Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Ančkine hrozno

Hodnocení receptu je 4,8 (12×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

gmptop gmptop

Snadný

Doba přípravy 60 min Doba přípravy: 60 min

60 min (60 min příprava)

Suroviny

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie1 477 kJ /
353 kcal
Bílkoviny3,50 g
Tuky2,00 g
Vláknina10,50 g
Cholesterol 0 mg
Sodík 35 mg
Sůl0,00 g
Sacharidy75,00 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Hroznové víno pečlivě očistíme, naskládáme do zavařovací sklenice spolu s feferonkami, těch dáme podle chuti. Krok 2: Zalijeme nálevem a zavaříme jen tak, aby se chytilo víčko. Aby bobule zůstaly křupavé. Krok 3: Variantou je zalít hrozno nálevem z feferonů. V tom případě uděláme ostrým nožem u stopky křížek. Tato varianta je rychlejší, hrozno natáhne ostrost do několika dní, ale chce to pořádné feferonky, žádné kozí rohy. Pořádnou divokost.

Zveřejněno 4. 2. 2010

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Ančkine hrozno

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/XLZo

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Ančkine hrozno

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/XLZo

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Komentáře (15)

gmptop: hezké;-):yes: - jak recept, tak i tvá milá vtipná reakce:-))

gmptop::-D:-K

gmptop:;-):-)):-))

maris:...záleží na úhlu pohledu. Od vily jsou na Vinohradech a vod Botiče v Nuslích. O územních požadavcích Vršovců nemluvě..:-D
Pan vrchní to tam v té vinárně vyřešil šalamounsky, podává víno z Rakous. A když jsme u Rakouska, nemuselo mu být, pře sto lety jen ouzko, mohlo mu být i "hrozno" viz Slovník spisovného jazyka českého II str. 98. :-*

maris: Náš poněkud zvláštní asistent, co přednášel lexikologii a stylistiku, velice bděl nad tím, abychom používali český jazyk správně. Byl to velepyšný Šumperák a prsil se tím, že tam u nich, kde žije, je nejčistší čeština:-!. Pak se vrátil z oběd a pochvaloval si, že si dal k obědu řízek a okurek a ještě se stihnul podívat do botů, kde výhodně nakoupil :-D:-D:-D :yes:

gmptop: ani na Vinohradech není problém - v Grébovce jsou vinice;-):-D:-D

je hrozno ukrutno ?: Hrozno se potkává na vinohradech. Na Vinohradech už to problém. Zrovna tak 330 km východně od Hradu chodíme s důvěrou do doktora i do řeznika. Z čehož se nám Vinohradec osype a už se mnou nikdá nepromluví :D;-):-p:-D:-))

je hrozno ukrutno ? 4. 9. 2014 23:42
re: Variantou je zalít hrozno nálevem z feferonů......v češtině slovo hrozno neexistuje, česky se říká hrozny.
Ale možná si mažete chléb másalou. :-))

:-O:-O:-O:yes:+

Zajímavá chuť,pusa pálí jak sto čertů ale moc dobré:-pfoto a:yes:+10

Aký krásny recept! Kombináciu sladkého a pikantného si neviem predstaviť, asi by to chcelo vyskúšať...napriek tomu posielam bodíka!
P.S. Tá fotka v profile je aktuálna?

Kombinaci sladkého a ostrého mám ráda, počínaje chilli omáčkou, přes čokoládu s feferonkami. Ten meloun už jsem jedla, hroznové víno zkusím, až bude sezóna ;-):-p

Já si to umim představit moc dobře, protože dělám už hodně let a máme moc rádi podobně naložený meloun
http://www.toprecepty.cz/recept/6890-meloun--s-fef...
Miloš, díky za recept:-)+:yes:

Něco podobného už jsem ochutnala a bylo to výborné-sladké a ostré.Doporučuji jako přílohu k hermelínu.Miloši:yes:

teda já si to neumím představit tu chuť, chtělo by to vzoreček:-p

Tématické fráze:
hrozno, jak naložit hroznové víno, hroznové víno recepty, hrozno recepty, recepty z hroznového vína, hroznové víno-zavařenina, hroznove vino s feferonkou, hrozno recept, zavarenina z hroznového vina, hroznová zavařenina, hroznove čatní, jak nalozit domaci vino, naložit vino, recept na vino z hrozna, recepty hrozno, zavařeniny hrozno, zavařené hrozno, kozí rohy s hrozny, hroznové víno zavařenina, hrozno foto

Suroviny:
víno hroznové, feferonka, deko

Přidat fotografie receptu