Zapečené caprese s bagetkou
Recept ještě nebyl hodnocenRajčata, mozzarellu a bagetu nakrájíme na přibližně stejné plátky. Rajče a sýr lehce osolíme a opepříme. Skládáme střídavě do pekáčku. Proložíme lístky bazalky a…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Rajčata, mozzarellu a bagetu nakrájíme na přibližně stejné plátky. Rajče a sýr lehce osolíme a opepříme. Skládáme střídavě do pekáčku. Proložíme lístky bazalky a…
Ořechy opražte na sucho (tedy bez přidání oleje) v rozehřáté pánvi tak, aby zezlátly a krásně se rozvoněly kuchyní. Mezitím si připravte hroznové víno tak, že kuličky…
Na kostičky narájíme cibuli, hermelín a šunku, smícháme společně s majonézou, pom. máslem. Ochutíme solí a pepřem nakonec vmícháme něco zeleného. Mažeme na bagetku je to…
Nakrájíme si kuřecí prsa na kostičky, posypeme grilovacím kořením a osmažíme. Poté přidáme oloupané a nakrájené žampiony. Mezitím si do rajčatového protlaku vymáčkneme…
Nakrájené plátky bagety opečeme na másle po obou stranách. Tousty vyjmeme, máslo zaprášíme cukrem a opečeme na něm banány dozlatova. Pak banány poskládáme na toustíky a…
Zapneme troubu na 160°C Na kolečka nakrájenou šalotku nasypeme na cca 5 dkg zpěněného másla a deci oleje. Na menším plameni zvolna restujeme. Cibulka se nesmí připálit…
Cibuli si nakrájíme na kolečka a orestujeme dozlatova. Okurky a jalapeño papričky nakrájíme na drobné kostičky.Bagetky si v půlce nakrojíme a opečeme ze všech stran.…
Smísíme suroviny.Náplň naneseme v přiměřené vrstvě na poloviny podélně rozkrojených baget.Dáme krátce pod rozpálený gril a podáváme.
Nejprve si připravte ochucenou majonézu: v míse našlehejte majonézu s pažitkou a hořčicí. Pak přidejte kapary, ančovičky, papriku a pepř a dejte na hodinu do chladničky…
Očištěné maso (měl by být pupek) odblaníme, rozdělíme na 3 špalíky a dobře promneme ve směsi 1 lžíce oleje, soli a koření mírně podrceného v hmoždíři. Dáme do…
Postup Americký: Cibuli a okurky nakrájejte nadrobno a smíchejte s dresinkem. Slaninu nakrájejte na tenčí proužky a opečte dokřupava. Čedar nastrouhejte na hrubším…
Rozkrojíme bagetku, na kterou namažeme hummus a přidáme plátky avokáda.Další možnost je, že místo avokáda dáme na hummus nakrájené rajče, posypeme nakrájenými olivami a…
Postup Americký: Cibuli a okurky nakrájejte nadrobno a smíchejte s dresinkem. Slaninu nakrájejte na tenčí proužky a opečte dokřupava. Čedar nastrouhejte na hrubším…
Nejprve uděláme pomazánku. Nastrouháme tvrdý sýr a přidáme parmazán. Šunku nakrájíme na menší kostičky, kdo chce, může ji nastrouhat. Přidáme 2 lžíce majonézy a…
V mixéru rozmixujeme všechny přísady na tapenádu do husté pěny.Bagetu pokrájíme na silnější plátky, rozložíme ji na plech vymazaný troškou oleje a opečeme z obou stran…
Bagetu pokrájejte diagonálně a jednotlivé plátky opečte v troubě nebo na rozehřátém grilu na pánvi, dokud nezezlátnou. Dejte stranou.Mezitím připravte na menší kusy…
Čekanku zespoda vykrojíme a rozčtvrtíme nebo nakrájím napříč na širší pruhy, špek nakrájíme na čtverce cca 2x2 cm, tymián nasekáme nebo pokud jsou stonky dřevnaté,…
Nejprve postavíme velký hrnec s vodou na plyn a zapneme. Oloupané brambory nastrouháme do mísy. Cuketu nastrouháme z 2/3 na velkých slzách, zbytek na malých. Bagety…
Oloupané špekáčky umeleme s pivním sýrem a cibulí, přidáme nadrobno nakrájenou chilli papričku bez semínek a okurku. V míse vyšleháme pomazánkové máslo s majonézou a…
Připravujeme porci pro každého zvlášť. Na tuku zpěníme cibulku a vložíme lišky – větší přepůlíme, menší necháme vcelku. Kromě květu okořeníme a dusíme do měkka pod…
Kuřecí maso pokrájíme na kousky, osolíme, okořeníme dle chuti a společně s drobně pokrájenými žampiony (já použil portobello) osmažíme na minimálním množství oleje…
Na másle orestujeme nakrájenou cibuli, přidáme vajíčka, osolíme a opepříme a umícháme na hustotu, jakou máme rádi.Filety z candáta osolíme a opepříme, nakrájíme na 8…
Bagetu rozkrojíme na 1/3, poté prořízneme podélně a vzniklých 6 obdélníků překrojíme ještě diagonálně, takže vznikne 12 podlouhlých trojúhelníků. Na bagetové…
Milujete mořské plody? Slávky jsou nízkokalorické a hodnotné jídlo, které je jednoduché, lahodné a rychle hotové. Překvapte své blízké výborným a originálním jídlem,…
Večer připravíte, ráno zabalíte: 5 nejrychlejších svačinek nejen pro školáky a tipy, jak si ráno ušetřit čas
Český burčák je světový unikát. Ten kvalitní má jemně bublat a vonět po citrusech a medu, říká vinař David Šťastný
Velikonoční pondělí patří vajíčkům: Proč by měla být červená a čím ještě můžete koledníky pohostit?