Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Kefírový kváskový čtyřzrnný chleba

Hodnocení receptu je 4,8 (17×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

cathleen cathleen

Snadný

Suroviny

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie8 465 kJ /
2 023 kcal
Bílkoviny69,05 g
Tuky12,84 g
Vláknina22,93 g
Cholesterol 38 mg
Sodík 4,92 g
Sůl12,25 g
Sacharidy396,39 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Suroviny dáme do pekárny v pořadí tekuté, sypké. Krok 2: Navrch, na mouku dáme do jednoho rohu droždí + cukr, na protilehlou stranu kvásek a zapneme Základní program. Krok 3: Po druhém hlazení (před třetím kynutím) vytáhneme pomoučenou rukou háky a urovnáme povrch těsta.

Zveřejněno 28. 1. 2010

Poznámka autorky cathleen

Hotový chleba je voňavý, hodně vysoký a mimořádně lehounký.

Jeden člen naší rodiny by si jej přisolil, ostatním jeho slanost stačila.

Díky kvásku a žitné mouce v těstě je chleba nedrolivý a krajíce velice ohebné (nelámou se jako buchta) - viz třetí foto.

Zdroj: http://www.pekarnomanie.cz/

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Kefírový kváskový čtyřzrnný chleba

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/3QW4

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Kefírový kváskový čtyřzrnný chleba

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/3QW4

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Komentáře (20)

Právě je v pečce:yes:

Sonask::-))děkuju, Soni. Z fotek je vidět, že máš chlebík nádherně nadýchaný:yes:

Dneska jsem poprvé vyzkoušela chlebík s kváskem.Myslím si,že se mi opravdu povedl a je moc dobrý.:-)
Děkuji za recept a dovoluji si přidat fotečku.Bodík letí

spagetka: :-8dík za fotky i vyzkoušení:-K

+1krásný

Přidávám foto, jen se mi "povedlo" ho překrojit tak, že ty semínka moc nevynikají, každopádně opět "sublimuje", tedy ubývá :-D:-D:-D:yes::yes:

Cathleen, právě došlo na tento chlebík a už kyne ;-):-p:yes::yes: - přidala jsem ještě špetku fenyklu a kmínu.:-p
Kvásek pěkně pracuje ;-)

ivčo, dělala jsem už několikrát a je fakt výborný.:yes::yes::-)) bod pro tebe

Moc dobrý chlebík:yes: Neměla jsem kefír, tak jsem použila malý jogurt a zbytek je voda. Dala jsem malinko více kvásku, asi o 1 lžíci a trošku jsem proto musela dosypat mouku. Určitě jsem nepekla naposledy:-K

moc děkuji,dnes ho zkusím:-Ka na příště si připravím kvásek:-))

Jestliže nedáš kvásek, chlebík nebude tak vysoký....můžeš zkusit tento chleba, podobný, ale bez kvásku: http://www.toprecepty.cz/recept/9140-celozrnny-kef...

Cathleen,chlebík vypadá úžasně:-K,kvásek nemám:-(,mohu použít jen droždí a kolik?:yes:

Chleba vypadá úžasně :yes::yes::-p

Vypada to moc pekne. Posilam bodik!

Krásný chlebík;-):yes:

Tématické fráze:
kváskový chléb s kefírem, kefírový chléb, kváskový chleba, kvásek z kefíru, domácíchléb, kváskový chleba s kefírem, chleba z kefíru, kváskový chléb v pečce, kváskový chléb, kefírový chleba, kolik kvásku do chleba, chleba s kefirem, http.recepty-vaření cz domacíchleb, kváskový chléb recept, žitný chléb s kefírem, kváskový cléb, recepty do domácí pekárny kefírový, chleba kvaskovy, recept na kvaskovy chleba, kefir chleba

Suroviny:
kefír, voda, olej olivový, semínka sezamová, semínka lněná, semínka slunečnicová, sůl, cukr, mouka žitná chlebová, mouka chlebová pšeničná, mouka hladká, droždí, kvásek

Přidat fotografie receptu