Dušený hovězí pupek na pepři v cibulové omáčce
Recept ještě nebyl hodnocenPlát hovězího pupku odblaníme a vnitřní stranu potřeme rychlosolí Praganda (pro barvu, ale není to nutné), opepříme v hmoždíři rozdrcenou směsí pepřů.Opepřený a osolený…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Plát hovězího pupku odblaníme a vnitřní stranu potřeme rychlosolí Praganda (pro barvu, ale není to nutné), opepříme v hmoždíři rozdrcenou směsí pepřů.Opepřený a osolený…
Na oleji opečeme osolené, opepřené a směsí divočina posypané plátky krkovice (neklepat). Poté je vyndáme a osmahnem v tomtéž oleji do červena cibulku. Když je cibulka…
Připravíme velikou mísu, kam dáme maso, okořeníme a vmasírujeme pořádně do masa a pod kůži.Zalijeme asi 100 ml oleje. Takto necháme chvilku, nebo pokud možno déle,…
Kachnu osolíme a posypeme kmínem. V pekáči na sporáku rozehřejeme máslo, na kterém zesklovatíme cibuli se slaninou, přidáme všechno koření a posekané švestky. Chvilku…
Maso předem naložíme do mořidla. Vodu, ocet a nakrájenou zeleninu, spolu s kořením, dáme vařit. Jakmile se krátce povaří, vypneme a necháme zchladit. Do studeného…
Maso omyjeme, odblaníme a nakrájíme na kostičky 0,5 x 0,5 cm, dáme do hrnce (já použila tlakový) na rozpálené sádlo, tak aby se maso zatáhlo. Pak přidáme nakrájenou…
Části králíka vykostíme a nakrájíme na kostičky, osolíme a promícháme, uložíme do lednice přes noc.Zatím z kostí uvaříme vývar, do kterého přidáme sůl, cibuli, bobkový…
Všechny stroužky česneku oloupeme, dáme na plech, potřeme trochu olejem a necháme ho péct na 180°C dozlatova. Poté přidáme očištěné brambory nakrájené na půl plátky,…
Máslo a sádlo rozpustíme ve velkém hrnci. Maso prošpikujeme špekem, okurkou a paprikou a dáme opékat ze všech stran do připraveného hrnce.Než se maso opeče, okrájíme…
Na oleji osmahneme cibulku, přidáme na drobno nakrájený sulc, zaprášíme paprikou a necháme sulc povolit. Poté přidáme na kostičky nakrájenou zeleninu a klobásu, koření,…
Pokud máte rádi pivo, určitě vyzkoušejte recept na pikantní hermelín v něm naložený. Dochutit se dá různými druhy koření, čerstvými bylinkami, hořčicí, chilli pastou…
Pořádná bašta pro milovníky masa je vepřové koleno připravené dvoufázově. Nejprve povaříme a pak dozlatova a dokřupava opečeme. Přidáme na talíře křen, hořčici,…
Vyzkoušejte čočku připravit i jinak než na kyselo. Čočka spolu s rozškvařenou slaninou a česnekem, provoněná tymiánem, promíchaná s trochou rajského protlaku, chutná…
Zelí dáme do hrnce, přidáme kmín, nové koření, bobkový list a kuličky pepře. Zalijeme vodou a vaříme do poloměkka.Mezitím oloupeme brambory a v osolené vodě uvaříme do…
Vepřový bok nakrájíme na kostky asi 2 cm, dáme do hrnce a necháme pomalu ohřívat. Když se tuk začíná škvařit, osolíme, dáme celý pepř, bobkové listy a jablko nakrájené…
Talíř polévky s fazolemi a klobásou hravě nahradí plnohodnotný oběd a může být i sytou „chlapáckou” večeří. Stačí den předem namočit fazole a druhý den věnovat pár minut…
Z kuřecích drobů můžete vykouzlit skvělou a sytou polévku, která poslouží jako první jídlo při nedělním obědu. Kuřecí polévka je silná a plná zeleniny, hodí se tak do…
Slepičí nohy s pařáty pořádně očistíme. Vložíme do hrnce se studenou vodou. Vývar táhneme pomalu k bodu varu. Jak se začne srážet bílkovina na povrchu vývaru, tak ji…
Drobně nakrájenou cibuli zpěníme na másle s novým kořením. Přidáme mouku a chvíli restujeme.Zalijeme studeným vývarem, prošleháme metličkou a přivedeme k varu.Do vařící…
Večer předem jsem dala namočit čočku.Do samotného jídla přijde asi 2 dl vína, zbytek si postupně nalévá kuchařka =). Tudíž na začátek jsem si nalila vína a napila se.S…
Hrachová kaše s uzeným patří mezi klasiku české domácí kuchyně. Zkuste ji uvařit netradičně, s mrkví a libečkem a kousky uzeného masa vmíchejte přímo do kaše. Klasika v…
Kosti (harfy, žebra) dejte do trouby a pečte při 180 °C cca 25 minut.Po upečení kosti dejte do kastrolu se studenou vodou, osolte a přidejte zeleninu.Vařte a stahujte…
Maso nakrájíme na cca 1cm kostky. Oloupanou cibulku nakrájíme na kostičky a brambory oloupeme a nakrájíme na malé kostičky.V hlubším hrnci na sádle zesklovatíme cibulku…
Medová kolečka s jemným karamelovým krémem podle receptu cukráře Josefa Maršálka
Retro okénko: Jak na výtečné knedlíky s vajíčkem? Hlídat musíme dobu smažení a malým fíglem je i přidání mléka
Slavné omáčky: Espagnole vynese i obyčejný pokrm do nebeských výšin! Takhle ji dělají profíci