Italské penne LFR
Recept ještě nebyl hodnocenDáme si vařit penne do slané vody. Cibuli si nakrájíme na větší kousky, já jí rozkrojila napůl a pak každou půlku asi na 4 díly a potom jí orestujeme na másle, kterým…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Dáme si vařit penne do slané vody. Cibuli si nakrájíme na větší kousky, já jí rozkrojila napůl a pak každou půlku asi na 4 díly a potom jí orestujeme na másle, kterým…
Lilek jsem nakrájela na plátky, posypala solí a nechala zhruba 20 minut na prkýnku vypotit.Cherry rajčata jsem nakrájela na poloviny a mozzarellu na plátky.Vypocené…
Česnek prolisujeme, cherry rajčátka nakrájíme na čtvrtiny, bazalku nasekáme, papriku nakrájíme na jemnější kousky. V pánvi rozehřejeme olej na střední teplotu. Do oleje…
Celer oloupeme, nakrájíme na malé kostičky. Jablka oloupeme, zbavíme jadřinců a nakrájíme na velké kostky. Oloupanou cibuli nakrájíme na kostičky. Do hrnku dáme…
Na oleji osmažíme cibulku, do které přidáme nahrubo nastrouhanou řepu (lze použít syrovou či předvařenou), necháme chviličku restovat, přidáme rajčatový protlak (nebo…
Suroviny na těsto umícháme a asi 30 minut necháme odpočinout. Propracujeme, vyválíme na tenký obdélník, do středu rozprostřeme náplň a přes ni přeložíme nejprve jednu…
Nejprve si uvaříme čočku. Papriky dáme do trouby pod gril a grilujeme do té doby, až se utvoří hnědé puchýře. Poté dáme do mikroténového sáčku zapařit, aby se daly lehce…
Kuřecí stehna očistíme a zlehka z nich odhrneme kůži. Česnek se zázvorem oloupeme a pokrájíme na tenší plátky. Kuře pod kůží osolíme, poklademe plátky česneku a…
Brokolici rozeberte na menší růžičky. V hrnci dejte vařit vodu, přidejte větší špetku soli a brokolici vložte do vody. Vařte 2 minuty, sceďte a vložte do ledové vody,…
Na pánvi na vysokém ohni necháme rozehřát 3 lžíce olivového oleje, poté přidáme jemně nasekanou cibuli a rozdrcený stroužek česneku. (Cibuli nenadrťte na kaši)Přidejte…
Těsto vyválíme, dáme ho na plech vyložený pečícím papírem a propícháme ho vidličkou. Vložíme do trouby vyhřáté na 190 stupňů a zprudka upečeme (těsto má zůstat světlé).…
Plátky vepřového masa osolíme, opepříme a lehce naklepeme. Vložíme na pekáček s trochou sádla či oleje a poklademe plátky uzeného či jiného tvrdého sýra. Na něj…
Fazolky vaříme v osolené vroucí vodě do změknutí, ke konci přidáme na proužky nakrájenou cibuli, nakonec scedíme a propláchneme studenou vodou. Těstoviny uvaříme dle…
Vepřové kotlety odblaníme a nakrájíme na stejně široké plátky.Nasekáme omyté lístky bazalky, lehce smícháme se lžicí slunečnicového oleje a stejnoměrně naneseme na…
Brokolici a květák rozebereme na růžičky a krátce povaříme. Cuketu nakrájíme na menší kostky a společně s povařenou brokolicí a květákem vložíme do zapékací nádoby. V…
Všetky suroviny na cesto dáme do pekárničky a necháme vykysnúť.Po vykysnutí rozdelíme na 8 - 9 častí a urobíme takzvané loďky.Mleté mäso orestujeme na cibuľke, pridáme…
Porce ryb posolíme, opepříme, zlehka pokapeme citrónovou šťávou a necháme v chladu rozležet. Plech vyložíme pečícíme papírem, potřeme částí másla a rozložíme na něj…
Jáhly propláchněte, dejte do hrnce, zalijte vodou a uvařte podobně jako třeba kus kus. Na dno zapékací misky dejte pár kapek olivového oleje. Přidejte ne úplně uvařené…
Křidýlka rozdělíme v kloubku řezem a odstraníme jim špičky. Ty se totiž snadno připalují. Z přísad smícháme marinádu a vložíme tam rozdělená křidélka – tak na 2 hodiny …
Z 60 ml teplé vody, cukru a droždí si uděláme kvásek. Smícháme mouku a sůl, přidáme kvásek, zbytek vody a olej. Vypracujeme těsto, lehce poprášíme moukou dáme do…
Slaninu, cibuli, česnek a očištěné žampiony nakrájíme na kousky. Na olej dáme opéct slaninu, přidáme cibuli a nakonec česnek.Po osmažení přihodíme žampiony a koření.…
Do mísy nasypte mouku, uprostřed udělejte důlek. Do něj rozdrobte droždí, zasypte cukrem a zalijte teplou vodou. Překryjte mísu utěrkou, položte na teplé místo a nechte…
Cibuli nasekáme na jemno a na troše másla podusíme do světle žluté barvy. Přidáme utřený česnek a na malé kousky nakrájená oloupaná rajčata. Necháme cca 10 min. povařit,…
Jarní cibulku a bazalku nasekejte nadrobno. Dejte do větší mísy, přidejte šťávu z citrónu, sůl a pepř. Touto směsí důkladně potřete očištěné kuřecí porce, vložte je do…
Středověcí Vikingové si dusili hovězí na víně, vařili pivo z řebříčku a pomocí cibulové polévky „diagnostikovali“ zranění
Peče celá země: Jak na správné temperování čokolády, aby se vám pralinky nerozpustily v ruce
Domácí coleslaw hravě předčí ten kupovaný: Když v dresinku dobře zkombinujete majonézu a jogurt, je neodolatelný