Svíčková s bochánky z mletého masa
Recept ještě nebyl hodnocenMleté maso smícháme s vejci, strouhankou, mlékem, nakrájenou cibulí a prolisovaným česnekem. Okořeníme, osolíme a dobře promícháme. Ze směsi tvarujeme bochánky, které…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Mleté maso smícháme s vejci, strouhankou, mlékem, nakrájenou cibulí a prolisovaným česnekem. Okořeníme, osolíme a dobře promícháme. Ze směsi tvarujeme bochánky, které…
Brambory a maso nakrájejte na kostky. Vše vložte do hrnce. Vsypejte celý pepř, nové koření, bobkový list a vegetu. Zalijte asi 1000 ml vody a uvařte do poloměkka.…
Brambory se slupkou předem vaříme s bobkovým listem a kmínem v osolené vodě 15 minut. Scedíme, oloupeme a necháme vychladnout.Opraný listový špenát několik minut…
V hrnci nebo hluboké pánvi zpěníme na oleji drobně nakrájenou cibuli, plátky česneku, sypké koření, bobkový list a necháme rozvonět. Přidáme mrkev nakrájenou na jemná…
Neoloupaný lilek nakrájíme na zhruba centimetrové plátky. Posolíme, přikryjeme a necháme asi 30 minut odležet.Mezitím připravíme omáčku. V nepřilnavé pánvi necháme v…
Cibuli nakrájíme na jemno a orestujeme na oleji. Přidáme prolisovaný česnek a oloupané a nakrájené žampiony.Přidáme na malé kousky nakrájenou nebo na hrubo nastrouhanou…
Čočku přebereme, propláchneme a necháme okapat na sítku.Mrkev a celer nakrájíme (škrabkou) na julienne . Slaninu a cibuli nakrájíme na kostičky. Vývar přivedeme k varu a…
Králíka omyjeme, naporcujeme a osolíme. Šalotky nakrájíme na půlměsíčky, slaninu na kostičky.Na dno remosky dáme cibuli, slaninu, bobkové listy, na to osolené králičí…
Rohlíky nakrájíme na malé kostičky a zalijeme mlékem, promícháme a necháme nasáknout. Přidáme je k mletému masu, dále přidáme vejce, koření a dobře promícháme. Rukama…
Na oleji zpěníme nadrobno nakrájenou cibuli, zaprášíme moukou, zasmažíme ji dozlatova a zalijeme vodou. Přisypeme pokrájené brambory a houby, okořeníme kmínem, mletým…
Mléko přiveďte k varu, osolte, přidejte nastrouhané sýry a vsypte mouku, vše míchejte do zhoustnutí. Když je mouka provařená, nalijte vzniklou kaši do pekáče, rozetřete…
Krky uvaříme v osolené vodě s bobkovým listem. Můžeme i v pomalém hrnci. Čím bude vývar silnější, tím bude polévka lepší. Z vývaru sebereme přebytečný tuk. Z uvařených…
Kotlety naklepeme, osolíme, opepříme a prudce osmahneme. Po vysmahnutí podlijeme trochou vody, vložíme 2 malé bobkové listy a dusíme do změknutí. Během dušení později…
Cibule oloupeme a nakrájíme na malé kousíčky. Do hrnce dáme olivový olej a na něm cibule osmažíme dozlatova.Když se cibule smaží, tak připravíme dýni. Dýní pořádně…
Uvaříme rýži a necháme vychladnout. Mezitím smícháme všechno koření, polovinu zašleháme s vejci, druhou promícháme s rozmraženými krevetami. Ty rozmrazíme jednoduše asi…
Květák rozebereme na růžičky, brambory a cibuli nakrájíme na kousky. Rozpustíme máslo a orestujeme cibuli s kořením dosklovata.Přidáme brambory, květák a minutku…
Nejdříve připravíme vývar. Do velkého hrnce dáme žebírka, očištěnou a na větší kusy nakrájenou kořenovou zeleninu včetně celého oloupaného česneku, přidáme všechno…
Na masti speníme nakrájanú cibuľu s bobkovým listom, pretlačeným cesnakom a korením, pridáme fazuľu, ktorú sme deň predtým namočili, zalejeme vodou.Vložíme koleno a…
Do hlubokého kastrolu dáme máslo (cca 2 PL), přidáme na kostičky nakrájenou slaninu, mírně rozškvaříme, přidáme nadrobno nakrájenou cibuli a kostičky nakrájenou a…
Kuřecí maso uvaříme s kořením, zeleninou a solí. Měkké, ale nerozvařené maso a zeleninu nakrájíme na drobnější kousky, vývar procedíme, dochutíme dle svých zvyklostí,…
Možno použít zvěřinu srnčí, daňčí, jelení i z černé. Zvěřinu (žebra, krk, plecko odřezky z kýty) dobře vymyjeme a natřeme kašičkou z několika stroužků česneku…
Do hrnce dáme vodu, ocet, cukr, sůl a koření. Přivedeme k varu. Když se směs začíná vařit přidáme deko a povaříme dalších 5 minut.
Slepici opláchneme a rozporcujeme ji na jednotlivé díly (křídla, stehna, prsa, krk). Zeleninu též očistíme a opláchneme.Do hrnce se studenou vodou vložíme skelet slepice…
Nejprve uvařte na kostičky nakrájené, oloupané brambory.Poté dejte do hrnce zelí i s nálevem, zalijte ho vývarem (200 ml) a nechte vařit na mírném plamenu cca 10 minut…
Přidáno před 8 hodinami
Přidáno před 9 hodinami
Přidáno před 9 hodinami
Přidáno před 14 hodinami
Přidáno před 14 hodinami
Přidáno před 17 hodinami
Nejlepší česneková pomazánka nejen na Silvestra: Čím ji dochutit, aby byla lahodná a pálivá tak akorát? Roli hrají bylinky
Hnědé máslo se hodí do dezertů i slaných pokrmů. Aby mělo typickou oříškovou chuť, je třeba ve správný okamžik vypnout sporák
Silikonové formy na cukroví nestojí majlant a dobře se s nimi pracuje. Jen nesmíme udělat častou začátečnickou chybu