Borůvkový koláček
Recept ještě nebyl hodnocenMáslové sušenky rozdťte válečkem nebo rozmixujte. Máslo necháme změknout a smícháme se sušenkovou drtí. Směs namačkáme do předem vymazané nebo pečícím papírem vyložené…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Máslové sušenky rozdťte válečkem nebo rozmixujte. Máslo necháme změknout a smícháme se sušenkovou drtí. Směs namačkáme do předem vymazané nebo pečícím papírem vyložené…
V mléce s vodou rozmícháme vejce, sůl, rum, máslo, brusinky a cukry. Postupně přimícháváme prosátou mouku do polohustého těstíčka. Odložíme na půl hodiny do chladu…
Rozdělíme se žloutky od bílků. Z bílků ušleháme sníh. Žloutky ušleháme s cukrem do pěny, poté smícháme s olejem, vodou, kávou a šleháme. Přidáme bílky a pomalu…
V mléce s vodou rozmícháme vejce, sůl, rum, máslo, brusinky a cukry. Postupně přimícháváme prosátou mouku do polohustého těstíčka. Odložíme na půl hodiny do chladu…
Zemiaky uvaríme v šupke. Vychladnúte zemiaky ošúpem a nastrúhame na strúhadle, pridáme 1 vajce a polohrubú múku, troška soli (1/2 - 1 čaj. lyžicu) a pomaly vypracujem…
Uválíme těsto, aby bylo slabé. Těsto by mělo být čtvercové nebo obdélníkové, pak ho nařežeme na obdélníky a posypeme moučkovým cukrem. Dáme na 20 min do trouby…
Z bílků ušleháme tuhý sníh a z dobře umytých citrónů nastrouháme kůru (jen žlutou část).Do šlehače dáme žloutky s cukry, kůru z jednoho citrónu a vyšleháme do pěny.…
Z bílků ušleháme tuhý sníh a z dobře umytých citrónů nastrouháme kůru (jen žlutou část).Do šlehače dáme žloutky s cukry, kůru z jednoho citrónu a vyšleháme do pěny.…
Našleháme bílky se špetkou soli a cukrem do tuhého sněhu.Postupně přidáváme žloutky, 2 lžíce horké vody a 2 lžíce oleje.Pak ručně přimícháme prosátou mouku s práškem do…
Rozválíme si listové těsto na plát silný půl až jeden centimetr. Vezmeme větší hrneček nebo misku o průměru cca 10cm a vykrájíme z těsta kolečka (pokud máme formičku na…
Z citronu vymačkáme šťávu. Jogurty vylijeme do nádoby, promícháme a osvěžíme ho několika kapkami citronové šťávy a vymícháme, odložíme. Do jednotlivých misek dáme…
Suroviny na těsto vymícháme do hladka, výsledná hmota by měla být polotekutá, spíše jako hustější bublanina, proto musíme třeba i přidat trošku více mléka. Vylijeme a…
Doprostred talire naaranzujeme kulaty platek cerstveho ananasu, na nej poskladame nakrajena kolecka z 1 bananu, pak vrstvu boruvek, na to dalsi kulaty platek ananasu,…
Nejdříve smícháme suché přísady, poté přidáme jogurt, med a jablka.Vejce oddělíme od bílků, vyšleháme sníh a přidáme do hotového těsta.Pečeme na 180 °C přibližně 35…
Vejce, cukry, červené barvivo a mléko smícháme dohromady, vmícháme mouku s práškem do pečiva a nalijeme do dortové formy, kterou máme vystlanou pečícím papírem.Dáme péct…
Nic to neni, potrebujeme k tomu uz jen ostry nozik, predstavivost a trpelivost ... smich!
Ve vlažné vodě rozmícháme droždí, lžíci cukru a 2 lžíce mouky (vše z připraveného, odváženého množství) a necháme 20 minut pracovat.K hotovému kvásku přidáme zbytek…
Všechny suroviny na těsto zaděláme v domácí pekárně - kdo nemá pekárnu, musí ručně. Poté dáme těsto pořádně vykynout.Mezitím připravíme náplň: do misky dáme tvaroh a…
Ve vlažné vodě rozmícháme droždí, lžíci cukru a 2 lžíce mouky (vše z připraveného, odváženého množství) a necháme 20 minut pracovat.K hotovému kvásku přidáme zbytek…
Meloun zbavíme jadérek (nemusíme), vložíme do mixéru, přidáme borůvky a hroznové víno. Zalijeme šťávou z 1 pomeranče a umixujeme. Můžeme přidat i šťávu z 1/2 limetky.Je…
V míse smícháme mouku s ovesnými vločkami, kypřícím práškem, špetkou soli, a lžící cukru. Postupně přidáme vejce, podmáslí a rum. Jablko oloupeme, nastrouháme najemno…
Šlehačku vyšleháme do tuha a smícháme se zakysankou, vanilkovým a moučkovým cukrem. Dále vmícháme pokrájené jahody a borůvky. Na talíř dáme kulaté piškoty a okolo nich…
Borůvky propláchneme vodou, necháme okapat, dáme do menšího rendlíku, přidáme vodu a krátce povaříme. Následně je propasírujeme přes hustější síto (cedník). Přidáme cukr…
Do mísy dáme hladkou mouku, cukr krystal, vejce, vlažné mléko, špetku soli a droždí. Pomocí metličky vymícháme hustější těsto, které následně zakryjeme utěrkou a…
Kdy sklízet brambory? Záleží na odrůdě, ale vadnoucí a zaschlá nať je jasným pokynem vzít rycí vidle a pustit se do toho
Crème brûlée: Tak trochu jiný pudink voní vanilkou a díky karamelové krustě nahoře chutná božsky
Delikatesy z hub: Falešné škvarky z bedel a masáků, hříbková slanina nebo houbová paštika chutnají božsky