Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Nehnětený chleba "by voko"

Hodnocení receptu je 4,7 (8×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

LidaD

Snadný

Suroviny

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie18 695 kJ /
4 468 kcal
Bílkoviny133,75 g
Tuky22,65 g
Vláknina64,95 g
Cholesterol 0 mg
Sodík 6,02 g
Sůl15,00 g
Sacharidy899,85 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Smícháme všechny sypké ingredience, a pak přidáme vodu. Krok 2: Zamícháme jenom tak, aby se ingredience spojily, ale těsto bylo stále nevzhledné, ne hladké - spíše mělo konzistenci jako malta. Každopádně těsto nehněteme. Pokud je vody málo, přidáváme po lžících tolik, abychom získali potřebnou konzistenci - záleží to na vlhkosti mouky. Krok 3: Potom těsto necháme v míse zakryté pokličkou na teplém místě přes noc odpočívat. Krok 4: Druhý den vyhřejeme troubu na 200 stupňů, vymastíme formu na chleba nebo srnčí hřbet, vykydneme do ní těsto, uhladíme na povrchu, a dáme péci, nejprve na 15 minut, pak snížíme teplotu na 175 stupňů a pečeme ještě asi 20 - 25 minut. Krok 5: Chleba musí znít na poklepání dutě, tak poznáme, že je upečen.

Dobrou chuť.

Zveřejněno 23. 1. 2010

Poznámka autorky LidaD

Volně založeno na principu receptu na Chleba bez hnětení ala NYTimes na mamincinyrecepty.cz.

Přidáním prášku do pečiva získáme super nadýchanost, a na povrchu je chleba výborně křupavý. Vynikající pochoutka pro všechny chleboholiky. :)

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Nehnětený chleba "by voko"

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/ZYLE

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Nehnětený chleba "by voko"

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/ZYLE

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Komentáře (12)

No toto, to musím zkusit:-p

Zkusil jsem upéct nehnětený chleba podle pana Cuketky a můžu říct,že je to pro pekaře laika nejlepší způsob samozásobení výborným chlebíkem.První chleba pouze z pšeničné chlebové pouky a druhý už kmínový s žitnou moukou.Recept jsem použil ten,co je uveden na hrnky a chleba mě vyšel v přepočtu ve výsledné váze 900 gr. na cca 8,50 Kč.Jen se musí dodržet výrobní postup a péct zásadně k nádobě,já použil starší smaltovaný kastrol s poklicí.Škoda že zde nemůžu přidat fotky chlebů,že jsou již na pohled super.Tak přeji úspěch všem,kdo to zkusí;-)

je to dupne:-p

Petro, jsem rada, ze chutna. Odpovidala jsem ti na vzkaz, ale bohuzel az pozde... Tak promin, casovy posun 6 hodin... Kazdopadne jsem si myslela, ze se ve forme prichyti, pokud nebyla vymazana... Jestli se ti to priste povede s tim pecicim papirem, dej vedet. Zdravi, Lida

tak jsem si včera večer zadělala a dnes ráno pekla. Ale napadlo mě, že konzistenci těsta dám do skleněné zapékací formy a že ho v tý fomě i ráno upeču. Nikam jsem ho nevyklopila a ani nic nevymazávala. Upekl se hezky, ale nešel ven s formy, strany odkrojit šly, ale spodek ne, nakonec se mi to povedlo. Příště ho buď vyklopím do vymazané formy, jak píšeš, nebo ho dám do stejné formy kynout, ale už s pečícím papírem. Bála jsem se, že když ho vyklopím, tak mi klesne. Jinak je vynikající. Krásně voní a ta kůrka mňam. Veliký pory ani nemá. Poslala jsme Ti i foto, jestli neva. Mám další recept do sbírky. Moc díky :-)

Diky za komentare a vsem preji hezky zbytek vecera (a at vas moc nehoni mlsna - jako mne). :)

Tento chlebík taky stojí za vyzkoušení :-) :yes: +4

hm líbí ;-):-p:yes:

:-)):-D já se směju, jak blázen "by voko" mne docela pobavilo:-)) Nicméně, to musí být super chleba, soudím podle kůrky;-):yes:

LídoD, tak tenhle chleba je docela výzva k upečení:-! a jestli bude křupavoučkej, jéééé, to bude dobrota:-pDávám ti bodíka:yes:

Děkuji. Princip je podobný jako na chleba s křupavou kůrkou, který vložila paní Hella, tak doufám, že se nebude zlobit... Dobrou chuť, chleba je opravdu moc dobrý.

Tento chlebík také nemusí být špatný:-p, dávám do oblíbených a určitě vyzkouším,bodíka posílám předem:yes:

Tématické fráze:
chleba z prášku do pečiva, nehnětený domácí chléb, nehnětený domácí chléb recept, chleba s práškem do pečiva, domácí chleba nehnětený, chleb z prasku do peciva, domaci chleb nehneteny, domácí chléb s práškem do pečiva, domácí chleba s práškem do pečiva, chléb s práškem do pečiva, domácí nehnětený chléb, domácí chléb z prasku do pečiva, domaci nehneteny chleba, chleba od cuketky, domácí chleba z prášku do pečiva, chleb v prasku, nehnětený chlebík, recept na chleba s práškem do pečiva, chléb prášek do pečiva, nehnětený domácí chléb pana cuketky

Suroviny:
mouka hladká, mouka žitná, pečivo, droždí, sůl, kmín celý, voda

Přidat fotografie receptu