Kanadské borůvkové lívance
Recept ještě nebyl hodnocenDo mísy dáme hladkou mouku, cukr krystal, vejce, vlažné mléko, špetku soli a droždí. Pomocí metličky vymícháme hustější těsto, které následně zakryjeme utěrkou a…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Do mísy dáme hladkou mouku, cukr krystal, vejce, vlažné mléko, špetku soli a droždí. Pomocí metličky vymícháme hustější těsto, které následně zakryjeme utěrkou a…
Tvaroh s mlékem, smetanou a cukrem ušleháme.Jednu třetinu tvarohu odebereme a do větší části přidáme mražené borůvky a ušleháme.Piškoty namočíme v rumu.Do pohárů…
Všechny suroviny vložit do mixéru a rozmixovat.Nalít do sklenic.Ozdobit šlehačkou a podávat.
V mixéru rozmixujeme máslo, piškoty, slunečnicová semínka a vlašské ořechy v jemnou pastu. Tuto pastu rukama rozprostřeme na dno dortové formy a dáme na 8 minut zapéct…
Těsto: všechny suroviny uhněteme do hladkého těsta, tak jako linecké, Vložíme do vymazané formy a roztáhneme po celé ploše i po stěnách. Dáme péct do předehřáté trouby…
Droždí rozpustíme ve vlažném mléce, přidáme trochu cukru a necháme nakynout.Mezitím ve vhodné nádobě smícháme prosátou mouku, rozpuštěné máslo, vejce, cukr, špetku soli…
Bílky s cukrem a solí vyšleháme do tuhého sněhu, přidáváme žloutky a šleháme. Střídavě přiléváme vodu a olej. Nakonec zlehka zapracujeme mouku s práškem do pečiva. Do…
Šlehačku s cukrem zahříváme, dokud se cukr nerozpustí. Potom přidáme vanilkový extrakt. (Nebo lusk, který vyškrábeme a spolu s luskem dáme do ohřáté smetany a necháme 30…
Mouku, cukr a tuk promneme v míse. Čtvrtinu směsi odebereme, ostatní promícháme s pr. do peč. vejci a mlékem. Vlijeme na plech povrch poprášíme moukou na něj urovnáme…
Mouku smíchejte s ovesnými vločkami, kakaem, kypřícím práškem, chia semínky, nakrájenými jablky, skořicí, vejcem a sladidlem dle chuti. Směs dejte péct cca na 35-40…
Tvaroh zmiešame s cukrom, vanilkovým cukrom, solamylom a citrónovou kôrou. Cesto rozdelíme na polovicu, budú 2 záviny. Vyvaľkáme, potrieme rozpusteným maslom a stred…
Utřeme máslo s cukrem a žloutky a postupně přidáme vše ostatní (kromě borůvek) a sníh z bílků zlehka vmícháme až nakonec! Takto vytvořené těsto nalijeme z poloviny do…
Postup: Ušleháme žloutky s 1/3 cukru doběla. Vyšleháme bílky + pár kapek citronové šťávy nebo špetku soli do polotuha, přidáme zbylé 2/3 cukru a vyšleháme tuhý…
Žloutky utřeme s cukrem, přidáme vodu, poloh. mouku, špetku prášku do pečiva a vmícháme ušlehaný sníh. Vymažeme dortovou formu, vysypeme hrubou moukou, vlíjeme těsto a…
Z mléka,cukru a kvasnic uděláme kvásek.Do mísy dáme mouku,majolku,jogurt,vajíčko a sůl.Přidáme vzešlý kvásek a vypracujeme těsto,které necháme vykynout. Nastrouháme si…
Banán oloupeme a rozmačkáme. Borůvky rozmačkáme.K rozmačkanému banánu přidáme borůvky, vločky a jogurt a vymícháme těsto.Hvězdičkové formičky naplníme cca do 2/3 a…
Vyšleháme vejce s cukrem do pěny, za stálého šlehání přilijeme máslo, přidáme tvaroh a nakonec mouku smíchanou s krupičkou a kypřícím práškem. Těsto nalijeme do vymazané…
Mouku smícháme s cukrem, přidáme nakrájenou Heru, žloutky, citronovou šťávu a mléko a vypracujeme hladké těsto, které dáme vychladit. Mezitím si připravíme náplň: změklé…
Najprv upečieme korpusy. Do misy rozbijeme 8 vajec, pridáme práškový cukor a miešame 8 minut mixérom. Pred koncom miešania pridáme vodu, olej a ešte dobre vyšľaháme.Múku…
Smícháme mouku s práškem do pečiva, přidáme cukr, olej, mléko, vejce , vanilkový cukr, vše dobře umícháme a dáme na vymaštěný plech s pečícím papírem.Posypeme vydatně…
Heru, 3 žloutky a pískový cukr utřeme do pěny, pak zašleháme tvaroh. Ze 3 bílků a špetky soli ušleháme tuhý sníh, pak do něj zašleháme vanilkový cukr. Do žloutkové…
1. Troubu předehřejeme na 180°C a bochníkovou pečící formu (vel. 26x11 cm) vyložíme pečícím papírem nebo vymažeme máslem a vysypeme moukou. 2. V malé misce lehce…
Jak zvýšit příjem železa nejen ve veganské stravě
Kde jsou v Praze nejlepší smažáky? Nadchla nás obyčejná hospůdka na Vinohradech, smažák za 159 Kč byl boží
Jak v obchodě poznat kvalitní majonézu do salátu? Důležitý je hlavně druh oleje a obsah žloutků, vysoká cena nemusí hrát roli