Žebírka z Kolkovny
Recept ještě nebyl hodnocenVepřový bok si nakrájíme podél kosti na kousky, dáme do hrnce s vodou (maso by mělo být ponořené), přidáme pepř, bobkový list, sůl a nové koření a vaříme na mírném ohni…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Vepřový bok si nakrájíme podél kosti na kousky, dáme do hrnce s vodou (maso by mělo být ponořené), přidáme pepř, bobkový list, sůl a nové koření a vaříme na mírném ohni…
Na rozpáleném oleji krátce orestujeme pokrájenou cibuli a česnek. Přidáme kuřecí maso a ze všech stran orestujeme. Přidáme sojovou omáčku, ocet, cukr, pepř a bobkový…
Očištěné a nakrájené hříbky (zmrazené rozmrazíme) osmahneme na rozehřátém másle, podlijeme vodou a podusíme doměkka.Kuřecí maso nakrájíme na kostičky (nudličky), osolíme…
Dáme vařit do 1,8 litru vody žebra a přidáme malou cibulku a 2 celé stroužky česneku . Dále přidáme 1/2 KL celého černého pepře, 2 bobkové listy (střední velikosti).…
Hledáte ten nejlepší recept na nálev pro naložení utopenců, který bude opravdu vyladěný k dokonalosti? Pak rozhodně vyzkoušejte tento. Je opravdu snadný a zvládne ho i…
Hovězí roštěnou nakrájenou na silnější plátky zlehka naklepeme a nařízneme. Bohatě osolíme, opepříme čerstvě mletým pepřem a potřeme hořčicí. Okořeněné plátky vkládáme…
Na oleji orestujeme maso ze všech stran. Kořenovou zeleninu nakrájíme na hrubo, dáme do PH, přidáme asi třetinku vody, ocet, sůl a maso. Do vajíčka na čaj dáme koření a…
Vařené koleno s křenem a čerstvým pečivem je ověřená klasika, která se neomrzí. Maso je krásně měkké a šťavnaté a s pálivým jablečným křenem chutná skvěle. Navíc získáme…
Telecí ossobuco je italský pokrm, původem z města Milán a jedná se o pravou delikatesu, která příjemně voní použitými bylinkami a maso se bude díky pomalému dušení…
Hustá bramborová polévka s fazolemi, zjemněná sladkou smetanou, je příjemné sytá. Použití konzervovaných fazolí přípravu polévky velice zrychlí a tak ji můžete mít na…
Maso nakrájíme na kostky, zeleninu na kousky a cibuli nadrobno. Na tuku orestujeme cibuli dozlatova. Přidáme maso a necháme zatáhnout.Vmícháme cukr a po chvíli protlak,…
Nejdříve marinujeme maso, zbavené šlach, loje a rozkrájíme na kostky (já marinoval v celku, na kousky nakrájel až po marinování) v směsi z převařené vody, octa, česneku,…
Vepřové kosti a vepřové žebro vložíme do vody a necháme zavařit. Shora odstraníme pěnu a sraženiny, přidáme sůl, koření, očistěnou zeleninu, libeček a pozvolna dále…
Kuře překrojíme na 4 porce a úplně, nebo alespoň částečně, vykostíme a odstraníme kůži. Kosti hned dáme vařit do slané vody na vývar na podlití. Kuřecí porce osolíme,…
Chutnají-li vám utopenci, vyzkoušejte naložit do sladkokyselého nálevu vajíčka. Tady jsou použita maličká křepelčí vejce, která budou výborně chutnat, a navíc jsou i…
Máte nasušené houby? Vyplatilo se sbírat a uschovat! Teď si můžete připravit výbornou houbovou omáčku k vepřové pleci. Jemná, chutná, smetanová, nalitá k domácím…
Jeden z nejlepších kusů, které můžeme vybrat z vepřového masa, je kýta. V neděli, nebo ve svátek, využijte recept na kýtu na kořenové zelenině a uzeném špeku. Delší…
Poctivý, silný kuřecí vývar podávaný s obraným kuřecím masem, mrkví, pórkem, hráškem a čínskými nudlemi vás zasytí, zahřeje a navíc si na něm pochutnáte. Příprava vývaru…
Poctivá kulajda s liškami je tradiční česká polévka, která v sobě spojuje jemnou smetanovou chuť s výrazným aroma čerstvých hub. Tradiční kombinace smetany, kopru a…
Šťavnatá vepřová pečeně, přelitá dokonalou omáčkou Robert je opravdovou lahůdkou. Zmínka o omáčce pochází již ze 17. století. Jejím základem je kvalitní víno, koření a…
Nakrájíme cibuli, nastrouháme mrkev a dáme restovat. Jak cibule zesklovatí, přidáme na kousky nakrájené kuřecí maso a osmažíme ho. Přidáme pekingskou mraženou směs,…
Aspikové bábovičky připravujeme k mimořádným událostem. K narozeninám, oslavě výročí nebo třeba i na silvestrovskou párty. Vyrobit je není příliš obtížné. Navíc potěšíme…
Na oleji zpěníme cibuli, přidáme nastrouhanou mrkev a petržel. Obojí osmažíme, přidáme sladkou papriku a promícháme.Potom přidáme omyté kuře (nebo kuřecí stehna),…
Uzené maso vložíme do studené vody tak, aby bylo zcela potopené. Přidáme omytou a rozpůlenou cibuli i se slupkou, lehce podrcený stroužek česneku, 2 bobkové listy, nové…
Posvícenské hnětýnky: Jednoduché koláčky z lineckého těsta voní vanilkou a potěší každou návštěvu
Pražskou šunku využijete i při vaření. Je skvělá do ragú, těstovin i na pomazánky
Tajemství Becherovky: Původně to měl být lék na žaludek, populární bylinný likér je dnes základem slavného koktejlu Beton