Vtipná majonéza-tatarka "fofrem"
Domácí majonézu a tatarku oceníte zejména na letních grilovačkách. Stačí pár surovin, ponorný mixér, vysoká nádoba a za pár sekund máte hotovo. Dochutit můžete dle svých chutí. Jinou už nebudete chtít.
Suroviny pro 1 dávka
1dávka
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 10 217 kJ / 2 442 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 9,58 g |
Tuky | 262,36 g |
Vláknina | 0,60 g |
Cholesterol | 259 mg |
Sodík | 280 mg |
Sůl | 0,66 g |
Sacharidy | 10,30 g |
Postup přípravy
Ponorný mixér dáme na dno nádoby se surovinami, zapneme a velmi pomalu táhneme směrem vzhůru, zatímco se suroviny spolu mixují (pohyb působí jako píst). Krok 2: Na přípravu tatarky nejprve připravíme majonézu. Poté omyjeme okurku a nakrájíme ji na drobné kostičky. Cibuli oloupeme a nakrájíme nadrobno. Krok 3: Cibuli a okurku vmícháme do připravené majonézy.
Zveřejněno 23. 1. 2010
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Vtipná majonéza-tatarka "fofrem"
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/K1pz
Moje poznámka
Vtipná majonéza-tatarka "fofrem"
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/K1pz
Nejnovější recepty
Čínské kuličky na kantonský způsob
Přidáno před 6 hodinami
Lilek s brokolicí a bambusem v asijské omáčce
Přidáno před 7 hodinami
Rostlinný Baileys likér bez laktózy
Přidáno před 17 hodinami
Kuřecí řízky pečené v pečence
Přidáno před 18 hodinami
Křehké tvarohové řezy
Přidáno 24. 11. 2024 10:17
Špaldové perníčky s lipovým medem
Přidáno 24. 11. 2024 10:00
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Rychle vanilkové rohlíčky: Těsto je hotové během chvilky, na odležení stačí půl hodiny a tvarování urychlí i forma na rohlíčky
Opilý Izidor poslouží i jako skvělé vánoční cukroví: Vláčné řezy plné čokolády a rumu luxusně vypadají a božsky chutnají
Pracny voní skořicí a hřebíčkem: Podle staročeského receptu jsou plné ořechů a nejlepší jsou obalené ve vanilkovém cukru
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Vepřové kostky na česneku a rajčatovém pyré v pomalém hrnci
tara23 před 3 hodinami
Šlehaná pomazánka na jednohubky
Slavista62 před 4 hodinami
Čtyřdruhová sýrová pomazánka
Slavista62 před 4 hodinami
Hermelínová pomazánka na topinky
Slavista62 před 4 hodinami
Chalupářská pomazánka
Slavista62 před 4 hodinami
Pravé chilli con carne
bartaks před 6 hodinami
Dobrá pomazánka na chlebíčky
Slavista62 před 7 hodinami
Moje vaječná pomazánka
Slavista62 před 7 hodinami
Jednoduchá pomazánka na chlebíčky
Slavista62 před 7 hodinami
Tématické fráze:
majonéza za 5 vteřin,
domaci tatarka z majonezy,
majonéza recept,
domácí tatarka bez majonézy,
domácí tatarka,
tatarka recept,
recept na majonézu,
jak udělat majonézu,
blesková majonéza,
jak udelat tatarku,
recept na rychlou tatarku z celých vajec,
jak se dela tatarka,
jak dlouho vydrzi domaci majoneza,
tatarka,
jak vyrobit majonézu,
recept na tatarku,
domácí majonéza recept,
jak udělat domácí majonézu,
jak vyrobit tatarku,
blesková domácí majonéza
Suroviny:
olej,
vejce,
hořčice,
cukr,
ocet,
sůl,
pepř mletý,
okurky sterilované,
cibule
Komentáře (136)