Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Bobkový list - suroviny a ingredience

Recepty s touto surovinou

Daňčí ragú

Daňčí ragú

Recept ještě nebyl hodnocen 4,9

Pojmem ragú rozumíme francouzský pokrm z nakrájeného masa s hustou pikantní omáčkou, která je výsledkem pomalého dušení. Ragú ve staré francouzštině znamená povzbudit…

evosheek

80 min

Hovězí guláš z kližky Videorecept

Hovězí guláš z kližky

Recept ještě nebyl hodnocen 4,8

K přípravě dokonalého guláše potřebujete jen správný kus masa a hodně cibule. Ta se dlouhým dušením téměř rozpadne a guláš přirozeně zahustí bez potřeby mouky. Chuť…

hosta

180 min

Pečený divočák

Pečený divočák

Recept ještě nebyl hodnocen 4,6

Divočina chutná výborně s kořenovou zeleninou, a proto ani v tomto receptu nesmí chybět. Pečený divočák se vám bude rozpadat na talíři. Důležité je použít kvalitní…

Zdenka +++

190 min

Rychlá rajská omáčka Videorecept

Rychlá rajská omáčka

Recept ještě nebyl hodnocen 4,5

S rajskou omáčkou nikdy nemůžete šlápnout vedle a to zejména u dětí. V zimě si nechte zajít chuť na omáčku z čerstvých rajčat, nebyla by ani chutná ani voňavá. Připravte…

anete

40 min

Svíčková na smetaně

Svíčková na smetaně

Recept ještě nebyl hodnocen 4,8

Svíčkovou často vnímáme jako složité jídlo, ale náročná je pouze na čas. Tato královna mezi českými omáčkami má mnoho tváří a více možností přípravy i dochucení. Náš…

Denisa

140 min

Fazole po mexicku Videorecept

Fazole po mexicku

Recept ještě nebyl hodnocen 4,9

Fazole, kukuřice a chilli, to jsou charakteristické suroviny pro mexickou kuchyni. Pikantní červené fazole dušené v rajčatovo-paprikové omáčce jsou velmi oblíbené, proto…

Merylas

100 min

Guláš z divočáka

Guláš z divočáka

Recept ještě nebyl hodnocen 4,6

Ke zvěřině neodmyslitelně patří "divoké" koření jako je bobkový list, jalovec a nové koření. Dodá to tu správnou lesní vůni i chuť. Do omáčky přidáme také pivo a…

Sarunka

70 min

Srnčí svíčková

Srnčí svíčková

Recept ještě nebyl hodnocen 4,6

Srnčí maso je velice jemné, svíčkovou doporučujeme k minutkové úpravě v podobě medailonků, vzhledem k její křehkosti upřednostňujte úpravu vcelku. Srnčí maso obsahuje…

suslajda

90 min

Svíčková z jelena

Svíčková z jelena

Recept ještě nebyl hodnocen 4,8

Na cibulce zpěníme na kostičky nakrájenou kořenovou zeleninu. Maso osolíme, prošpikujeme slaninou (já ho nešpikovala), opečeme.Až je maso zatažené. zalijeme vodou…

Babiččin králík na černo

Babiččin králík na černo

Recept ještě nebyl hodnocen 4,8

Ve větším kastrole rozehřejeme nakrájenou slaninu s kouskem másla, přidáme nakrájenou cibuli a restujeme do zežloutnutí.Pak na rozpáleném tuku opečeme králičí stehna ze…

Kroupovka

60 min

Svíčková z vepřového

Svíčková z vepřového

Recept ještě nebyl hodnocen 3,5

Libové vepřové maso odblaníme, prošpikujeme, osolíme, opepříme a celé potřeme olejem. Pak jej dáme na chvíli do chladu a připravíme ostatní suroviny.Očistíme kořenovou…

Pomalu pečená srnčí pochoutka

Pomalu pečená srnčí pochoutka

Recept ještě nebyl hodnocen 4,9

1.Na oleji osmahneme nahrubo pokrájenou cibuli, přidáme mrkev,petržel, celer a asi po 5 min. přidáme česnek a máslo a chvilku ještě orestujeme. Přendáme do pekáče. 2…

Kuře à la bažant

Kuře à la bažant

Recept ještě nebyl hodnocen 5,0

Voňavý recept na kuřecí maso na divoko. Vše v jednom pekáči. Stejným způsobem připravujeme doma i maso bažantí nebo kachní. Ale kuře je jednoduchá a rychlá jistota.…

1974andrea

80 min

Pečená jelení kýta nebo plecko

Pečená jelení kýta nebo plecko

Recept ještě nebyl hodnocen 4,2

Zvěřina má velmi hodnotné maso, ale ne každý je jí přivyklý. Odležením masa v marinádě a následným dušením se směsí koření získá výbornou chuť, které neodolá ani…

lenka-m

80 min

Kapr na černo

Kapr na černo

Recept ještě nebyl hodnocen 4,1

Kapr na černo je nejstarší dochovaný recept na vánočního kapra. Základem jsou porce ryby vařené v osolené vodě a přelité omáčkou ze švestek, kořenové zeleniny, rozinek,…

toprecepty.cz

110 min

Nenáročná svíčková

Nenáročná svíčková

Recept ještě nebyl hodnocen 4,6

Maso prošpikujeme anglickou slaninou, osolíme, opepříme a posypeme tymiánem. V kastrólu rozehřejeme olej a maso ze všech stran rychle opečeme na prudkém ohni, aby se…

Nakládaný bůček Videorecept

Nakládaný bůček

Recept ještě nebyl hodnocen 5,0

Vepřové maso má v české kuchyni své pevné místo a je pro to dobrý důvod. Třeba takový česnekem provoněný bůček na čerstvém chlebu, s hořčicí a kyselými okurkami, vás…

Anna Kocikova

80 min

Zajíc na divoko

Zajíc na divoko

Recept ještě nebyl hodnocen 4,7

Nejprve maso naložíme aspoň den dopředu do marinády z oleje, soli, pepře a bylinek. Připravíme větší kastrol a rozehřejeme olej. Na něm zprudka osmahneme maso ze všech…

terezicka1

120 min

1 3 4 5 6 7 122