Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Bobkový list - suroviny a ingredience

Recepty s touto surovinou

Cuketová pomazánka na tousty

Cuketová pomazánka na tousty

Recept ještě nebyl hodnocen 0,0

Využít cuketu jako součást trvanlivé zeleninové pomazánky je skvělý nápad. Cuketa ochotně přijme chutě všech použitých komponentů a zahustí směs. Výsledný výrobek se…

Petra.ludvova

150 min

Jemná čočková polévka

Jemná čočková polévka

Recept ještě nebyl hodnocen 4,8

Čočku den předem večer namočíme do vody. Namočenou čočku před použitím scedíme.Cibuli nakrájíme nadrobno, šunku na kousky, mrkev na kolečka. Cibuli necháme na tuku…

mika59

50 min

Nakládané feferonky

Nakládané feferonky

Recept ještě nebyl hodnocen 4,3

Pokud jste milovníci pikantních chutí, naložte si vlastní feferonky, které pak můžete používat k pokrmům po celý rok. Je to snadné a budou k dispozici do každému receptu…

Montanka

45 min

Naložené červené kapie

Naložené červené kapie

Recept ještě nebyl hodnocen 4,7

Chlebíčky a výrobky studené kuchyně se neobejdou bez červené papriky. Pokud si vyrobíte pár skleniček červených kapií sterilovaných ve sladkokyselém nálevu a oleji,…

Majka8

30 min

Jemný zeleninový krém s rajčaty

Jemný zeleninový krém s rajčaty

Recept ještě nebyl hodnocen 4,1

Rajčata, ke kterým skvěle ladí bazalka, nejvíce ovlivní výslednou podobu skvělé letní zeleninové polévky. Krémová konzistence pak vyloženě vybízí k závěrečnému dochucení…

Rajčata v kořeněném nálevu

Rajčata v kořeněném nálevu

Recept ještě nebyl hodnocen 4,2

Zavařená rajčata v kořeněném nálevu jsou skvělá pod pečené maso, nebo pro přípravu rajčatových omáček. Využijete je například i při přípravě rajské polévky. Stačí…

Iness

40 min

Dršťky se zeleninou

Dršťky se zeleninou

Recept ještě nebyl hodnocen 3,7

Dršťky vyperte ve studené vodě. Nakrájejte na kousky, dejte do studené vody a přiveďte k varu. Nechte vařit prudkým varem asi 2 minuty, propláchněte, sceďte a opětovně…

Zavařené okurky

Zavařené okurky

Recept ještě nebyl hodnocen 0,0

Snadný recept na sterilované kyselé okurky, u kterého není potřeba vařit lák. Lák stačí smíchat a zalít s ním připravené okurky. Rychlé a efektivní zpracování letní…

pelda

40 min

Hřibová čalamáda

Hřibová čalamáda

Recept ještě nebyl hodnocen 4,6

Houbová čalamáda s paprikou, ve které zpracujeme přebytek hub. Použít se dají jak lesní houby, tak třeba i žampiony. Čalamádu využijeme například jako základ pod maso,…

Josef Stehlik

45 min

Rybí salát z mořské štiky

Rybí salát z mořské štiky

Recept ještě nebyl hodnocen 4,6

Připravíme hrnec či hlubokou pánev, do které přidáme vodu, pepř, bobkový list, nové koření, sůl, ocet, nakrájenou polovinu citronu na plátky a přivedeme k varu.Pro…

Karol89

60 min

Nálev na chilli

Nálev na chilli

Recept ještě nebyl hodnocen 0,0

Sladkokyselý nálev, díky kterému si zakonzervujete letní úrodu pálivých papriček. Méně pálivé papričky můžete zavařit celé a podávat například k pečenému kolenu.…

cvrnda

50 min

Zavařené václavky

Zavařené václavky

Recept ještě nebyl hodnocen 4,7

Nebojte se pařezovitých hub a vyzkoušejte václavky. Tyhle nejedlé houby se po tepelné úpravě stávají jedlými a jsou opravdovou pochoutkou. Na sušení se příliš nehodí,…

tejaja

40 min

1 101 102 103 104 105 120