Kompot z oloupaných broskví pro další použití
Recept ještě nebyl hodnocenTento jednoduchý a tradiční recept vám umožní zpracovat větší množství broskví a vytvořit sladkou konzervu, kterou můžete použít do dezertů, jogurtů, koláčů nebo ji…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Tento jednoduchý a tradiční recept vám umožní zpracovat větší množství broskví a vytvořit sladkou konzervu, kterou můžete použít do dezertů, jogurtů, koláčů nebo ji…
Celá vejce vyšlehat s cukrem, kořením, kůrami do husté pěny, lehce vmíchat mouku s kypřícím práškem a nakonec okapané rozinky, pokrájené datle a fíky, prosypané hrubou…
Domácí ořechovka může být během chladnějších večerů dobrým pitím nejen pro vás, ale také pro vaši návštěvu. Pokud si chcete připravit výbornou domácí ořechovku na…
Skořici, badyán a hřebíček dáme do 100-150 ml vody a na mírném plameni vaříme 10-15 minut. Vedle do mísy dáme jablkové pyré, smícháme s vanilkovým cukrem, citronovou…
Vše dle pořadí do domácí pekárny a na program těsto. Vypracované a vykynuté rozválet tak na půl cm. Skleničkou vykrájet kolečka tak velká, jaké chceme šátečky. Pomocí…
Hrušky přepůlíme, vykrojíme jádřinec a oloupeme. Do širšího kastrolu nalijeme mošt, víno, přidáme med a koření a vše přivedeme k varu.Do vařícího nálevu přidáme půlky…
Hrušky oloupeme, seřízneme spodek (aby pěkně stály) a vydlabeme jádřinec. Dáme je do kastrůlku, zalijeme vínem, přidáme cukr a koření. Zahřejeme na teplotu těsně pod…
1) Kuře si nakrájíme na požadovanou velikost. Osolíme, opepříme a poprášíme škrobem. Dáme smažit. Poté odstavíme. 2) Na rozpálený olivový olej dáme česnek, zázvor, …
Lilek nakrájíme na menší kostky, osolíme ho a necháme chvíli v klidu. Maso také nakrájíme na kousky. Po chvíli lilek propláchneme vodou, dobře osušíme a lilek obalíme…
Klinčeky (hřebíčky), horčicové semienka, badyán a bobkové listy nasucho krátko opražíme. Pridáme vriacu vodu a varíme 3 minúty.Vložíme červenú kapustu nakrájanú na tenké…
Na lívance vymícháme těsto ze všech surovin, nakonec vmícháme i olej. Na rozehřátém oleji v lívanečníku smažíme malé lívanečky.Švestky přepůlíme, vyjmeme pecky, dáme do…
Mouku dáme na vál, přidáme sůl, prášek do pečiva a sodu bicarbonu, přiléváme kefír, vypracujeme těsto. Necháme půl hodiny odpočinout.Těsto na pomoučeném vále rozválíme,…
Víno, vodu a koření povaříme asi 15 min. Mezitím oloupat kdoule (vypeckovat švestky), a vybrat z vařící vody veškeré koření. Nakrájené kdoule (švestky) vhodit do vařící…
Kávu pomelu na ručním mlýnku ( i ta nejobyčejnější čerstvě umletá káva dává na zadek exlusivním mletým kafím).Do střední části kávovaru vložím lístek badyánu, překryji…
V kastrolu opečeme do křupava slaninu, vložíme nakrájené maso, okořeníme provensálským kořením, osolíme, opepříme bílým pepřem a necháme zatáhnout. Podlijeme a dusíme do…
Nejdříve si nakrájíme na malé kostičky jablko a hrušku. Zvlášť si nakrájíme na měsíčky nebo kolečka citron a pomeranč. Druhý nakrájíme také, ale dáme jej bokem na ozdobu…
Vodu přivedeme k varu, poté přidáme koření a vaříme po dobu 5 minut. Stále mícháme. Pak vyndáme koření, přidáme citronovou šťávu a med a můžeme podávat.
Kližku si očistíme a nakrájíme na kousky, cibuli, brusinky a kořenovou zeleninu posekáme v mixéru. V kastrolu rozpálíme kousek sádla a zprudka na něm opečeme kousky…
První připravíme směs koření. Vše dáme do malé misky a vše promícháme. V připravené míse důkladně promícháme všechny potřebné věci na marinádu a vložíme do ní na stejné…
Koření na suchou směs nameleme nebo nadrtíme v hmoždíři. Dá se použít i výkonný robot, ale hrozí, že skořice poškrábe plastové součástky.Rozdělíme suchou směs na 4-6…
Předehřejte lázeň o teplotě 85 °C. Pokud máte parní troubu, předehřívat nemusíte.Veškerou zeleninu pokrájejte na malé kousky, mrkev a petržel nastrouhejte na hrubém…
V míse promícháme sypké ingredience, vyklopíme kysanou smetanu, přidáme 1 dcl oleje a necelý 1 dcl mléka. Zpracujeme těsto, jde to moc pěkně. Pak si vymažeme plech…
Kdo má rád maso s příchutí ovoce, ten si přijde na své. Zde použitý druh masa je hůře dostupný, ale zcela jistě ho lze zaměnit za jiný kus vepřového masa. Dušený ve víně…
Zimní čas zrovna pobízí k vyzkoušení alkoholických i nealkoholických míchaných nápojů. Nejlépe zatepla konzumovaných. Dopřejte si luxusnější verzi grogu s použitím…
Pečeme s Ivou: Velikonoční zajíčci ozdobí každý sváteční stůl a potěší všechny koledníky. S jejich přípravou rády pomohou i děti.
Jak udržet jídlo na cestách v chladu? Pomůže obyčejná PET lahev i termoska, jen na to musíme myslet předem
Od áčka po železo: Encyklopedie důležitých vitamínů a přehled potravin, kde je najít, díl II.