Suroviny pro 3
3
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 8 774 kJ / 2 097 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 144,39 g |
Tuky | 32,30 g |
Vláknina | 23,65 g |
Cholesterol | 609 mg |
Sodík | 704 mg |
Sůl | 1,51 g |
Sacharidy | 273,65 g |
Postup přípravy
Krok 1: Na oleji poprazime nakrajanu cibulu a pridame mlete maso, orestujeme, trosku osolime a okorenime, pridame mletu skoricu, nechame podusit 10 minut, pridame podrvene paradajky, premiesame a podlejeme vinom, pridame nasekanu petrzlenovu vniatku, bujon a prelisujeme cesnak. Za podlievania bielym vinom dusime kym maso nebude makke.
Krok 2: Pripravime si besamel: v hlbsom kastroliku si rozpustime dobre dve lyzice masla, pridame k nemu cca 5 pl hladkej muky, tak aby pobrala uplne vsetko maslo , prilejeme mlieko a na plameni slahame metlickou, aby sa nam muka s maslom pekne rozisla v mlieku, miesame do zhustnutia...zmes by mala mat konzistenciu priblizne ako uvareny puding. Do besamelu zamiesame muskatovy oriesok a podla chuti osolime. Nechame ho na chladnejsom mieste chladnut aspon 10 min.
Krok 3: Podla navodu na obale uvarime makarony, scedime a do horucich dame orech masla. nechame pod pokrievkou rozpustit a poriadne premiesame.
Krok 4: Zapekaciu misu dokladne vymazeme maslom. na spodok dame vrstvu makaronov, presypeme struhanym syrom, vylejeme masovu zmes, presypeme struhanym syrom a nakoniec pride druha polovica makaranov, presypeme struhanym syrom. Do prechladnuteho besamelu vklepneme cele vajce a vymiesame. Besamel navrstvime na makaranoy a potrasieme misou aby sa ulezal.
Krok 5: Dame zapiect do rury cca 40 min na 180°C. Krajajte az po vychladnuti, kocky budu krasne uhladne.
Zveřejněno 27. 1. 2010
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Řecké pastitsio
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/NL4m
Moje poznámka
Řecké pastitsio
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/NL4m
Nejnovější recepty
Celerová omáčka s vepřovým masem
Přidáno před 3 hodinami
Kapiový salát
Přidáno před 3 hodinami
Horké maliny
Přidáno před 6 hodinami
Provensálské minikuřátko pečené s citronovou kůrou a tymiánem z jednoho pekáčku
Přidáno před 7 hodinami
Labužnické řízečky
Přidáno před 22 hodinami
Rychlá kmínová polévka s krutónky
Přidáno před 22 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Vepřové koleno pečené na červeném zelí si ihned oblíbíte: Chuť medu a vůně skořice dělají z české klasiky luxusní pokrm
Sedm nejlepších receptů na snadné jednohubky: Osvěžující šťavnaté z manga, výrazné lososové nebo hermelínové s ořechy
Plněná vejce mimóza: Silvestrovská pochoutka, kterou zvládne připravit každý. Skvěle chutná a máte ji za pár minut
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Perníčky, které jsou hned měkké
klara492 před 1 hodinou
Celerová omáčka s vepřovým masem
klukznemanic před 2 hodinami
Minestrone
Kajkajak před 2 hodinami
Buřtguláš samotáře Rermora
cookamater před 5 hodinami
Florentýnky
Nastasja před 5 hodinami
Houbová polévka podle paní nadlesní
cookamater před 7 hodinami
Svíčková light od Petra Havlíčka
PavelK33 před 7 hodinami
Štěpánská vepřová rolka
Bobina Brno před 14 hodinami
Kuřecí kousky v sýrovém těstíčku
Ital77 před 21 hodinami
Rychlá kmínová polévka s krutónky
kremik před 22 hodinami
Tématické fráze:
řecké recepty,
pastitsio,
řecké pastitsio,
pastitsio recept,
řecké mleté maso,
recka kucharka,
pastichio recept,
řecké recepty z mletého masa,
řecké maso,
recept pastitsio,
pastitdio,
řecku mleté maso recepty,
recke pasticio recept,
pasticio recept,
řecký bešamel,
řecké maso recept,
recept na pastitsio,
recepty pastitsio,
bešamel návod,
grecke recepty
Suroviny:
maso hovězí mleté,
těstoviny makaróny,
protlak rajčatový,
sýr strouhaný,
víno bílé,
máslo,
cibule,
česnek,
bujón,
nať petrželová,
ořech muškátový strouhaný,
skořice mletá,
sůl,
pepř,
mléko,
mouka hladká,
vejce
Komentáře (19)