Suroviny
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 12 220 kJ / 2 921 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 84,06 g |
Tuky | 34,70 g |
Vláknina | 32,10 g |
Cholesterol | 77 mg |
Sodík | 6,42 g |
Sůl | 16,00 g |
Sacharidy | 551,99 g |
Postup přípravy
Krok 1: V míse smíchejte mouku se solí, přidejte změklé máslo(tuk),
vmíchejte cukr a sušené droždí. Do důlku v promíchané směsi nalijete vodu a těsto zpracujte buď ručně nebo v hnětači.
Vytvarujte kouli, kterou vložíte do mísy, zakryjete a necháte
v teple vykynout. Krok 2: Po hodině přeložte na vál,těsto rozdělte na několik menších kousků, udělejte housky...
Povrch potřete olivovým olejem a těsto nechte dokynout.
Posypte semínky a vložte na 25 minut do trouby vyhřáté na 230°C.
vmíchejte cukr a sušené droždí. Do důlku v promíchané směsi nalijete vodu a těsto zpracujte buď ručně nebo v hnětači.
Vytvarujte kouli, kterou vložíte do mísy, zakryjete a necháte
v teple vykynout. Krok 2: Po hodině přeložte na vál,těsto rozdělte na několik menších kousků, udělejte housky...
Povrch potřete olivovým olejem a těsto nechte dokynout.
Posypte semínky a vložte na 25 minut do trouby vyhřáté na 230°C.
Zveřejněno 26. 1. 2010
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Celozrnné pečivo
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/nxKY
Moje poznámka
Celozrnné pečivo
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/nxKY
Nejnovější recepty
Restovaná zelenina s volskými oky (vhodné pro diabetiky typu 2)
Přidáno před 52 minutami
Red velvet brownies s tvarohem
Přidáno před 4 hodinami
Smetanová rýže se zeleninou a žampiony
Přidáno před 5 hodinami
Tuňákový salát v tortille
Přidáno před 19 hodinami
Sekaná se sýrem a sušenými houbami
Přidáno před 20 hodinami
Bramborové placky s jitrničkou
Přidáno 30. 1. 2025 12:49
Přečtěte si
Nejnovější články
Domácí kmínový chleba: Má křupavou kůrku, vláčnou střídku a úžasně voní. Z droždí je snazší na přípravu než z kvásku
Jihočeský kočičák neboli lepenice podle Pepy Nemravy: Skvěle k němu pasuje pečená krkovice, říká kuchař
Hrnková buchta s tvarohem: Dokonale vláčný a jemně nadýchaný moučník voní kakaem a vanilkou, na přípravu je snadný
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Červená řepa-salát
Iveta64 před 5 minutami
Macaroni & Cheese
Neregistrovaný před 16 minutami
Kuře na paprice (i pro začátečníky)
Neregistrovaný před 18 minutami
Francouzské brambory
Neregistrovaný před 20 minutami
Hrníčková bábovka
Neregistrovaný před 24 minutami
Naše haše
Neregistrovaný před 26 minutami
Pikantní medová žebra
Neregistrovaný před 26 minutami
Restovaná zelenina s volskými oky (vhodné pro diabetiky typu 2)
Neregistrovaný před 28 minutami
Domácí škvarky a sádlo
Neregistrovaný před 29 minutami
Koláč s kaštanovým pyré
Neregistrovaný před 29 minutami
Tématické fráze:
celozrnné pečivo,
celozrnné pečivo recept,
"celozrnné pečivo" recept,
celozrnné pečivo recepty,
recept na celozrnné pečivo,
pečivo z celozrnné mouky,
zdravé pečivo celozrnné recepty,
pečivo,
slané pečivo z celozrnné mouky,
pečivo z celozrnné mouky recept,
zdravé pečivo recepty,
recepty na celozrnné pečivo,
recept celozrnne pečivo,
recept na zdravé pečivo,
recept na celozrné pečivo,
slané pečivo recepty,
recepty z celozrnné mouky,
celozrné pečivo recept,
celozrnné slané pečivo,
slané pečivo
Suroviny:
mouka celozrnná,
máslo,
cukr,
sůl,
droždí sušené,
voda,
olej olivový,
kmín celý
Komentáře (18)