Toskánská játrová paštika
Recept ještě nebyl hodnocenJátra očistíme a nakrájíme na menší kousky. Orestujeme je na oleji, přidáme na jemné kostičky nakrájenou cibuli, celer a klobásu a pár lístků šalveje. Osolíme, opepříme…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Játra očistíme a nakrájíme na menší kousky. Orestujeme je na oleji, přidáme na jemné kostičky nakrájenou cibuli, celer a klobásu a pár lístků šalveje. Osolíme, opepříme…
Cuketu nastrouháme na tenké plátky, dáme do misky a jemně osolíme. Necháme chvíli odstát - trošku pustí vodu. Mezi tím připravíme zálivku - v uzavřené skleničce…
Maso namrazime, aby se dalo lepe krajet. Ostrym nozem krajime pak tenke platky, ktere polozime na talir s rajcaty. Polijeme Acetem, olivovym olejem,posypeme parmesanem,…
Mrkev očistíme a v celku uvaříme ve slané vodě, ne na kaši, ale jak se říká - al dente. Vychladlou mrkev a tofu nakrájíme na kousky, přidáme olej, balsamico, případně…
Předem namočené fazole si uvaříme do měkka. Papriku, čili papričku a pórek si nakrájíne na menší kousky a promícháme s vychladlými fazolemi. Olej, ocet balsamico,…
1. Nakrájené cukety necháme půl hodiny „vyplakat“. Pak polovinu cuket narovnat na dno do zapékací mísy. 2. Na cukety položit vrstvu rajčat. Okořenit a posypat…
Kuřecí prsa očistíme a nakrájíme na nudličky, opepříme je a osolíme. V hrnci na oleji nudličky osmažíme, přidáme mletou papriku a lehce zaprášíme moukou, přidáme…
Na oleji orestujeme nadrobno nakrájanú cibuľu. Pridáme na tenké plátky nastrúhanú tekvicu a podusíme veľmi krátko, len kým sa nevydusí šťava. Potom odstavíme a necháme…
Papriku umyjeme, osušíme, propícháme vidličkou a namažeme olivovým olejem.Vložíme na gril, až se vytvoří černé pruhy a paprika změkne.Vložíme na talíř, pokrájeme na…
Špenátové lístky a římský salát propláchneme a pokrájíme. Zalijeme zálivkou složenou z jedné lžíce olivového oleje a lžíce balzamica.Kuřecí maso nakrájíme na kostičky,…
Otevřete konzervy, oloupejte cibuli a česnek. Cibuli nasekejte nadrobno a česnek jen rozbijte.V hrnci na nízkou teplotu rozehřejte asi 2 lžíce olivového oleje a…
Pokud budete bruschetty připravovat v troubě na roštu, tak ji rozpalte na 180°C. Pokud budete topinky dělat na litinové grilovací pánvi, tak jí taky dejte rozpálit, neb…
Prvně jsem si smíchala vodu s mlékem a cukrem a nadrolila do ní droždí a nechala vzejít kvásek. V míse jsem smíchala mouky a sůl, rozklepla 1 vajíčko, přilila kvásek,…
Rýži uvaříme do poloměkka (al dente) nebo aby byla sypká. Dáme vychladnout. Lze také použít už vychlazenou rýži, která nám zbyla např. z předchozího dne. Zeleninu…
Do misky dáme rukolu, na kousky natrhaný ledový salát a nakrájený okurek. Přidáme ananas, žlutý meloun, olivy (celé nebo pokrájené) a pršuto šunku natrhanou na menší…
1. Brambory vydrhneme, omyjeme a necháme vařit 15 – 20 minut v osolené vroucí vodě do změknutí. 2. Necháme zchladnout a pak je překrojíme. 3. Šunku osmahneme a po pár…
Křidélka zbavíme špiček a v kloubu je rozdělíme. Malinko je osolíme a necháme hodinku uležet. Z vody, sójovky a zbytku surovin svaříme omáčku. Vaříme asi pět minut, až…
Mrkev, řapíkatý celer i jarní cibulku očístíme, omyjeme a dame do mixéru. Přidáme chilli papričku a vše rozmixujeme. Na pánvi rozehřejeme olej, přidáme rozmixovanou…
Krůtí stehno vykostíme, odstraníme kůži a maso nakrájíme na plátky zhruba 1,5cm silné. Vložíme je do vhodné nádoby, osolíme, zasypeme nakrájenou cibulí,na hranolky…
Pokrájenou zeleninu mírně osolíme, zakapeme olejem a upečeme. Pak z ní odstraníme větvičky bylinek. Quinou na hustém cedníku několikrát propláchneme horkou vodou a…
Na pánev vlijeme ocet a zahřejeme, přidáme med, podle chuti osolíme a opepříme. Přihodíme jemně posekaný česnek a tymián. Necháme chvilku redukovat, až se směs začne "…
Nejprve smícháme olej, šťávu, ocet a zbývající suroviny. Metličkou vyšleháme, až se vše spojí. Rajčata a broskve nakrájíme na plátky, Nivu na kousky.Rajčata s broskvemi…
Vývar nechám vychladnout. Oloupem si česnek - prolisuji ho. Čerstvou papriku umyji a nakrájím na plátky, nakrájim cibuli. Rajčata umyji, když jsou čerstvé, ponořím do…
Lilek nakrájíme na 1 cm kolečka. Na oleji opečeme osolený lilek z každé strany asi 2 minuty. Můžeme lehce podlít vodou, ale jen na dno. Po té lilek vytáhneme, přidáme…
Farmářka Alena Jalůvková radí: Kam v lednici dávat vajíčka a jak se chránit před salmonelou? Zásadní je ocet!
Retro okénko: Šunková pěna býval hit socialistických večírků a frčí dodnes. S receptem podle Viléma Vrabce je dokonalá
Jak připravit vepřovou pečeni s houbami a majoránkou? Maso musí být 2 hodiny naložené v bylinkách a chuť dodá i správný pepř