Houbová omáčka z tvrdých hub
Recept ještě nebyl hodnocenOčištěné, omyté a nakrájené houby dáme vařit do hrnce (můžeme přidat trošku octa). Krátce povaříme, houby scedíme přes sítko a řádně propláchneme studenou vodou. Hrnec…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Očištěné, omyté a nakrájené houby dáme vařit do hrnce (můžeme přidat trošku octa). Krátce povaříme, houby scedíme přes sítko a řádně propláchneme studenou vodou. Hrnec…
Houbové omáčky nám do kuchyně přináší nádhernou vůni lesa. Do omáček se hodí lesní i kupované houby. Použít můžeme nejen sušené, ale i čerstvé, naložené či zamražené…
Každý má svůj ozkoušený recept na nasládlou rajskou omáčkou, kterou můžeme podávat s vařeným hovězím masem a knedlíky, nebo jen s těstovinami. Její typickou chuť mají…
Maso nakrájíme na větší kostky. V misce smícháme všechny ingredience na marinádu a do této směsi dáme maso. Marinujeme pod potravinovou fólií neméně 2-3 hodiny, ještě…
V hrnci rozehřejeme máslo a zpěníme na něm cibulku. Po chvilce přidáme jemně nasekaný česnek, hrášek, kostičky brambor, kostičky mrkve a kořenové petržele. Pár minut…
Slaninu, cibuli a česnek nakrájíme nadrobno, omytá játra na větší kousky.Na sádle vyškvaříme slaninu a přidáme cibuli. Po zezlátnutí přihodíme česnek, kmín, bobkový list…
Klobásy či špekáčky pokrájíme na kolečka a nasucho opečeme v kastrolu dozlatova. Pak je vyndáme z tuku na talíř. Jsou dost tučné, takže nebudeme potřebovat přidávat tuk,…
Vyzkoušejte lahodnou smetanovou omáčku plnou lehce kyselých okurek čerstvých i naložených. Okurková omáčka je jedna z českých pokladů naší kuchyně. Můžete podávat s…
Když je sklizeň paprik v plném proudu, pak je čas připravit oblíbenou klasiku, papriky plněné mletým masem s nasládlou rajskou omáčkou. Ideální přílohou je houskový…
Vykostěné vepřové koleno povaříme v osolené vodě s kořením (nové koření, pepř, bobkový list), zhruba půl hodiny. Nedáváme příliš vody, jen tolik, abychom měli dost na…
Smetanová omáčka plná zeleniny se může stát zpestřením vašeho jídelníčku. Pokud preferujete hladké omáčky, stačí po uvaření zeleninu rozmixovat, přepasírovat a možná už…
Na velké pánvi rozehřejte olej, přidejte cibuli, zelenou papriku, mrkev, česnek a za občasného míchání restujte přibližně 6-8 minut, dokud vše nezměkne. Vmíchejte hovězí…
I když se příprava této klasické omáčky může zdát složitá, není se čeho obávat. Maso den předem okořeníme, zalijeme máslem a spolu se zeleninou necháme do druhého dne…
Očištěného kapra stáhneme z kůže. Zadní část odřízneme a nařežeme si 1 a1/2 cm široké hranolky. Posolíme, opepříme, posypeme tymiánem a jemně chilli. Polohrubou mouku…
Nejenže je květák velmi zdravý, navíc má i výbornou jemnou chuť a lze ho připravit mnoha způsoby. Ochutnejte ho v lahodné smetanové omáčce ze dvou druhů sýra, dochucené…
Králíka omyjeme, osušíme a rozporcujeme.Na dno pekáče rozložíme osolené a opepřené porce, posypeme nakrájenou slaninou a dokola rozložíme očištěnou a na menší kousky…
Do hrnku dáme vodu, do které vložíme porce kapra, bobkový list, nové koření, pepř, sůl, mrkev, cibuli, libeček, česnek a 15 minut povaříme. Vyjmeme mrkev, maso a vývar…
Při přípravě této hrachové kaše si usnadníme práci použitím sušené smažené cibulky. Kaše je chutná a sytá, nejlépe jí doplníme uzeným masem, párkem, nebo dobrou klobásou…
Kohouta omyjeme a se všemi surovinami uvaříme v tlakovém hrnci doměkka. Nebo použijeme pomalý hrnec a na nejnižší stupeň táhneme 10-12 hodin.Měkké maso obereme,…
Fazole se světlou jíškou doplněné na kostičky nakrájenou a opečenou slaninou. Zakysaná smetana pokrm zjemní a dá mu příjemnou nakyslou chuť a barvu. Pokud máte chuť na…
Z másla a mouky uděláme jíšku, zalijeme studeným vývarem a dobře rozmícháme, přidáme houby, bobkový list, nové koření, kuličky pepře, kmín, sůl, pepř, kopr a provaříme…
Jste milovníci kyselých okurek, znojemské omáčky, ale rádi byste zkusili něco nového? Tak tenhle recept na okurkově kyselou čočku je právě pro vás. Přidáním uzeného masa…
Maso, vejce, nadrobno nakrájenou cibuli, sůl, pepř, vodu a strouhanku smícháme a vytvoříme zhruba 28 kuliček velikosti vlašského ořechu.Vhodíme do vařícího vývaru a…
Prísady na marinádu dáme do hrnca a zvaríme. Necháme vychladnúť. Potom do nej vložíme celé stehno a dáme 4–5 dní do chladu marinovať. Každý deň mäso otočíme.Pripravené…
Přidáno před 8 hodinami
Přidáno před 8 hodinami
Přidáno před 8 hodinami
Přidáno před 13 hodinami
Přidáno před 14 hodinami
Přidáno před 17 hodinami