Kořeněný sirup do svařeného vína
Recept ještě nebyl hodnocenPřipravíme kastrůlek, dáme do něho cukr, zlehka rozpustíme a zalijeme vodou.Přidáme koření, kůru a svaříme.Necháme vychladnout nejlépe do druhého dne.Pak přecedíme do…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Připravíme kastrůlek, dáme do něho cukr, zlehka rozpustíme a zalijeme vodou.Přidáme koření, kůru a svaříme.Necháme vychladnout nejlépe do druhého dne.Pak přecedíme do…
Do pekáče dáme česnek rozdělený na neloupané stroužky, neloupanou a omytou cibuli nařežeme na několik klínů, na to položíme prosolený bůček s nařezanou kůží na čtverečky…
Oprané ořechy pokrájíme a spolu s kořením dáme do velké skleněné nádoby. Poté zalijeme alkoholem a vychladlou převařenou vodou. Zakryjeme a necháme stát na světlém…
Jazyky dejte vařit do studené vody mimo posledních 3 surovin. Vařte do měkka. Na posledních 15 minut přidejte česnek a čerstvé čili.Zchladlé jazyky oloupejte, očistěte a…
Maso nakrájíme na větší kostky. V misce smícháme všechny ingredience na marinádu a do této směsi dáme maso. Marinujeme pod potravinovou fólií neméně 2-3 hodiny, ještě…
Z uvedených surovin vymícháme těsto na knedlíčky, nemělo by být příliš řídké (když tak ještě přidáme krupici) a necháme asi hodinu v chladu odpočívat. Krupice nasákne…
Česnek, chilli papričku zbavenou semen a zázvor nasekáme najemno. Cibuli i ostatní zeleninu očistíme a nakrájíme na větší kusy. Sloupnutý stonek citronové trávy trochu…
Výrazná kořeněná marináda na drůbeží maso zachutná milovníkům lehce orientálního nádechu jídla. Přílohou k připravenému kuřecímu masu může být klasická rýže nebo…
Ze špendlíků či mirabelek můžeme připravit výbornou kořeněnou marmeládu, která chuťově připomíná tu anglickou pomerančovou. Chuť špendlíků v ní doplňuje badyán, skořice,…
Zkuste připravit špagety s omáčkou, která může připomenout trochu i známou boloňskou. Každopádně budete mít k těstovinám chutný doplněk. Nezapomeňte na talíři bohatě…
Lahodná a rychlá povidla si snadno můžete připravit z nasušených hrušek a jablek. V tomto receptu navíc odpadá časově náročnější zavařování. Hotová povidla si jednoduše…
Pokud patříte mezi milovníky pečeného čaje, zkuste si připravit vlastní směs pečeného ovoce pro jeho přípravu. Ovoce můžete zavařit a uchovat ve spíži, takže kdykoliv…
Ovoce i s cukrem, citronem a kořením dáme do pekáče.Vložíme do trouby vyhřáté na 180 stupňů, pečeme asi 25 minut.Necháme propéct a po vyjmutí vlijeme rum, opatrně…
Všechny suroviny zpracujeme a těsto necháme alespoň hodinu odpočinout. Poté vykrajujeme tvary, které pečeme ve vyhřáté troubě zhruba na 160 stupních - 10 minut - každý…
Z kořenové zeleniny můžeme předem uvařit vývar a uchovat do zásoby nebo uvaříme čerstvý. Krevety oloupeme a zbavíme střívka. Vývar přivedeme k varu, přidáme skořápky…
Porce masa omyjeme, osolíme, opepříme a dáme na pekáček. Pečeme na sucho asi 20 min v troubě na 200°, dokud nechytí barvu.Mezitím na oleji v nádobě, která půjde dát do…
Vše v hmoždíři utlučeme (rozmixujeme), prosijeme a v dobře uzavřené kořence uschováme.Dávka je na 500 g mouky.
Olej necháme ohřát a přidáme máslo. Játra z obou stran opečeme a vyjmeme. Dáme orestovat cibulku, lehce zalijeme vodou, přidáme kečup, protlak, povidla, špetičku skořice…
Troubu předehřejeme na 180 stupňů. Jablka pokrájíme na menší kousky, zázvor na maličké kostičky a vše dáme na pekáč. Vymačkáme oba citróny, šťávu nalijeme na ovoce,…
Do hrnce dáme cukr, který necháme zkaramelizovat na tekutý karamel. Necháme jen chvílí vychladnout a podlijeme 1 l pitné vody. Přidáme všechno koření a vaříme 30 minut,…
Do hrnce si dáme 2 decky vody, přidáme koření, přivedem k varu a cca 10 minut necháme zvolna prohřát. Pak přilijeme víno a opět na co nejmenším plameni zahříváme a občas…
Do rendlíku nasypeme cukr a na mírném ohni za neustálého míchání připravíme světlý karamel.Přidáme koření a kousky pomerančové kůry (bez bílé hořké části), pak přilijeme…
Cibuli a česnek oloupeme, nakrájíme, dáme do pekáče. Stehno si prošpikujeme slaninou. Všechny ingredience na marinádu si řádně promícháme a nalijeme do pekáče na maso,…
Svařené víno především potěší a zahřeje. A to nejen proto, že je teplý, prohřátí pomůže i alkohol obsažený ve víně. Ten působí na cévy a napomáhá rychlejšímu proudění…
Vaření podle umělé inteligence: Sladká štěpánská omeleta „vylepšená“ šunkou, cibulí a sýrem? Jako vtip dobrý
Zapečené těstoviny 7 x jinak plus tipy, jak díky jednoduchým krokům vyčarovat dokonalé jídlo
Holka u plotny radí: Jak na křehké vanilkové rohlíčky s jemným krémem? Stačí jen listové těsto a obyčejný pudink