Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Bobkový list - suroviny a ingredience

Recepty s touto surovinou

Babiččina čočková polévka

Babiččina čočková polévka

Recept ještě nebyl hodnocen 4,8

Chladné období je jako stvořené pro syté a hřejivé polévky. Pokud máte rádi luštěniny, poctivá čočková polévka jako od babičky je přesně pro vás. Nandejte si rovnou plný…

Rajská omáčka Videorecept

Rajská omáčka

Recept ještě nebyl hodnocen 4,4

Rajská omáčka je velmi oblíbená jak u dětí, tak dospělých. Talíř červené omáčky každému spolehlivě vykouzlí úsměv na tváři, ale poslední dobou se příliš nevaří, prý pro…

jitule

60 min

Rajská omáčka Videorecept

Rajská omáčka

Recept ještě nebyl hodnocen 4,4

Rajská omáčka je velmi oblíbená jak u dětí, tak dospělých. Talíř červené omáčky každému spolehlivě vykouzlí úsměv na tváři, ale poslední dobou se příliš nevaří, prý pro…

jitule

60 min

Kuře à la bažant

Kuře à la bažant

Recept ještě nebyl hodnocen 5,0

Voňavý recept na kuřecí maso na divoko. Vše v jednom pekáči. Stejným způsobem připravujeme doma i maso bažantí nebo kachní. Ale kuře je jednoduchá a rychlá jistota.…

1974andrea

80 min

Utopenci - klasika

Utopenci - klasika

Recept ještě nebyl hodnocen 4,8

Utopenci - ryze český fenomén, známý po celém světě. Vedle nakládaného hermelínu patří mezi typická hospodská jídla, podávaná jako lahůdka k pivu. Receptů na utopence je…

blackpb

65 min

Svíčková z vepřového masa

Svíčková z vepřového masa

Recept ještě nebyl hodnocen 4,9

Svíčkovou s knedlíkem - jedno z nejznámějších a také nejoblíbenějších jídel české kuchyně - nemusíme připravovat pokaždé jen z hovězího masa. Můžeme zkusit obměnu s…

Saimi

120 min

Golubce (plněné zelné listy) II Videorecept

Golubce (plněné zelné listy) II

Recept ještě nebyl hodnocen 4,9

Mleté maso se nehodí jen do sekané nebo karbanátků. Už jste někdy vyzkoušeli golubce? Jedná se o tradiční jídlo, oblíbené zejména v Polsku nebo na Ukrajině. Příprava je…

1974andrea

80 min

Houbová polévka na másle se zeleninou

Houbová polévka na másle se zeleninou

Recept ještě nebyl hodnocen 4,7

Sbírání hub je českým národním koníčkem. Pak ještě zbývá rozhodnout, co s úlovkem uděláme. Jednou z možností je chutná houbová polévka. Můžete na ni využít i houby,…

ivulinka

75 min

Omáčka z hlívy ústřičné Videorecept

Omáčka z hlívy ústřičné

Recept ještě nebyl hodnocen 4,9

Zdravá hlíva ústřičná v zeleninové omáčce je zase příjemná změna proti běžné klasice. Až vyzkoušíte, zjistíte, že smetanová omáčka hlívě mimořádně sluší a že tuto omáčku…

Bahula

50 min

Hovězí guláš z kližky Videorecept

Hovězí guláš z kližky

Recept ještě nebyl hodnocen 4,8

K přípravě dokonalého guláše potřebujete jen správný kus masa a hodně cibule. Ta se dlouhým dušením téměř rozpadne a guláš přirozeně zahustí bez potřeby mouky. Chuť…

hosta

180 min

Vepřové maso po cikánsku

Vepřové maso po cikánsku

Recept ještě nebyl hodnocen 5,0

Vepřové maso na cikánský způsob, dušené se zeleninou, okořeněné paprikou, chilli a česnekem, je jednoduché a nenáročné na přípravu. Připravte si jako přílohu rýži a…

RubyRom

70 min

Vepřová kýta na smetaně Videorecept

Vepřová kýta na smetaně

Recept ještě nebyl hodnocen 4,9

Připravte si klasickou omáčku české kuchyně, tentokrát však netradičně s vepřovým masem. Vepřová kýta na smetaně není tak noblesní jako svíčková, ale přesto ji bez…

Bahula

130 min

Guláš ze srnčí kýty Videorecept

Guláš ze srnčí kýty

Recept ještě nebyl hodnocen 4,8

Pustit se do zvěřiny, to už chce pořádnou kuchařskou odvahu. Byla by škoda ji v sobě nenajít. Připravte s naším receptem výtečné jídlo nejen pro svého partnera, ale pro…

Gabina_I

130 min

Guláš z divočáka

Guláš z divočáka

Recept ještě nebyl hodnocen 4,4

Ke zvěřině neodmyslitelně patří "divoké" koření jako je bobkový list, jalovec a nové koření. Dodá to tu správnou lesní vůni i chuť. Do omáčky přidáme také pivo a…

Sarunka

70 min

Bretaňské fazole Videorecept

Bretaňské fazole

Recept ještě nebyl hodnocen 5,0

Chcete se zahřát a uvařit si vydatné jídlo? Bez fazolí a slaniny se v tomto receptu neobejdete. Bretaňské fazole jsou malá kulinářská záhada, protože sice mají v názvu…

vybusna

30 min

Azu po tatarsku - originál

Azu po tatarsku - originál

Recept ještě nebyl hodnocen 4,8

"Azu" je tradiční pokrm tatarské kuchyně. Připravíme jej z hovězího zadního masa, které nakrájíme na nudličky a společně s cibulí, rajským protlakem a kořením, restujeme…

Strowberry

75 min

Šunkofleky II

Šunkofleky II

Recept ještě nebyl hodnocen 5,0

Pojďme si zavzpomínat a připravit si šunkofleky - výborné, syté jídlo, které většina z nás zná již od dětství. Těstoviny, zapečené s uzeným masem a cibulí, zalité…

Lusinda79

140 min

Dančí guláš s knedlíkem

Dančí guláš s knedlíkem

Recept ještě nebyl hodnocen 4,4

Zvěřina je jedno z nejhodnotnějších mas, které se nám může dostat na stůl. Při vhodné úpravě bude chutnat i těm, kteří se "divočiny" obávají. Maso daňka je výborné a v…

RubyRom

110 min

Základní hovězí vývar

Základní hovězí vývar

Recept ještě nebyl hodnocen 4,0

Hovězí maso a kosti vložíme do pekáčku a nejprve asi 20 minut opečeme v troubě (ale nemusíme).Pak vše vložíme společně s očištěnou zeleninou, solí, kořením do hrnce a…

Petra Dvor.

220 min

1 2 3 4 5 125