Suroviny pro 3
3
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 8 774 kJ / 2 097 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 144,39 g |
Tuky | 32,30 g |
Vláknina | 23,65 g |
Cholesterol | 609 mg |
Sodík | 704 mg |
Sůl | 1,51 g |
Sacharidy | 273,65 g |
Postup přípravy
Krok 1: Na oleji poprazime nakrajanu cibulu a pridame mlete maso, orestujeme, trosku osolime a okorenime, pridame mletu skoricu, nechame podusit 10 minut, pridame podrvene paradajky, premiesame a podlejeme vinom, pridame nasekanu petrzlenovu vniatku, bujon a prelisujeme cesnak. Za podlievania bielym vinom dusime kym maso nebude makke.
Krok 2: Pripravime si besamel: v hlbsom kastroliku si rozpustime dobre dve lyzice masla, pridame k nemu cca 5 pl hladkej muky, tak aby pobrala uplne vsetko maslo , prilejeme mlieko a na plameni slahame metlickou, aby sa nam muka s maslom pekne rozisla v mlieku, miesame do zhustnutia...zmes by mala mat konzistenciu priblizne ako uvareny puding. Do besamelu zamiesame muskatovy oriesok a podla chuti osolime. Nechame ho na chladnejsom mieste chladnut aspon 10 min.
Krok 3: Podla navodu na obale uvarime makarony, scedime a do horucich dame orech masla. nechame pod pokrievkou rozpustit a poriadne premiesame.
Krok 4: Zapekaciu misu dokladne vymazeme maslom. na spodok dame vrstvu makaronov, presypeme struhanym syrom, vylejeme masovu zmes, presypeme struhanym syrom a nakoniec pride druha polovica makaranov, presypeme struhanym syrom. Do prechladnuteho besamelu vklepneme cele vajce a vymiesame. Besamel navrstvime na makaranoy a potrasieme misou aby sa ulezal.
Krok 5: Dame zapiect do rury cca 40 min na 180°C. Krajajte az po vychladnuti, kocky budu krasne uhladne.
Zveřejněno 27. 1. 2010
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Řecké pastitsio
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/NL4m
Moje poznámka
Řecké pastitsio
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/NL4m
Nejnovější recepty
Tuňákový salát v tortille
Přidáno před 13 hodinami
Sekaná se sýrem a sušenými houbami
Přidáno před 14 hodinami
Bramborové placky s jitrničkou
Přidáno před 18 hodinami
Bramborové placky plněné brynzou
Přidáno před 19 hodinami
Bramborové krokety jako chuťovky
Přidáno před 19 hodinami
Smažený bramborový knedlík v těstíčku
Přidáno před 19 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Hrnková buchta s tvarohem: Dokonale vláčný a jemně nadýchaný moučník voní kakaem a vanilkou, na přípravu je snadný
Těhotnej kuchař poradil, jak na nejlepší domácí hranolky z horkovzdušné fritézy: Dvě finty zaručí dokonalý výsledek
Velký přehled nealko drinků: Rumy, piva, vína i sekty bez alkoholu chutnají skoro jako originál a hlava vás po nich bolet nebude
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Hrníčková bábovka
Neregistrovaný před 51 sekundami
Jablečná buchta s čokoládovou polevou
Neregistrovaný před 4 minutami
Obrácené řízky se zeleninovou směsí
Neregistrovaný před 11 minutami
Kuře na medu se zázvorem
Neregistrovaný před 20 minutami
Kaše z hrubé mouky
Neregistrovaný před 23 minutami
Kynuté rohlíčky
Neregistrovaný před 24 minutami
Krkovičkové závitky
Neregistrovaný před 25 minutami
Vepřové maso zapečené s kysaným zelím
Neregistrovaný před 28 minutami
BeBe řezy - nepečené
Neregistrovaný před 28 minutami
Jednoduchá hermelínová pomazánka
Neregistrovaný před 32 minutami
Tématické fráze:
řecké recepty,
pastitsio,
řecké pastitsio,
pastitsio recept,
řecké mleté maso,
recka kucharka,
pastichio recept,
řecké recepty z mletého masa,
řecké maso,
recept pastitsio,
pastitdio,
řecku mleté maso recepty,
recke pasticio recept,
pasticio recept,
řecký bešamel,
řecké maso recept,
recept na pastitsio,
recepty pastitsio,
bešamel návod,
grecke recepty
Suroviny:
maso hovězí mleté,
těstoviny makaróny,
protlak rajčatový,
sýr strouhaný,
víno bílé,
máslo,
cibule,
česnek,
bujón,
nať petrželová,
ořech muškátový strouhaný,
skořice mletá,
sůl,
pepř,
mléko,
mouka hladká,
vejce
Komentáře (19)