Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Bobkový list - suroviny a ingredience

Recepty s touto surovinou

Houbová omáčka s hovězím masem

Houbová omáčka s hovězím masem

Recept ještě nebyl hodnocen 5,0

Lesy již pomalu začínají vonět rostoucími houbami. Nevíte jak je zužitkovat? Vsaďte na smetanovou houbovou omáčku s hovězím masem, kterou můžete podávat s rýží nebo…

Boreas

195 min

Snadná, rychlá rajská s kuřecím masem

Snadná, rychlá rajská s kuřecím masem

Recept ještě nebyl hodnocen 4,9

Tuto rajskou omáčku připravíme z rajského protlaku a hovězího vývaru. K dochucení použijeme bobkový list, nové koření, pepř a skořici. Hovězí maso nahradíme kuřecími…

Eliza

40 min

Sváteční vývar z jeleních žeber

Sváteční vývar z jeleních žeber

Recept ještě nebyl hodnocen 4,5

Jelení žebra dáme do většího hrnce a zalijeme studenou vodou a pomalu na mírném ohni přivedeme k varu. Jakmile se na hladině objeví pěna ze sražené bílkoviny tak tuto…

Colombo65

150 min

Ovar a sulc

Ovar a sulc

Recept ještě nebyl hodnocen 0,0

První den dáme vařit ovar. Nejdříve omyjeme a důkladně očistíme kolena od zbytků štětin. Poté alespoň ve dvou místech prořízneme kůži až ke kosti.Vložíme do velkého…

La Furi Roja

310 min

Výborná svíčková

Výborná svíčková

Recept ještě nebyl hodnocen 5,0

Očištěný kus masa prošpikujeme poloviční dávkou špeku, který jsme nakrájeli na klínky a důkladně posypali solí. Maso na několika místech tenkým nožem prořízneme po…

Inna93

130 min

Zelňačka z červeného kysaného zelí

Zelňačka z červeného kysaného zelí

Recept ještě nebyl hodnocen 0,0

Vyzkoušejte originální verzi oblíbené zelňačky s červeným kysaným zelím! Tato polévka vás zaujme nejen svou sytou barvou, ale i výraznou chutí. Ideální pro milovníky…

mika59

40 min

Marinovaný zelný salát

Marinovaný zelný salát

Recept ještě nebyl hodnocen 4,9

Očistíme zeleninu a nastrouháme nebo nakrájíme zelí do větší uzavíratelné mísy. Přidáme plátky česneku nebo prolisujeme stroužky, mrkev nakrájenou na jemné nudličky,…

Bílá vánoční zelňačka

Bílá vánoční zelňačka

Recept ještě nebyl hodnocen 0,0

K tradičním štědrovečerním pokrmům zejména na Slovensku patří i zelňačka. Poctivou polévku z brambor a kysaného zelí ochutíte kořením, zahustíte smetanou a podáváte…

Kacuda

50 min

Základní rybí salát

Základní rybí salát

Recept ještě nebyl hodnocen 4,7

Ryby vykucháme, zbavíme šupin, odřízneme hlavy. Větší ryby naporcujeme. Rybí maso se před vložením do kyselého láku musí nasolit, aby se pomocí soli zbavilo tekutiny…

Králík na smetaně

Králík na smetaně

Recept ještě nebyl hodnocen 4,7

Králík na smetaně chuťově připomíná svíčkovou omáčku, ale je značně rychlejší a jednodušší na přípravu. Toto sváteční jídlo si můžete vychutnat tradičně s knedlíkem. K…

Marsi Mesi

170 min

Polévka Móra Jókaie (Jókai bableves)

Polévka Móra Jókaie (Jókai bableves)

Recept ještě nebyl hodnocen 4,9

Možná maďarského spisovatele Móra Jókaie neznáte, ale jeho fazolovou polévku (Jókai bableves) určitě musíte vyzkoušet. Šťavnaté vepřové maso, voňavá zelenina i pikantní…

Eliza

75 min

Sulc z vepřových nožek

Sulc z vepřových nožek

Recept ještě nebyl hodnocen 4,6

Domácí sulc je dobrůtka. Je za pár korun a trochu práce. Výsledek je tradiční pokrm, který ale na stole nadělá spoustu parády i chuťových zážitků. Potřebujete k němu jen…

Anna Kocikova

150 min

FRIKO z jižních Čech

FRIKO z jižních Čech

Recept ještě nebyl hodnocen 4,9

Syrové brambory oloupeme, nakrájíme na kostičky o velikosti 10-15 mm, dáme vařit do osolené vody tak aby byly ponořené.Přidáme koření v sítku, nebo nadrcené v hmoždíři …

Vaclav Fronek

30 min

Zabíjačkový smažák

Zabíjačkový smažák

Recept ještě nebyl hodnocen 4,9

Krkovička pečená v jednom pekáči společně s vepřovými droby, cibulí a kořením bude zlatým hřebem každých vepřových hodů. Hotový zabíjačkový smažák můžete i zavařit do…

Spuname

150 min

Žebírka z Kolkovny

Žebírka z Kolkovny

Recept ještě nebyl hodnocen 5,0

Vepřový bok si nakrájíme podél kosti na kousky, dáme do hrnce s vodou (maso by mělo být ponořené), přidáme pepř, bobkový list, sůl a nové koření a vaříme na mírném ohni…

Krůtí ragú se smetanou

Krůtí ragú se smetanou

Recept ještě nebyl hodnocen 5,0

Očištěné maso nakrájíme na kousky velikosti soust, osolíme a opepříme. Do hluboké pánve na rozehřáté sádlo a špek dáme maso, poprášíme moukou a necháme zatáhnout.…

Domácí jaternicový prejt

Domácí jaternicový prejt

Recept ještě nebyl hodnocen 3,9

Domácí prejt, do kterého si poctivě přeberete všechno maso, okořeníte si ho dle své chuti, nastavíte vekou jen do potřebné konzistence. To je výhoda domácí přípravy.…

janky3

150 min

1 18 19 20 21 22 123