Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Bobkový list - suroviny a ingredience

Recepty s touto surovinou

Čínská "červená" polévka

Čínská "červená" polévka

Recept ještě nebyl hodnocen 4,8

Nejdřív si uvaříme kuřecí směs na polévku, já tentokrát použila kuřecí stehenní řízek.Když je maso pořádně uvařené nakrájíme ho na malinké kousíčky. Vývar můžem použít…

Dančí (jelení) kýta na víně

Dančí (jelení) kýta na víně

Recept ještě nebyl hodnocen 0,0

Zvěřinu necháme odležet na sucho v jalovčinách nebo potřenou máslem, nedáváme ji do mořidla. Odleženou a očistěnou dáme na kořenovou zeleninu, koření a cibuli i máslo…

verka25

180 min

Rybí polévka s těstovinami

Rybí polévka s těstovinami

Recept ještě nebyl hodnocen 0,0

Rybí hlavy povaříme v osolené vodě (moc nesolíme, chuť rybího masa lze velmi snadno „přebít“ kořením a solí) zhruba 30 minut. Poté je vyndáme z hrnce, vývar přecedíme…

Zelňačka z čínského zelí

Zelňačka z čínského zelí

Recept ještě nebyl hodnocen 0,0

Na sádle zpěníme nakrájenou cibuli, klobásu, přidáme zelí, lehce osmahneme, vlijeme vývar nebo vodu. Do vajíčka na čaj dáme bobkové listy, pepř a nové koření, vložíme do…

Paštika z králíka

Paštika z králíka

Recept ještě nebyl hodnocen 4,4

Králíka rozporcujeme, osolíme a osmahneme na cibulce. Přidáme všechno koření a podusíme s troškou vody, tak dlouho,než lze maso oddělit od kostí. Pak vyndáme, obereme…

Pajaska

105 min

Vývar z kostí a žebra se zeleninou

Vývar z kostí a žebra se zeleninou

Recept ještě nebyl hodnocen 4,7

Vepřové kosti a vepřové žebro vložíme do vody a necháme zavařit. Shora odstraníme pěnu a sraženiny, přidáme sůl, koření, očistěnou zeleninu, libeček a pozvolna dále…

Ivace64

150 min

Maso s božskou omáčkou a "kluski"

Maso s božskou omáčkou a "kluski"

Recept ještě nebyl hodnocen 4,9

V tlakáči rozehřejeme Heru, vložíme na kousky nakrájené maso, posolíme, opepříme a přidáme papriku (na špičku nože) a opékáme ze všech stran do zlatova, poté maso…

pavelk

120 min

Hlíva jako "ovar"

Hlíva jako "ovar"

Recept ještě nebyl hodnocen 4,8

Hlívu očistíme, tvrdé konce odkrojíme a necháme do polévky. Dáme vařit vodu s rozmačkaným česnekem, kořením a necháme pár minut vařit.Do vařící vody dáme hlívu a vaříme…

Hovězí plátky na černém pivu

Hovězí plátky na černém pivu

Recept ještě nebyl hodnocen 4,8

Hovězí zadní nakrájíme na 2 cm silné plátky, lehce naklepeme, osolíme, opepříme a opečeme na oleji nebo sádle do hněda.Mezitím nakrájíme na půlměsíčky mrkev a petržel,…

MrLui

150 min

Lín se slaninovou omáčkou

Lín se slaninovou omáčkou

Recept ještě nebyl hodnocen 0,0

Lína uvaříme v osolené vodě s cibulí, bobkovým listem, 3 zrnky pepře a zrnkem nového koření. Po uvaření ryby odebereme 1/8 l rybího vývaru, do odebraného vývaru dáme 2…

Kohout se smetanovou omáčkou

Kohout se smetanovou omáčkou

Recept ještě nebyl hodnocen 4,8

Kohouta bez kůže naporcujeme na 6 kusů. Porce vložíme do hrnce se studenou vodou a necháme přijít pomalu k varu. Jakmile se nám začne srážet na povrchu bílkovina ve…

Colombo65

120 min

Hodolanská omáčka od Jarouška

Hodolanská omáčka od Jarouška

Recept ještě nebyl hodnocen 0,0

Mrkev a petržel nakrájíme nadrobno, okurky a klobásku na kostičky, cibuli nahrubo. Vše dáme do hrnce spolu s kořením, podlijeme vodou a vaříme cca 20 minut.Přidáme…

jarek62

60 min

Červené kuře na víně

Červené kuře na víně

Recept ještě nebyl hodnocen 4,7

Očištěné kuře naporcujeme na čtvrtiny a opláchneme je. Pak kuřecí díly osolíme, opepříme a opečeme na hlubší pánvi, na horkém oleji ze všech stran. Opečené maso vyjmeme…

Kuřecí ragú s těstovinami

Kuřecí ragú s těstovinami

Recept ještě nebyl hodnocen 4,8

Z horních stehen odstraníme kůži, maso osolíme, opepříme a zprudka opečeme v kastrolu z obou stran na jedné lžíci oleje.Maso vyndáme z kastrolu přidáme druhou lžíci…

1 64 65 66 67 68 121