Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Taštičky z bramborového těsta s vepřovým masem

Hodnocení receptu je 4,4 (6×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Danuse Danuse

Snadný

Doba přípravy 90 min Doba přípravy: 90 min

90 min (90 min příprava)

Suroviny pro 3

3

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie9 097 kJ /
2 174 kcal
Bílkoviny145,98 g
Tuky20,17 g
Vláknina14,20 g
Cholesterol 200 mg
Sodík 4,17 g
Sůl10,50 g
Sacharidy346,30 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Bramborové těsto udělám podle návodu. Krok 2: Maso rozmixuji nebo umelu. Krok 3: Na oleji zpěním nakrájenou cibuli zasypu strouhankou, přimíchám do syrové masové směsi,osolím,opepřím a přidám solamyl. Krok 4: Těsto vyválím,tvořítkem vykrájím kolečka. Do každého dám plnou kávovou lžičku masové směsi a dobře uzavřu tvořítkem. Z tohoto množství surovin vytvořím 30-35 taštiček. Krok 5: Vařím pět minut v osolené vodě. Uvařené taštičky malinko poleji rozpuštěným máslem,aby se neslepily. Krok 6: Při podávání ochutím každému podle jeho chuti hořčicí, tatarkou, zakysanou smetanou a posypu strouhaným sýrem.

Zveřejněno 30. 1. 2010

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Taštičky z bramborového těsta s vepřovým masem

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/wVJz

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Taštičky z bramborového těsta s vepřovým masem

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/wVJz

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (7)

Je to určitě dobré i tak. Já bych zkusil použít syrovou mletou vepř. kýtu, dobře! opepřil, přidal utřený česnek, syrové vejce a bylo by to trochu jako s tatarákem.:-p;-)

Danuše, ale 5 minut na provaření je fakt málo, souhlas s pipre a to si myslím, že ani to těsto se nemůže provařit

Já maso tepelně neupravuji a opravdu se velice dobře provaří,ale není důvod ho neorestovat.

Jako nápad je to dobrý, taky bych maso nejprve orestovala. Osobně vynechám tatarku a asi bych dala jen strouhanku.Jinak určitě zpestření ;-):yes:

Jano, já bych řekla, že máš pravdu, taky bych to maso asi trošku orestovala, ale jinak se mi to moc líbí, já jsem taštičky vždycky plnila jen sladkou náplní;-)

Taštičky s masovou směsí jsem už dělala, ale před plněním jsem maso ještě dostatečně tepelně zpracovala. 5 minut na dostatečně tepelné zpracování masa v taštičkách se mi zdá málo, to se stačí provařit jen bramborové těsto. Moje dcera z nedovařeného masa, ale mletého kuřecího v taštičkách, které si vařila sama, dostala campylobakter, onemocnění podobné salmoneóze. Nechci tím opravdu kritizovat recept, jen jsem chtěla doplnit svojí zkušenost.

Já dělám podobně, jen je peču na oleji, taky super :yes:;-)

Tématické fráze:
campylobakter, masové taštičky, recepty z bramboroveho testa, bramborové těsto, pokrmy z bramborového těsta, pečené bramborové těsto, bramborové taštičky pečené, těsto na masové taštičky, pečené bramborové taštičky, těsto na taštičky, bramborová těsta, pečená taštička s masem, domácí taštičky plněné mletým masem, jidla z bramboroveho testa, vepřové maso recepty, plněný bramborák vepřovým masem, bramborák plněný vepřovým masem, testi na tasticky, ondras s veprovym masem, bramborove těsto pečene

Suroviny:
těsto bramborové, maso vepřové, cibule, olej, pepř, sůl, strouhanka, solamyl, hořčice, tatarská omáčka, smetana zakysaná, sýr strouhaný, máslo

Přidat fotografie receptu