Oříškový srnčí hřbet s čokoládou
Recept ještě nebyl hodnocenUtřeme do pěny žloutky, máslo a cukr moučka. Dále přidáme nasekanou čokoládu, ořechy, vanilkový cukr, kypřící prášek, mouku, šlehačku a sníh z bílků. Pečeme zvolna.…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Utřeme do pěny žloutky, máslo a cukr moučka. Dále přidáme nasekanou čokoládu, ořechy, vanilkový cukr, kypřící prášek, mouku, šlehačku a sníh z bílků. Pečeme zvolna.…
Postup Vychladlé pláty promažeme marmeládou, krémem (trochu krému bez ovoce si dáme stranou) s rozmixovanými mandarinkami. Záleží na každé z nás, jaký krém použije.…
Vytřeme máslem a vysypeme moukou čtvercovou formu o hraně 25 cm. Smícháme si hladkou mouku s kypřícím práškem a solí. Oddělíme žloutky a bílky. Ve větší míse utřeme…
Z mouky, cukrů, měkkého másla, prášku do pečiva a žloutků vytvoříme drobenku.Z vypracované drobenky odebereme dvě lžíce na dohotovení, zbylé množství rovnoměrně…
1. Postupně vyšlehat máslo s cukrem do pěny, přidat žloutky, pak mouku (smíchanou s práškem do pečiva) a nakonec sníh. 2. Větší část těsta nalít do formy (peč. papír…
Na přípravu těsta nakrájíme meruňky a marcipán na kostičky. Bílky postupně zašleháme elektrickým ručním šlehačem na nejvyšším stupni do marcipánu. Přidáme cukr,…
Za občasného miešania podusíme olúpané a nakrájaná jablká (trochu ich zastriekame vodou). Pridáme práškový cukor, hrozienka, škoricu a kôru. Touto náplňou naplníme…
V mise smichame med,zloutky, skori a olej a vyslehame slehacem. Pridame tu rozpustnou kavu,mouku a sodu a zamichame. Vyslehame bilky s 3/4 sklenici male cukru, a…
TĚSTO: Bílky vyšlehat s cukrem doběla, postupně přidávat ostatní suroviny a nakonec těsto ručně propracovat - podle potřeby přidávat mouku. Na hodně pomoučněném válu…
Všechny suroviny mimo marcipánu smícháme dohromady. Ořechovou směs dáme na alobal - doprostřed položíme z marcipánu vyváleného hada a pěkně roládu zabalíme. Dáme…
TĚSTO: Bílky vyšlehat s cukrem doběla, postupně přidávat ostatní suroviny a nakonec těsto ručně propracovat - podle potřeby přidávat mouku. Na hodně pomoučněném válu…
Změklé máslo s cukrem vyšleháme metličkou do krémové konzistence. Přidáme bílky a pokračujeme ve šlehání dokud nemáme vše dobře spojeno. Nakonec přimícháme prosátou…
Z bílků a cukru ušleháme tuhý sníh. Postupně do něj vmícháme prosátou mouku a na závěr lehce vmícháme směs oříšků a ovoce. Těsto vylijeme na vymazaný a moukou vysypaný…
Citron a limetku pořádně kartáčkem vydrhneme a nakrájíme na tenká kolečka.Mouku, máslo, cukr zpracujeme v těsto, zabalíme do folie a dáme na 2 hodiny do lednice…
Obě těsta vypracujeme, necháme odpočinout a pak z každého zvlášť vyválíme slabší obdélníkový plát.Spodní plát potřeme rozšlehaným bílkem, nahoru položíme druhý plát…
Žloutky šleháme s moučkovým a vanilkovým cukrem.Přidáme olej, mléko, polohrubou mouku, smíchanou s práškem do pečiva, rozinky a citronovou kůru.Nakonec opatrně vmícháme…
Brambory oškrábeme, pokrájíme na hranolky a necháme je asi 20 minut stát ve studené vodě, do které jsme přidali lžíci octa. Z filetů ryb odstraníme kůži a pokrájíme je…
Korpus: Žloutky utřeme s cukrem, do nich vmícháme střídavě mouku s práškem do pečiva a vodu. Nakonec ušleháme z bílků pevný sníh a opatrně ho vmícháme do těsta. Pečeme…
Suroviny z první části smícháme na hladké těsto (hustota jako na lívance). Rozdělíme na polovinu, do první vmícháme špenátový protlak (je dobré z něj nechat vykapat…
Z posolených bielkov ušľaháme tuhý sneh a postupne doňho zašľaháme cukor. Vareškou opatrne do snehu vmiešame preosiatu múku s kypriacim práškom, roztopené vlažné maslo,…
Ve vlažném mléce s cukrem rozdrobíme droždí a necháme cca 10 minut vzejít kvásek. Potom promícháme s osolenou moukou a žloutkem, nakonec zapracujeme i zchladlé sádlo a…
Bílky spolu s cukrem ušleháme do tuhého sněhu. Přidáme hladkou mouku, olej, vanilkový cukr, žloutky, špetku soli a jemně zamícháme.Těsto smažíme na slabším plameni.…
Bílky šleháme do polotuha, postupně přisypáváme cukr a šleháme do husté pěny. Lžičkou nebo cukrářským pytlíkem tvoříme pusinky na plech vyložený pečícím papírem. Pečeme…
6 nejlepších způsobů, jak uchovat rajčata na zimu: Dají se usušit, zamrazit, využít na protlak i fantastický domácí kečup
Šéf se vrátil! Zdeněk Pohlreich už zase boduje v novém kulinárním pořadu
Pošlete vánoční cukroví do druhého kola a připravte z něj tiramisu nebo upečte tuhle nebesky nadýchanou bábovku