Svíčková z vepřového v PH
Recept ještě nebyl hodnocenNa oleji orestujeme maso ze všech stran. Kořenovou zeleninu nakrájíme na hrubo, dáme do PH, přidáme asi třetinku vody, ocet, sůl a maso. Do vajíčka na čaj dáme koření a…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Na oleji orestujeme maso ze všech stran. Kořenovou zeleninu nakrájíme na hrubo, dáme do PH, přidáme asi třetinku vody, ocet, sůl a maso. Do vajíčka na čaj dáme koření a…
Namočíme sušené houby. Slijeme a propláchneme fazole, očistíme a nakrájíme brambory.Brambory se špetkou kmínu dáme vařit do většího hrnce do osolené vody, aby byly zcela…
Jak udělat z jater delikátní záležitost, na které si pochutná celá rodina? Upečte je podle tohoto receptu. Jemná játra v lahodné šťávě vonící medem a hořčicí potěší vaše…
Vepřové maso nakrájíme na hrubší nudličky a promícháme se lžičkou oleje a novým kořením. Můžeme nechat odležet.Zeleninu si očistíme a nakrájíme na kostičky. V pekáčku …
Nakládaný hermelín je klasická česká chuťovka. Hodí se na oslavy, nebo kdykoliv jen tak na chuť, případně ho můžete darovat jako jedlý dárek. Aby měl nakládaný hermelín…
Závitky: Řezy masa vyklepeme do co největšího plátku, osolíme, opepříme z obou stran. Poklademe kysaným zelím a nadrobno nakrájenou anglickou. Zabalíme do závitků a…
Na malom mnozstve oleja poprazime nadrobno nakrajanu cibulu a cesnak, zasypeme cervenou mletou paprikou a zalejem vyvarom, vhodim bobkovy list, paradajkovy pretlak, …
Pro tmavší kuřecí vývar všechnu zeleninu nejdřív orestujte. Jinak vložte všechny ingredience na vývar do papiňáku, uzavřete a vařte 30 minut (to je opravdu doba varu...…
Kuřecí čtvrtky posypat gril. kořením a z obou stran zprudka opéct na oleji na pánvičce. Po opečení přendat do pekáčku, přidat černé koření, bobkový list a na kolečka…
Na rozpáleném oleji krátce orestujeme pokrájenou cibuli a česnek. Přidáme kuřecí maso a ze všech stran orestujeme. Přidáme sojovou omáčku, ocet, cukr, pepř a bobkový…
Nejprve dáme vařit omytá žebra s novým kořením, celým pepřem a bobkovým listem. Vaříme v tlakovém hrnci 25-30 minut doměkka.Rozpustíme máslo a zpěníme drobně nakrájenou…
Hovězí srdce očistíme, rozkrojíme na půl a velmi dobře propereme ve vodě (vypláchneme od krve).Srdce osušíme, prošpikujeme klínky slaniny a osolíme.Cibuli a zeleninu…
Zvěřinu necháme odležet na sucho v jalovčinách nebo potřenou máslem, nedáváme ji do mořidla. Odleženou a očistěnou dáme na kořenovou zeleninu, koření a cibuli i máslo…
Z horních stehen odstraníme kůži, maso osolíme, opepříme a zprudka opečeme v kastrolu z obou stran na jedné lžíci oleje.Maso vyndáme z kastrolu přidáme druhou lžíci…
Smetanová omáčka plná zeleniny a s vůní česneku? Že to zní lákavě? Vyzkoušejte recept na kedlubny s mrkví a hráškem na česneku. Je to snadné, rychlé a výborné. Jistě se…
Celé kuře rozdělíme na čtvrtky a z obou stran osolíme. V pekáčku si rozehřejeme máslo s olejem,přidáme do něj nahrubo nakrájenou cibuli a restujeme do sklovata,pak…
Nejdříve připravíme plněné papriky. Papriky umyjeme a vydlabeme.Cibuli nakrájíme nadrobno a na oleji osmahneme dozlatova.Mleté maso dáme do mísy, přidáme osmaženou…
Vepřovou panenku osolíme, kořenovou zeleninu omyjeme, oškrabeme a nakrájíme na kostičky.Na másle osmahneme nejdřív maso, po chvíli přidáme kořenovou zeleninu, nové…
Očištěný kus masa prošpikujeme poloviční dávkou špeku, který jsme nakrájeli na klínky a důkladně posypali solí. Maso na několika místech tenkým nožem prořízneme po…
Zajímavý recept na plněné papriky. Pokud ale nepotřebujete vařit pro dětský prázdninový tábor, musíte si upravit potřebné množství surovin tak, aby vyhovovalo vašim…
Sýrová omáčka se zeleninou je rychlý a jednoduchý způsob jak vylepšit chuť vašich oblíbených těstovin. Tato krémová hustá omáčka je plná intenzivní zeleninové a sýrové…
Cizrnové kari připravíme z uvařené cizrny, kterou ochutíme spoustou voňavého koření. Přidáme nasekaná rajčata a papriku. K lehce pikantnímu kari se jako příloha hodí…
Jedná se o staročeský recept, dnes již většinou zapomenutý. Kdysi býval hlavním chodem vesnické štědrovečerní večeře, neboť zaječí maso bylo běžně dostupné. Dnes tomu…
Minutkový hovězí guláš: Maso naložené předem do oleje je křehké a měkké, správný gulášový šmak dodají cibule i kapie
Dětská chuťovka aneb Reportáž z místa, kde o tom, co je v jídle dobré, rozhodují jenom děti
Retro okénko: Univerzální omáčka UHO bývala klasika školních jídelen. Díky snadným trikům bude chutnat božsky