Domácí uzená makrela
Recept ještě nebyl hodnocenVykuchané makrely naložíme do svařeného a vychladlého nálevu. Necháme naložené 18-24 hodin. Udíme 4 hod.při + - 60 stupních
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Vykuchané makrely naložíme do svařeného a vychladlého nálevu. Necháme naložené 18-24 hodin. Udíme 4 hod.při + - 60 stupních
Umyté jikry a mlíčí uvaříme ve vodě s rozkrojenou cibulí, okyselené, osolené a oslazené podle chuti, i s kořením. Velice mírným varem, stačí 10, max. 15 minut. V tomto…
Brambory a cibuli nakrájíme na cca centimetrové kostičky, zalijeme malým množstvím vody (aby bylo vše potopené, ne víc), osolíme, nebo přidáme masoxovou či bylinkovou…
Nejdříve připravíme nálev: vodu a ocet přivedeme k varu. Přidáme Deko, olej, bobkový list, pepř a nové koření. Vaříme asi 5 minut. Po vypnutí přidáme cibuli nakrájenou…
Maso vcelku ze všech stran osolíme a opepříme.Nakrájíme cibuli na kostičky, mrkev a petržel na kolečka, celer na kousky.Do hrnce - v mém případě pomalého - vložíme…
Maso očistíme a nakrájíme na velké kostky (větší než na guláš), žampiony očistíme a nakrájíme menší na poloviny, větší na čtvrtiny. Oloupané cibule nasekáme najemno.V…
Kuřecí maso posypeme uzenou paprikou smíchanou s kurkumou. Přidáme olej, hrubou sůl, hořčici, sypký bobkový list a vše dobře vetřeme do masa. Necháme přes noc v…
Polévka je vhodným pokrmem po celý rok. Ty hustější, třeba jako tahle luštěninová se zeleninou, zasytí i jako svačina nebo večeře. Před vařením samotné polévky…
Zapomeňte na mnohdy nevalnou chuť dušené mrkve ze školních jídelen a připravte si podle našeho receptu rychloverzi skvělého jídla. Použitím mletého masa a dobrým…
Pro dobrou zelňačku toho mnoho nepotřebujete. Jeden sáček kvalitního kysaného zelí, klobásku, namočené kroupy a dochucovadla. A také dvě chvilky. První na namočení krup…
Nic se nevyrovná chuti domácího kysaného zelí – a právě z něj připravená zelňačka, je opravdová lahůdka. Polévka plná poctivých ingrediencí, jemně nakyslá a voňavá, je…
Oblíbenou kyselou rybí pochoutku si s tímto receptem můžete snadno připravit i doma. Očištěné ryby naložíme nejprve do octového nálevu, poté je řádně vykucháme a spolu s…
Kousky vepřového masa, vařené do dokonalé měkkosti. Každá lžíce tohoto guláše je cestou do srdce české kuchyně, kde se spojuje chuť masa s výraznou vůní koření. Výborný…
Kdo by neměl rád zeleninu zavařenou ve sladkokyselém nálevu? Součástí zavařovacích nálevů je téměř vždy i ne zcela zdravé umělé sladidlo - v tomto nálevu (na okurky a…
Maso osolíme, opepříme a obalíme v hladké mouce. Na přepuštěném másle necháme rozehřát na nudličky pokrájený špek a vložíme maso. Opečeme z obou stran dozlatova, až se…
Na pánvi osmažíme cibuli na másle a poté přidáme hladkou mouku a připravíme jíšku. Poté jíšku zalijeme vodou nebo vývarem a přidáme bobkový list, nové koření a…
Kabanos si oloupeme, nakrájíme na půlkolečka a osmahneme na oleji dorůžova. Přidáme 2 lžíce hladké mouky a mírně orestujeme, zalijeme vodou. Přidáme na kostičky…
Vepřové jazyky uvaříme společně s kouskem mrkve, cibule, celeru a koření, jak jsme zvyklí při vaření obyčejného vývaru z masa, či kostí (skeletu). Ochladíme ve studené…
Srdce pečlivě očistíme a nakrájíme na tenké plátky.Slaninu nakrájíme na menší špalíčky, dáme ji do kastrolu a pomalu škvaříme.Když je do sklovita, přidáme máslo a olej …
Chléb natrháme nebo nakrájíme na drobné kousky. Maso očistíme a nakrájíme na stejně velké kostky. Osolíme, opepříme, promícháme s granulovaným česnekem a dáme do…
K tradičním štědrovečerním pokrmům zejména na Slovensku patří i zelňačka. Poctivou polévku z brambor a kysaného zelí ochutíte kořením, zahustíte smetanou a podáváte…
Den předem v PH (pomalý hrnec) s minimálním množstvím vody dáme ovařit uzené koleno. Uložíme ho do chladna, spolu s rosolem, který tam vznikne.Druhý den na rozpuštěném…
Z másla a mouky uděláme jíšku, zalijeme studeným vývarem a dobře rozmícháme, přidáme houby, bobkový list, nové koření, kuličky pepře, kmín, sůl, pepř, kopr a provaříme…
Svačinový salát z bílých fazolí je plný bílkovin a zasytí vás na dlouhou dobu. Fialová cibulka a citronová šťáva mu dodávají svěžest. Příprava je velmi snadná, takže ji…
Korunovace krále Karla III.: Upekli jsme oficiální špenátový koláč, který bude hvězdou slavnostního menu. Je to snadné
Zdravá strava nemusí být drahá! 3 levné recepty, se kterými zhubnete i ušetříte
Hopsavý Honza aneb Hoppin' John: Uvařte si typické jídlo amerického Jihu z fazolí a rýže