Kuřecí prsa s fenyklem na balsamicu
Recept ještě nebyl hodnocenPrsa rozkrojíma na tenčí plátky, osolíme, opepříme a opečeme na oleji z oboustran. Mezitím rozkrojíme fenykl na polovinu, vyřízneme tvrdý košťál a nakrájéme jej na…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Prsa rozkrojíma na tenčí plátky, osolíme, opepříme a opečeme na oleji z oboustran. Mezitím rozkrojíme fenykl na polovinu, vyřízneme tvrdý košťál a nakrájéme jej na…
Pokud budete bruschetty připravovat v troubě na roštu, tak ji rozpalte na 180°C. Pokud budete topinky dělat na litinové grilovací pánvi, tak jí taky dejte rozpálit, neb…
Rybíz vsypte do hrnce, přidejte cca 4 PL třtinového cukru, octy, osolte a přilijte malinko vody. Jen tak centimetr ode dna. Přiveďte k varu, vhoďte bylinky, najemno…
Rybíz vsypte do hrnce, přidejte cca 4 PL třtinového cukru, octy, osolte a přilijte malinko vody. Jen tak centimetr ode dna. Přiveďte k varu, vhoďte bylinky, najemno…
Plátek svíčkové osolíme, opepříme a pokapeme olivovým olejem. Dáme ho mezi dvě fólie a hladkou stranou paličky ho velmi tence naklepeme. Fólii svrchu odstraníme a z…
Krevety zbavíme krunýře a necháme jen poslední článek s ocáskem, lépe se pak budou držet při máčení v omáčce.Krátce je vyudíme (stačí nechat v kouři cca 5 minut) podle…
Maso obereme a nakrájíme. Dáme do kastrůlku sádlo a orestujeme maso. Okořeníme solí, pepřem a rozmarýnem. Vedle v kastrůlku si rozehřejeme trochu oleje a přidáme…
Klobásky nakrájíme na velikost soust, cibuli na proužky, celer také a jarní cibulku na kolečka.Šalvěj posekáme.Na oleji opečeme nejprve klobásky, přidáme cibuli, šalvěj…
Předehřejeme troubu na 200 stupňů. Pórek zbavíme bubáka a oschlých konců, očistíme, omyjeme a nakrájíme na půlkolečka (nejdřív celý podélně a pak každou půlku zvlášť,…
Maso naklepeme, osolíme, okořeníme pepřem, česnekem, kmínem. Do hrnečku nalijeme trochu balsamica, smočíme v něm prsty a vydatně jej vmasírujeme z obou stran do masa.…
Chapadla nakrájíme na centimetrové kousky, přidáme k pokrájenému zelí a na plátky nakrájené mozzarelle, dochutíme solí, pepřem, pokapeme balsamicem a zakápneme citronem.…
Připravte si horký vývar (třeba domácí z mrazáku) a mějte ho po ruce. Očistěte houby vlhkým hadříkem a větší lišky rozpulte, menší nechte celé). Lišky dejte na…
Kuracie rezne mierne naklepeme a potrieme horčicou , kuracie pečienky nakrájame na malé kúsky ,z vajíčok, soli, krupice, pečienok urobíme cesto na omeletky, ktoré…
Kuřecí maso si nakrájíme na nudličky a promícháme se špagetami a přepůlenými olivami. Přimícháme rajče nakrájené na kostičky, hrstku kukuřice orestované na ol.oleji,…
Omyté a osušené řízky rozřízneme na poloviny, okořeníme a poprášíme moukou. Klademe je do zapékací misky nebo malého pekáčku, vyloženého papírem na pečení a zakápneme…
Batáty neboli sladké brambory se řadí k nejstarším potravinám, pěstovaly se zde o 100 let dříve než brambory. Batáty obsahují vysoké množství vitamínu A a vlákniny…
Líčka osolíme a opepříme.Na oleji nebo sádle je zprudka opečeme z obou stran, přidáme sušené houby, šalvěj, zelený pepř a nejprve zalijeme octem balsamico.Necháme…
Na oleji osmažíme cibulku, do které přidáme nahrubo nastrouhanou řepu (lze použít syrovou či předvařenou), necháme chviličku restovat, přidáme rajčatový protlak (nebo…
V létě je čas na lehké saláty. Suroviny do nich můžete získat od lokálních pěstitelů ve výborné kvalitě i příznivé ceně. Dohotovení pak bude záležet na vaší fantazii. …
Na noc si naložíme na malé kostičky nakrájené hovězí maso do marinády z chilli, pepře, soli, balsamica a oleje. Koření a balsamica si dejte dle chuti (my máme rádi hodně…
Pečená zelenina s bylinkami je jednoduchý, ale vynikající pokrm, který osloví svou svěžestí a chutí. Různé druhy zeleniny pečené do zlatova, doplněné o voňavé bylinky,…
Cibuli nakrájíme na proužky a dáme smažit na máslo s olejem. Restujeme do zlaté barvy. Vsypeme cukr a brusinky. Cukr necháme rozpustit a zastříkneme octem. Ochutíme solí…
1. Těstoviny uvařte podle návodu na obalu. 2. Houby očistěte a nakrájejte na menší kousky. 3. Cibuli oloupejte a nadrobno nasekejte. 4. Na rozpáleném másle…
Porce masa osolíme, vložíme do pekáče a potřeme z obou stran marinádou. Podlijeme vínem, přidáme snítky bylinek a můžeme nechat marinovat přes noc, ale postačí i 2…
Květák, jak ho možná neznáte: Připravíte z něj skvělou pizzu nebo dokonce kapučíno!
Připravte si ta nejlepší sušená rajčata. Sušit je můžete nejen na slunci, ale i v sušičce a v troubě
Kucmoch s kapustou: Slaný bramborový koláč z Pojizeří krásně voní majoránkou a díky kapustě je hezky vláčný