Čočkový prívarok
Recept ještě nebyl hodnocenŠošovicu uvaríme s bobkovým listom, čiernym korením a soľou do mäkka. Z oleja, múky a mlieka urobíme zápražku, vlejeme do šošovice a krátko povaríme. Prívarok musí byť…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Šošovicu uvaríme s bobkovým listom, čiernym korením a soľou do mäkka. Z oleja, múky a mlieka urobíme zápražku, vlejeme do šošovice a krátko povaríme. Prívarok musí byť…
Nejdřív játra musíme zbavit všech blan a nečistot. Na olivovém oleji osmahneme nasekanou cibuli a česnek spolu s bobkovým listem. Přidáme jatýrka, na ty zhruba půlku…
Králíka vykostíme, nakrájíme na malé řízky a lehce naklepeme, osolíme, obalíme v mouce. Namáčíme v rozšlehaném vejci se solí a troškou piva, nemusí být, stačí jen…
Maso si naložíme den předem do marinády.Stehna pořádně pomažeme česnekem a vložíme do oleje, kam jsme dali koření a bylinky.Druhý den si připravíme pánev, na ní…
Uzené maso vložíme do studené vody tak, aby bylo zcela potopené. Přidáme omytou a rozpůlenou cibuli i se slupkou, lehce podrcený stroužek česneku, 2 bobkové listy, nové…
Stehna nasolíme, opepříme a zalijeme celým množstvím olivového oleje. Přidáme bobkové listy a necháme několik hodin odležet v chladu. Troubu rozehřejeme na 130°C,…
Cibuli nakrájíme nahrubo a na oleji orestujeme dozlatova. Přidáme maso, koření a chvilinku orestujeme, ale jen tolik, aby nám paprika nezhořkla a zalijeme cca 2 dcl vody…
Kapustu rozpolíme, zbavíme vonkajších listov a vyrežeme koštial - hlúb. Pokrájame na prúžky a dáme do misy. Prilejeme vodu, šťavu z citrona a pomarančov a pridáme všetky…
Na oleji orestujeme posekanou cibulku, přidáme červenou papriku a ještě chvilku restujeme (podle potřeby podlijeme trochou vody). Mrkev a celer nastrouháme nahrubo a…
Jablka a cibuli nakrájíme na osminky, česnek na plátky a rajčátka přepůlíme.Vše dáme do pomalého hrnce, nastavíme teplotu na LOW 7 a vaříme do změknutí.Propasírujeme…
Krůtí srdíčka si očistíme, odkrájíme přebytečný tuk a nakrájíme na menší kousky. Na oleji si zpěníme cibulku, přidáme srdíčka, na plátky nakrájenou slaninu, osolíme,…
Na sádle osmažíme jemně krájenou cibuli dozlatova a na ní orestujeme na kostky nakrájené maso.Vsypeme kmín a mletou papriku a necháme ji pustit barvu. Zalijeme vývarem…
Omyté a osušené maso osolíme, opepříme a poprášíme grilovacím kořením. Rozehřejeme olej s kouskem másla a maso opečeme z obou stran do zlatova. Malinko podlijeme a…
Zeleninu očistíme, omyjeme a nakrájíme na kostky. Omyté maso dáme do hrnce (volíme co nejmenší, aby maso v něm bylo na těsno) a zasypeme nakrájenou zeleninou. …
Maso nakrájíme na kousky přibližně 4x4 cm asi jako na guláš, osolíme a opepříme. Na tuku osmažíme do hněda cibuli, přidáme maso, orestujeme, přidáme bobkový list a…
Na pánvi osmahneme cibuli s mrkvi. Přidáme maso, které povaříme, dokud nechytne slabou hnědou barvu.Rozmícháme jednu lžíci mouky s trochou vývaru, tak aby se vytvořila…
Na oleji zpěníme drobně nakrájenou cibuli. Přidáme najemno nastrouhanou mrkev a celer a společně asi 5 minut restujeme. Zasypeme propláchnutou pohankou, zalijeme 1.5…
Šošovicu premyjeme a dáme variť s bobkovým listom, na konci varu osolíme. Uvarenú scedíme.Vajíčka uvaríme na tvrdo, olúpeme a pokrájame.Cibuľu a uhorky pokrájame na malé…
Do uzené pečeně uděláme hluboké zářezy - pozor, nedokrajujeme, musí zůstat vcelku! Hovězí maso omyjeme, osušíme a nakrájíme na slabší plátky a naklepeme. Do každého…
Maso očistíme od blan. Česnek rozetřeme se solí a maso jím potřeme a opepříme. V pekáčku rozškvaříme nakrájenou slaninu, přidáme nakrájenou cibuli a orestujeme. Pak…
Maso nakrájíme na kostky, cibuli nadrobno, mrkev nastrouháme nahrubo a celer s petrželí najemno. Rozpustíme sádlo a zpěníme cibuli. Přidáme zeleninu a koření. Restujeme…
Játra odblaníme, omyjeme, osušíme a prošpikujeme špalíky slaniny. Ze všech stran je opepříme a dáme na chvíli do lednice. Kořenovou zeleninu oloupeme a nahrubo…
Jazyky omyjeme a dáme vařit s balíčkem koření a bobk. listem na 1 a 1/2 hodiny s minimem vody. Asi po hoďce dáme do hrnce, ve kterém budeme vařit polévku, rozpálit…
Nejdříve dáme vařit čočku - Beluga se nemusí namáčet a je za 15-20 minut hotová. Můžete samozřejmě použít i čočku jinou - hnědou, červenou... V pánvi na másle…
Byliny v kuchyni: Jarní cibulka může vydržet hodně dlouho, když víte, jak ji skladovat
Holka u plotny radí: Hitem letošních Vánoc jsou sušenkové krémy z Lotusek, Orea i Mila tyčinky. Takhle snadno se připravují
Vídeňská elegance v centru Prahy. Cafe Graff nabídne všechno, a nově ještě něco navíc!