Štíhlá pizza
Recept ještě nebyl hodnocenSmícháme si ingredience na těsto. Těsto má být lité a množství vody záleží na mouce. Já použila 250ml. Těsto necháme alespoň 10 minut odpočívat. Připravíme si…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Smícháme si ingredience na těsto. Těsto má být lité a množství vody záleží na mouce. Já použila 250ml. Těsto necháme alespoň 10 minut odpočívat. Připravíme si…
Do zbytku bramborové kaše vmícháme žloutek, nakrájenou uzeninu a nasekanou petrželku. Uděláme koule, obalíme ve strouhance a usmažíme. Podáváme s dipem.Kysanou smetanau,…
Maso nakrájíme na menší kousky, v hrnci krátce orestujeme na lžičce oleje a zalijeme 3/4 litrem vody. Přidáme víno, oloupané stroužky česneku, mrkev, celer a pastiňák,…
Uvaříme špagety dle návodu na obalu, all denteNa drobno nakrájenou cibuli orestuji na oleji, poté se přidá česnek na plátky. Přidám na hrubo nastrouhanou mrkev a celer,…
Nudle uvaříme podle návodu. Část vody z nudlí odložíme na později. Šalotku nakrájíme na drobno a zpěníme na oleji.Cuketu nastrouháme na hrubo. Společně s paprikou, celým…
Očištěnou kořenovou zeleninu a jednu cibuli dáme vařit do vody, přidáme koření, osolíme a vaříme 30 minut.Rajčata spaříme vroucí vodou, oloupeme, nakrájíme na kostky.Na…
Kuřecí maso uvaříme do měkka a jemně je usekáme. Pak buď umeleme nebo jemně rozsekáme játra, přidáme strouhanku ve vodě namočenou a vymačkanou, špetku paštikového…
Rajčata omyjeme, překrojíme napůl a lžící odstraníme "vodu" a semínka, aby omáčka nebyla kyselá. Všechna vložíme do hrnce, podlijeme trošinkou vody a za občasného…
Na střední teplotě na pánvi rozehřejeme máslo a přidáme rajčata i se šťávou. Pokud máte celá, rozmačkejte je vidličkou nebo lžící na pánvi. Pánev lehce přikryjeme a…
Kuřecí prsní řízky omyjeme, rozřízneme vždy na dva tenčí plátky, které osolíme a opepříme. Obalíme jako klasický řízek v mouce, vejci a strouhance. Osmažíme.400 g…
Špagety uvaříme dle návodu.Na 1 lžíci oleje ze sušených rajčat osmažíme slaninu a česnek na kostičky dozlatova, přidáme sušená rajčata na kostky.V misce smícháme žloutky…
Plátky masa lehce naklepeme, osolíme a okořeníme. Sýr ochutíme bylinkami a česnekem.Maso potřeme do poloviny a přehneme, spojíme párátky.Obalíme v mouce a zprudka…
Cizrnu den předem namočte a druhý den ji v nové vodě uvařte doměkka. Maso vložte do misky, zalijte asi 1-2 lžícemi olivového oleje a přidejte pár nasekaných lístků…
Říká se, že Margherita je královnou všech pizz. Její příprava je velice jednoduchá. Kromě rajčatové omáčky a pizzového těsta stačí už jen mozzarella, parmezán, bazalka a…
Tekuté složky korpusu dáme do pekárny, nasypeme mouku a ostatní položky, kvasnice rozdrobíme úplně nahoru a zapneme program těsto.Do plechů připravíme pečící papír. Než…
Na oleji orestujeme nadrobno nakrájanú cibuľu, pridáme ryžu a krátko opražíme. Osolíme, premiešame s pretlakom a bazalkou.Nakoniec vmiešame na kocky narezané paradajky a…
Zeleninu očistíme a nakrájíme na kostičky, česnek nasekáme najemno, rajčátka rozpůlíme nebo necháme celá. Sýr nahrubo nastrouháme.Do woku nebo jiné hluboké pánve dáme…
Dle návodu dáme vařit těstoviny. Když jsou uvařené, scedíme je a dáme do mísy. Papriku se zelím a rajčaty nakrájíme na proužky, obě cibule taky na proužky, přidáme…
Klasické noky připravíme velice snadno. Suroviny intenzivně promícháme a necháme asi 10 minut odležet. Poté znovu prohněteme a můžeme tvarovat.Způsobů je celá řada, ale…
Z oleja a múky si pripravíme svetlú zásmažku, zriedime vodou a pasírovanými paradajkami.Rozšľaháme, privedieme do varu, osolíme, osladíme, pridáme bazalku.Dobre…
Uvaříme si ragú: na oleji lehce osmahneme krájenou cibuli a mrkev, pak přihodíme maso, osolíme, opepříme a za stálého míchání a rozdělování hrudek maso osmažíme…
Hamburgery jsou velmi oblíbeným jídlem po celém světě. Jejich původ je nejspíš v Americe, nicméně, chutné a šťavnaté "hambáče" si můžeme snadno připravit i doma. Křupavé…
Jarní a letní období je dobou, kdy lze plně využít v kuchyni bryndza. Je výborný nápad, schovat ji do smažené masové kapsy spolu s bylinkami, šunkou a vejci. I ti, koho…
Gazpacho je španělský tekutý salát z čerstvé zeleniny původem z Andalusie. Podává se vychlazené, a to buďto jako studená polévka, nebo jako hustý nápoj v širokých…
5 skromných večeří na všední dny: Zadělávaná kedlubna, nudle s mákem nebo dušená mrkev ve stylu vaření našich babiček
Staročeská uhlířina je dokonalý pokrm ze zbytků. Kombinace brambor a nočků ze speciálního těstíčka zasytí i skvěle chutná
Ten pravý Karneval chutí zažijete jen na výstavišti v Ostravě!