Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Zamotané koláče

Koláčky mohou mít mnoho podob, a tak může být těžké se rozhodnout, jaké zrovna dnes připravíte. Nehledejte dál a zastavte se u našeho receptu. Kynuté koláčky s pudinkovou náplní a meruňkami vás zaujmou nejen svým vzhledem, ale i jemností.

Hodnocení receptu je 5,0 (117×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Hella Hella

Středně náročný

Doba přípravy 60 min Doba přípravy: 45 min Doba tepelné úpravy: 15 min bez dob kynutí

60 min (45 min příprava + 15 min tepelná úprava, bez dob kynutí)

Suroviny pro 36 kusů

36kusů

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie13 248 kJ /
3 166 kcal
Bílkoviny94,95 g
Tuky105,61 g
Vláknina18,20 g
Cholesterol 540 mg
Sodík 1,97 g
Sůl4,86 g
Sacharidy449,91 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Hladkou mouku prosejeme do mísy a osolíme. Krok 2: Rozdrobíme na ní droždí, zalijeme vlahým mlékem a necháme droždí vzejít. Krok 3: Pak přidáme vejce, cukr, rozehřátý tuk, citronovou kůru a vypracujeme hladké těsto. Krok 4: Necháme asi 30 minut kynout, pak znovu lehce propracujeme a necháme dalších 10 minut kynout v teple. Krok 5: Poté těsto rozdělíme na 2 poloviny a každou vyválíme asi na 1 cm silný obdélník. Ten potřeme vlahým máslem a zatočíme po delší straně do rolády. Krok 6: Potom pokrájíme nití (jako knedlík) na 1 cm silné plátky a klademe na papírem vyložený plech. Pokud nám vadí "ocásek", můžeme ho zahnout pod koláček. Krok 7: Necháme znovu asi 10 minut kynout. Krok 8: Pak do koláče uděláme prsty důlek. Do každého důlku vložíme lžičku pudinku (klasicky uvaříme mléko s pudinkovým práškem a vanilkovým cukrem), nevadí, když bude ještě horký a do pudinku zasadíme půl meruňky (i kompotované) nebo švestky. Krok 9: Pečeme v předehřáté troubě na 170 °C asi 10-15 min, až začnou okraje růžovět. Ještě teplé pocukrujeme.

TIP: Moučník s sebou do krabičky? Poradíme vám, jak na to

Zveřejněno 23. 1. 2010

Poznámka autorky Hella

Toto těsto můžeme zpracovat i v domácí pekárně tak, že nejdříve do ní vložíme tekuté suroviny, na ně sypké suroviny a navrch rozdrobíme droždí.

Inspirace: Maminčiny recepty

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Zamotané koláče

Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/4QB0

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Zamotané koláče

Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/4QB0

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (50)

:-):yes::-K

Tento recept je z maminčiných receptů , napsaný jinými slovy , obsah v podstatě stejný a hlavně víc návodných obrázků:
tady: www.mamincinyrecepty.cz/mazance-zaviny-buchty/zamotane-kolace

Tyto koláčky jsem už kdysi zkoušela a ano jsou brzo tvrdé. Podle mě to je malým množstvím tuku, přidat mléko rozhodně nepomůže.

Koláčky jsem o víkendu upekla, ale byla jsem z nich docela zklamaná. Vypadaly sice moc hezky, ale hned první den už byly tuhé a další den se nedaly jíst. Těsto jsem dělala v domácí pekárně, ze které jsem zatím všechna těsta měla výborné. Tak nevím kde se stala chyba, ale dle komentářů asi nejsem jediná.:no:

Ale do kvásku sůl nepatří

spagetka: ;-):-)

Zobrazit 5 starších odpovědí

:-)opravdu zajímavé a vyzkouším;-)moc se těším na tu dobrotu:-K

Pastéis de Nata - portugalské koláče, normálně se vytvářejí s listového těsta (ručně vypracovaného - ne obchoďákové hnusy) a náplň je trochu tajuplnější než pytlíkový puding, ale proč ne :-)

Dnes jsem koláčky zkusila a upekla. :-) Jsou moc dobré a děti se na ně sesypali. Jen tak tak jsem zachránila pro návštěvu. Posílám bodík a přidávám fotečku. :-) Samozřejmě jí když tak smažte.. :-)

Martina: To je asi věc názoru, jestli jsou tvrdší. Může to být taky moukou - každá jinak přijímá tekutinu. Nic vám nebrání si do mouky trochu tekutiny (tak 3 lžíce) přidat a vyzkoušet, co vám vyhovuje. Já si vždycky nějaký recept nejdříve vyzkouším tak jak má být, a pak si ho upravuji podle své chuti.

Přeji hezký den,koláčky jsem pekla již několikrát (těsto zadělávané v DP),chuťově jsou výborné,ale trošičku tvrdší,má to tak být nebo dělám něco špatně ? Děkuji :-)

Dobré koláčky, také jsem si těsto udělala v pekárně. A vyzkoušela jsem s meruňkami i švestkami.:-p Bodík je jistý a foto.:-)

O víkendu jsem pekla koláčky a rovnou z dvojité dávky,s těstem se krásně pracuje a jsou vinikající:yes: zadělávala jsem v DP;-)pár jsem jich zachránila na fotečku:-K;-)

Pěkné koláčky, už jsem na ně také koukala kdysi v maminčiných receptech. . . :yes: Jen se chci zeptat, ty okraje se před pečením nepotírají vajíčkem? Já jen, že na některých fotkách jsou takové lesklé, ale v receptu o tom není zmínka. Určitě někdy vyzkouším. :-p;-)

Moc nám chutnali,těsto nadýchané a jen jsem neměla ovoce,tak jsem použila meruňkovou marmeládu!!

Koláče byly dobré,měkkoučké, akorát bych dala více pudinku-jeden je málo a na druhý den už to nebylo ono. Nejlépe sníst hned čerstvé....39:yes: Dovolila jsem si přidat fotku;-)

Tématické fráze:
maminčiny recepty koláč z pekla, zamotané koláče s pudinkem, zamotané koláčky, koláče, recepty na kolace, zamotane pudinkove kolace, kynuté koláče s pudinkem, recepty kolače, koláče recept, motané koláčky, kolace recepty, recept na koláče, maminčiny koláče, maminciny kolacky, čím potřít koláče, recept koláče, kolacky s pudinkem, rychle zamotane kolacky, kynuté zamotané koláče, maminčiny recepty koláče

Suroviny:
mouka hladká, cukr krupice, máslo, mléko, droždí čerstvé, sůl, vejce, máslo, kůra citronová, mléko, pudink mandlový, cukr vanilkový, meruňky

Přidat fotografie receptu