Drůbeží maso s pestem z riccotty a oříšků
Recept ještě nebyl hodnocenMaso nakrájíme na nudličky a na olivovém oleji zprudka orestujeme, přidáme nakrájenou šunku na nudličky, olivy, rajče, bazalku, mladou cibulku,zakápneme sójovou omáčkou…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Maso nakrájíme na nudličky a na olivovém oleji zprudka orestujeme, přidáme nakrájenou šunku na nudličky, olivy, rajče, bazalku, mladou cibulku,zakápneme sójovou omáčkou…
Vařit brokolici 2 minuty ve velkém hrnci v osolené vodě. Po dvou minutách vybrat brokolici z vařící vody a dát ji stranou.V této vodě hned uvaříme těstoviny podle návodu…
Na oleji orestujeme na plátky narezaný cesnak, kým sa nerozvonia.Pridáme narezané paradajky, semien zbavené feferónky, osolíme, okoreníme, zalejeme vodou a varíme 10 min…
Uvaříme si lasagne dle návodu na sáčkuPřipravíme si dvě omáčky : První omáčku – tomatovou, připravíme tak,že si na oleji orestujeme na drobno pokrájenou cibulku,…
Nejprve uvařím brambory, které trochu osolím. Po uvaření je omastím máslem, dochutím koprem, pažitkou a cibulkou a pak rozmačkám.Všechnu zeleninu omyji, očistím a…
V pánvi si rozehřejeme trochu oleje, opečeme na něm masové koule (množství si dát podle potřebných porcí) ze všech stran dozlatova a pak je přendáme do zapékací misky.…
Vychlazenou očištěnou zeleninu pokrájíme na menší kousky a dáme do mísy, kde jí ochutíme nastrouhaným česnekem, nasekanou bazalkou, solí a pepřem, zakápneme balzamikem…
Recept na plněné papriky podle receptu z časopisu Saveurs. Nejprve si uvaříme kuskus ve vodě, kterou ochutíme sójovou omáčkou. Na pánvičce opečeme nakrájenou cibulku…
Široké nudle (nebo jiné těstoviny) uvaříme podle návodu v osolené vodě s kapkou oleje a kurkumy. Vyškvaříme pokrájenou slaninu.Uvařené a přecezené nudle smícháme se…
Cibuli oloupeme, nakrájíme na drobno, dáme do hrnce s rozpáleným olejem osmahnout a přidáme na kostičky nakrájený špek. Cibule nemusí být do zlatova, jen aby byla…
Nejdříve si předehřejte troubu na 200° C. Oloupejte a rozdrťte stroužky česneku a připravte si zeleninu. Papriku rozkrojte, odstraňte stopku a zrníčka, a nakrájejte na…
Všechny ingredience kromě porku, oleje a soli smícháme. Krůtí játra očistíme, nakrájíme na menší kousky a vložíme do směsi koření. Necháme odpočinout aspoň 1 hodinu. Na…
1. Na polévku oloupeme a posekáme cibuli a česnek. Na pánvi rozehřejeme olej a česnek a cibuli na něm osmahneme. Přídáme nadrobno rozlámaný chléb a prudce opečeme.…
Baklažán narežeme pozdĺžne na plátky asi 4 mm hrubé a 10 minút povaríme vo vode. Opatrne vyberieme a necháme otiecť. Listy mangoldu alebo špenátu obvaríme 3 minút vo…
Baklažán narežeme pozdĺžne na plátky asi 4 mm hrubé a 10 minút povaríme vo vode. Opatrne vyberieme a necháme otiecť. Listy mangoldu alebo špenátu obvaríme 3 minút vo…
Do mísy dáme mleté maso, vajíčka, sůl, pepř, tymián bazalku, majoránku a trochu mléka. Vše řádně promícháme a na zahuštění přidáme strouhanku nebo rohlíky namočené ve…
Kuskus připravíme dle návodu.Na pánvi osmahneme cibuli, přidáme pórek nakrájený na půlkolečka a chvíli restujeme. Poté přidáme mraženou zeleninu.Až bude zelenina měkká,…
Rajčata pokrájíme podélně na čtvrtiny a pak nakrájíme napříč na plátky. Jedno z rajčat pouze přepůlíme a napříč nakrájíme na plátky. Kombinace tvarů není k zahození…
Zralá pevná rajčata omyjeme a pokrájíme na slabé plátky, které rozložíme na talíř. Pokud máme různé druhy rajčat, tím lépe a hotové carpaccio bude o to zajímavější a…
Cestoviny uvaríme v osolenej vode, scedíme, necháme dobre odkvapkať a premiešame s kúskom masla.Všetky prísady na pesto v mixéri rozmixujeme na jemnejšiu pastu. Ak treba…
Nejprve jsem orestovala cibulku s česnekem na kapce olivového oleje a přidala smetanu. Tu jsem trochu zredukovala do zhoustnutí a zalila vývarem.Směs jsem osolila a…
Rýži a pohanku propláchneme a dáme vařit do osolené vody asi na 15 minut. Cibuli nakrájíme na proužky a dáme orestovat na olej. K zlátnoucí cibulce přihodíme na…
Na pánvi rozehřejeme 2 lžíce olivového oleje, na něm osmahneme nakrájenou feferonku a česnek, přidáme konzervovaná rajčata, sůl, pepř, libeček a bazalku nebo petrželku…
Těstoviny uvařte ve vroucí vodě podle návodu na obalu. V míse smíchejte majonézu s hořčicí a medem a lehce nařeďte vodou, abyste získali konzistenci husté smetany.…
Retro okénko: Tyčinka Studentka stála kdysi 2,50 Kčs. Dobrota plná rozinek byla první zdravou, dnešními slovy „fitness“ tyčinkou
Výborná bábovka se zakysanou smetanou: Krásně vláčný a neuvěřitelně nadýchaný hrníčkový moučník zvládne i začátečník
Holka u plotny radí: Bramborové šišky se švestkovým rozvarem a opraženou strouhankou jsou delikatesa