Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Kváskový hrnkový chléb

Hodnocení receptu je 4,4 (4×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Marie Klara

Snadný

Suroviny

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie12 339 kJ /
2 949 kcal
Bílkoviny87,65 g
Tuky38,06 g
Vláknina25,48 g
Cholesterol 0 mg
Sodík 6,41 g
Sůl16,00 g
Sacharidy551,24 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Do pekárny vložíme nejprve tekuté (včetně kvásku) a poté sypké ingredience. Kvasnice navrch do důlku v mouce tak, aby nebyly v kontaktu se solí. Krok 2: Po signálu přidáme podle chuti semínka a ovesné vločky. Osobně dávám směs ze slunečnice, lnu, sezamu a vloček o celkovém objemu 200 ml. Pečeme na celozrnný program.

Zveřejněno 23. 1. 2010

Poznámka autorky Marie Klara

Díky kombinaci kvásku a kvasnic kyne dobře i bez cukru.

Nemáme-li k dispozici žitný kvásek, lze jej nahradit polovinou množství vody a polovinou celozrnné žitné či jiné mouky, kvasnic pak cca 12 až 15 g (žitná mouka kyne hůře než pšeničná).

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Kváskový hrnkový chléb

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/MwrB

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Kváskový hrnkový chléb

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/MwrB

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Komentáře (9)

Jiný recept, mkrněte sem: kvaskovy-chleb.cz

Vitalij: Bylo by docela fajn tady mít i recept od Tebe, pokud teda tomu rozumíš tak, jak naznačuješ;-) Tady autorka netvrdí, že je to žitný chleba a celokváskový. Je více různých druhů chleba s různým složením a ne jen z žitné mouky.

Já když vidím ty mudrlanty, jak cpou do žitného chleba pšeničnou mouku a normální kvasnice, tak bych je poslal na Macháčkův palouk na maliny a ať se nemotají do pečení chleba! Když chleba, tak zdravý chleba! Pak se musí péci z žitného kvásku, z žitné celozrnné mouky grahamového typu a z žitné tmavé chlebové mouky. A jen voda, mořská sůl, kmín a mletý koriandr. Chleba pak nemá konkurenci! Kdo chce péci chleba jako buchty s kvasnicema, ať píše recepty do buchet!;-)

:):Máte pravdu,já peču kváskový a nechám těsto kynout 16 hod v míse pak ještě 2 hod a pak 55 min.peču v jenském skle.Napřed 30 min.zakrytý víkem a pak 25 min.odkrytý.Je krásný,křupavý a vydrží celý týden.

Tenhle chleba kváskový je....jak jinak byste (třeba už jen názvem) dali vědět, že v těstě je žitný kvásek? A je ho tam docela hodně.
Chlebík, který je kynutý POUZE kváskem, přece může být nazván celokváskovým;-)
S tímhle názvem plně souhlasím:yes: (a všem, :-) i :-( doporučuju - máte-li recept na vyzkoušený celokváskový chleba, přidejte ho sem! Takto to vypadá, že pouze planě mentorujete a poučujete. A to umí každý.....:-D )

Marie Klara říká kváskový všem chlebům s kvasnicemi, do kterých dá trošku kvásku...

vypadá krásně ale s kváskovým má bohužl společné jen jméno, kváskový má být proto že se v něm neužívají kvasnice které následně v našem žaludku kvasí, ale přírodní kvásek z žitné mouky a vody (opravdu to nakyne ale chce to dny ne hodiny !)

Chlebík vypadá nádherně a určitě je i moc dobrý:yes: +

Krásný chlebík!!:-):yes:

Tématické fráze:
kváskový chléb pro začátečníky, chleba z kvásku, hrnkový chléb, hrnkový chleba, kváskový chléb podle dity p., chléb z kvásku, celožitný chléb, domácí kváskový chléb, pečeme z kvásku, chleba s kváskem, recept na chleba s kvaskem, jak se peče kváskový chléb, žitný chléb s kvasnicemi, celožitný chléb recept, kváskový chléb v domácí pekárně, recept na chleba z kvásků, nejlepší recept na bezlepkový chleba, chleb s kvaskem, domacichleb, domácí chleba hrnkovy

Suroviny:
kvas žitný, mouka žitná chlebová, mouka chlebová pšeničná, mouka hladká, voda, olej, sůl, kmín celý, kvasnice, vločky ovesné,

Přidat fotografie receptu