Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Roláda s karamelovým krémem

Hodnocení receptu je 4,9 (19×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Hella Hella

Náročný

Doba přípravy 30 min Doba přípravy: 30 min

30 min (30 min příprava)

Suroviny

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie11 733 kJ /
2 804 kcal
Bílkoviny49,94 g
Tuky172,38 g
Vláknina9,80 g
Cholesterol 1,13 g
Sodík 333 mg
Sůl0,73 g
Sacharidy258,35 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Do tuhého sněhu z bílků a cukru zašleháme žloutky a prosátou mouku s kakaem. Těsto pečeme na plechu vyloženém pečicím papírem při 180 °C asi 10 min. Upečený plát poprášíme hladkou moukou, obrátíme na další plech. Z vychladlého pak sundáme papír, potřeme krémem (3 lžíce si necháme stranou na potření rolády), posypeme drobně pokrájeným a v utěrce osušeným ananasem nebo broskvemi a roládu zavineme. Zbytkem krému roládu pomažeme a posypeme strouhanými ořechy nebo čokoládou. Krok 2: Krém: Cukr necháme v kastrůlku na plotně zkaramelizovat, přilejeme horkou smetanu a krátce povaříme. Necháme vychladit, nejlépe do druhého dne, ale stačí i 1/2 hod v lednici. Vychladlou směs napůl ušleháme a po kouskách přidáváme povolené máslo (né tekuté) a vyšleháme v pevný tuhý krém. Je nutné, aby suroviny měly stejnou teplotu, krém by se mohl srazit. Pokud se nám to stane, stačí mísu s krémem zespodu trochu ohřát (nebo na 10-20 s do mikrovlnky) a znovu vyšlehat.

Zveřejněno 27. 1. 2010

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Roláda s karamelovým krémem

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/OM4B

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Roláda s karamelovým krémem

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/OM4B

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (21)

:yes::yes:

málo krému ale jinak to docela ujde :-)

K tomu balení bych jen dodala, že toto je těsto ze 3 vajec (většinou se dělá roláda z 5-6), takže těsto je dost tenké na velký plech.

Helo, díky za vysvětlení, už mám vytištěno v nejbližší době určitě vyzkouším:-K. A Jani nemyslela jsem si že bych plnila krémem hned za tepla, ale zavinout nechat vychladnou, rozvinout,naplnit a znova zavinout, přesně jak to popsala Hela.:-D

Ano, jde zabalit zastudena. Důležité je, aby nebyla pečením vysušená. U tmavého těsta se špatně pozná, že už je upečené, ale stačí si na něj prstem sáhnout, když nelepí, je hotové. Ale můžete použít i klasiku, horké zabalit, nechat vystydnout, znovu rozbalit a plnit.

ta vypadá moc pěkně:-*

Severinka já myslím, že za tepla by se ten krém roztekl;-)

No Jani, to jsem si všimla, ale myslela jsem že roláda jde zavinout jen za tepla. No vida zase jsem o něco chytřejší - jde to i za studena:-D:-D

Severinko, soudě podle této věty..."Z vychladlého pak sundáme papír, potřeme krémem"..myslím, že ano;-)

Nádhera:-!:-!I já přidávám bodík:-K:-KJen malý dotaz - nejsem zas až taková "kuchta" tu roládu zavinujete až za studena:-?:-?

Super-super-super,:-p:-p:-pukládám a uděluji bodík:yes::yes::yes:

Hello, krása, ostatně, jako vždycky:-! Máš 7.boda:yes:

:-O:yes:

Hello jako vždy skvělé:-p, posílám bodík:yes: a dávam do oblíbených:yes:

Tématické fráze:
burizonová roláda, roláda s krémem, ořechová roláda s karamelovým krémem, krémová roláda, piškotová roláda s karamelovým krémem, roláda ze salka, krémy do rolády, roláda z burizonů, burizonová roláda ze salka, roláda s krémem ze salka, jak zavinout roladu, burizony s karamelem, krém na roladu, krém do rolády, medova rolada s karamelovim kremem, krémové rolády foto, rtoláda ze salka, rolada s burizony, kremove rolady, kremy na roladu

Suroviny:
vejce, cukr krupice, mouka hladká, kakao, smetana ke šlehání, cukr krupice, máslo, ananas, ořechy strouhané

Přidat fotografie receptu