrobit majonézu, recept na tatarku, domácí majonéza recept, jak udělat domácí majonézu, jak vyrobit tatarku, blesková domácí majonéza

Suroviny:
olej, vejce, hořčice, cukr, ocet, sůl, pepř mletý, okurky sterilované, cibule

Přidat fotografie receptu